diumenge, 24 de febrer del 2013

REMUNTADA AMB DOBLET DE MAMADOU EN EL DERBI.
EL FC BARCELONA ES QUEDA AVUI SENSE CELEBRACIÓ
L'ESPANYOL ES SITUA SEGON A LA CLASSIFICACIÓ.










RCD Espanyol Juvenil “A”:  2 – FC Barcelona: 1

Gran remuntada i amb 10!.


El Juvenil A espanyolista ha apel·lat a l’èpica per batre al líder de la Divisió d'Honor Juvenil, igualant primer la desavantatge en el marcador i posteriorment amb deu jugadors acabar guanyant l’encontre davant un Barcelona que s’acomodà amb el marcador a favor i  que s’ha quedat amb les ganes de cantar l’aliró festejant el títol de lliga a la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Els espanyolistes sumen tres importants punts cara a aconseguir l’objectiu del subcampionat i obtenir plaça per disputar la Copa del Rei Juvenil. La derrota aquesta tarda del Real Zaragoza al seu feu davant el Nàstic es suma a la festa blanc-i-blava.

L’Espanyol tenia la baixa sensible a l’eix de la defensa d’Eric Bertrand que va veure a Mallorca la seva cinquena cartolina. Ocupava Adrián el seu lloc a la línia de cobertura. Molt igualat el primer temps amb molta major possessió dels barcelonistes que dominaren més que els pericos però amb poques ocasions clares de gol per ambdós conjunts. Després de varies aproximacions espanyolistes (centre de Jonathan sense rematador, pujada d’Albarrán que no passa i acaba xutant malament), la primera gran ocasió del partit seria per Moha qui davant l’oposició de Robert Costa xuta sortint la bola a la dreta de la porta culer.

A la mitja hora els espanyolistes reclamaren falta (sobre la línia de l’àrea o centímetres fora?) a Jonathan Toledo, però el col·legiat Galán Baró errà clamorosament  i no assenyalà càstig en l’empenta a l’extrem espanyolista.   Passada la mitja hora de joc el FC Barcelona arribà amb perill amb una mitja volta en la frontal de Babunski amb xut per sobre el travesser.

La segona jugada de perill dels blanc-i-blaus fou una penetració de Víctor García qui guanyant línia de fons centra i el meta Ondoa toca lo just amb la mà desviant la pilota. La rèplica barcelonista fou una pilota mal refusada per dos cops per la defensa espanyolista que li cau a Cristian (41’) qui xuta i obliga a intervenir a fons al meta  Pau qui la mà envia a còrner. Aquest es traurà i altre cop la cobertura espanyolista no allunya amb prou solvència l’esfèrica caient-li als peus d’Edwelle qui de xut creuat bat a Pau. Era el gol que posava en avantatge al conjunt culer tres minuts abans del descans. L’Espanyol intentà reaccionar i una centrada de Víctor García després de fer una bicicleta i anar-se’n del seu adversari, és rematada de cap per Jonathan per sobre el travesser.  

El segon temps s’ha iniciat amb una substitució pel que respecta a l’equip espanyolista. Pablo de Castro substitueix a Víctor García. Al primer minut de la represa, una centrada molt tancada de Moha és a punt de ser rematada per Jonathan llençant-se dins l’àrea petita i topant amb el meta Ondoa. S’ha recuperat després de ser atès. Als quatre minuts veuria el jugador del Juvenil B la primera cartolina groga.

Ocasió després que Pablo de Castro recuperés en la medul·lar i jugant per Miravent aquest passés a l’espai per Jonathan qui tot sol xuta a dos pams del pal dret en una gran ocasió per empatar l’encontre. Serà als vint-i-tres minuts quan l’Espanyol estableix les taules en el marcador quan Moha en jugada individual acaba penetrant i rematant una centrada xut que colpeja al pal, no entra, i a un metre de la línia de gol Mamadou Sylla empata el partit.

En aquest segon temps el Barcelona pràcticament no ha existit en atac. Només una penetració d’Adama  per banda que resol força bé la cobertura espanyolista i tot i un petit embolic acaba rebutjant l’esfèrica a còrner no deixant rematar als barcelonistes.

Al minut 74, Jonathan veu la segona cartolina i deixa a l’equip perico amb deu jugadors. Cop dur pels espanyolistes, que han seguit lluitant i en varies picabaralles han estat a punt de perdre els nervis, inclòs en el tècnic Piña davant el col·legiat Galán Baró, protagonista del partit en algunes accions del joc.

Quan els minuts s’estaven exhaurint sense que l’Espanyol pogués aconseguir el segon davant un Barcelona bastant conformista, i després de dues substitucions més dels locals entrant Belana per Sierra i Aitor per Moha, (jugava l’equip amb inferioritat numèrica), s’arriba al minut norant. Una centrada molt tancada, pilota a priori fàcil per Ondoa davant Mamadou, lluita al límit del reglament en el seu salt desequilibrant al meta barcelonista i acaba afusellant-lo quan es fa amb la bola. Polèmic gol que venia a compensar el clar penal no assenyalat en el primer temps.

El darrer canvi al 92 entrant Moi per Mamadou, i l’Espanyol que supera al líder aguantant bé els minuts d’afegit davant l’alegria (de les poques) de la sofrida parròquia perica habitual de la Dani Jarque. En quant als culers, la primera derrota de la temporada ha arribat en el moment més necessari pels pericos; el Cornellà a bon segur pagarà els plats trencats en la Gamper el proper diumenge. L’adjudicació s’ha retardat previsiblement només una jornada, però al menys no hem tingut de veure-ho a casa nostra.  


Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Pau, Albarrán, Pablo Maffeo, Merino, Adrián, Nacho Sierra, Jonathan Toledo, Miravent, Moha, Mamadou i Víctor García.
Substitucions: Pablo de Castro per Víctor García, m. 46; Pau Belana per Nacho Sierra, m. 83; Aitor per Moha, m. 85; i Moisés per Mamadou, m. 92. Porter suplent: José

FC Barcelona: Ondoa, Goaswill, Robert Costa, Quintillà, Brian, Samper, Adama, F. Quesada, Cristian, Babunski i Edwelle.
Substitucions: Pol Calvet per F. Quesada, m.70; Enguene per Babunski, m. 75; Sanabria per Cristian, m. 83. Altres suplents: Roger, i Tienda (p.s)  

Àrbitre: Francesc Galán Baró, de la delegació del Bages, assistit en bandes per Navarro Martínez i Alguacil Aguilera. Ha mostrat cartolines grogues als barcelonistes Quesada, m.14, Brian, m.67, Cristian, m.73, Ebwelle, m.78 i als espanyolistes  Mamadou, m.79. Ha expulsat per doble cartolina a Jonathan Toledo (49’ i 74’).

Gols: 0-1: Edwelle, m. 42; 1-1: Mamadou, m. 68; 2-1: Mamadou, m.90

Incidències: Derbi de juvenils de la Divisió d’Honor disputat aquest migdia al camp primer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque, corresponent a la jornada del campionat de lliga del grup tercer. Matinal assolellada, agradable temperatura al sol, bastant freda a l’ombra, amb la neu encara present en els cims del Tibidabo i Collserola.
     




 
 
 
CLASSIFICACIÓ DIVISIÓ D'HONOR JUVENIL, GRUP 3r.

.CLASSIFICACIÓ PTS PJPG PE PP GFGC
1
F.C. BARCELONA
632420317616
2
R.C.D. ESPANYOL
472414554825
3
REAL ZARAGOZA
452414375527
4
R.C.D. MALLORCA
432413475330
5
GIRONA F.C.
412412574334
6
C.F. BADALONA
412411853727
7
CLUB GIMNÀSTIC TARRAGONA
382411584640
8
DAMM C.F.
3624113103939
9
U.E. SANT ANDREU
362410683838
10
U.E. CORNELLÀ
352410593931
11
C.D. SAN FRANCISCO
252467113143
12
C.D. MENORCA
242473143856
13
FUND. ESP. MATARÓ
212463152049
14
A.D. STADIUM CASABLANCA
192454152862
15
C.F. GAVÀ
172452173056
16
A.E.C. MANLLEU
102424181765
 
 
 



S E N T I M E N T P E R I C O . C O M