dilluns, 25 de febrer del 2013

DOBLET DE CAMPU A LA GAMPER:
L'ESPANYOL EMPATA EN ELS DARRERS MINUTS,
MANTÉ LA DIFERÈNCIA I GUANYA L'AVERAGE

F.C. Barcelona: 2 – RCD Espanyol Cadet “A”: 2
 
El Cadet A espanyolista va aconseguir el seu objectiu en la visita al feu del màxim rival per fer-se amb el títol de lliga. No sortir derrotat de la Gamper i fer valer el resultat de l’anada (1-0) per assolir l’average particular al marge de l’avantatge de quatre punts respecte al FC Barcelona. Els de Dani Fernández van empatar un complicat encontre al minut 78’ (a dos dels vuitanta reglamentaris).
 
El FC Barcelona ho va posar molt complicat. Va ratllar durant el primer temps a un gran nivell i l’Espanyol se les va desitjar per pogué continuar viu dins el partit i amb opcions. Altre cop més, Campu va ser clau amb els seus dos gols (18 i màxim golejador ja de la categoria superant al ahir rival Canós). En el segon temps els espanyolistes van anar-se amunt aprofitant les mancances físiques ja d’un Barcelona esgotat i en el moment just van colpejar al seu rival empatant un partit que se li havia posat coll amunt als pericos.
 
Dani Fernández va pogué comptar per aquesta empresa amb tots els seus efectius incloent a Aaron (ascendit al Juvenil B i clau en el segon gol), a Lluis (Juvenil B), o al propi Adrián Rivas al més pur “estil Stuani” desprès de fracturar-se el nas en el passat encontre davant el Gironés-Sàbat a la Dani Jarque. També tornava Campu recuperat totalment del procés gripal que el va afectar sent baixa davant els gironins.
 
El domini culer fou intens des d’un bon inici. L’Espanyol els esperà darrera intentant taponar tots els espais possibles. Els barcelonistes amb una mitja formada pel marroquí Ayoub, Ferran i Josimar tancà als pericos posant setge a la seva porteria.  La primera ocasió local un xut d’Ayoub que aturà el meta espanyolista Pol Agustí junt al pal dret.  
 
El Barcelona s’avançà en el marcador als deu minuts de joc quan Josimar superant a Aaron li fica una bona pilota a Marc Río i aquest remata rebutjant Pol Agustí la bola cap enrere es endinsada pel propi davanter barcelonista, un metre abans de la línia de gol.    
 
L’equip barcelonista dominava en el marcador i en el joc,tot i que ocasions clares tant sols un centre que no arriba per ben poc Canós al remat. L’Espanyol arribaria davant per primer cop traient un servei de cantonada als vint-i-quatre minuts de joc. Seria el primer xut que sortiria fora.
 
Però quan el Barcelona més dominava, contracop ràpid dels pericos i Campu per la dreta s’escapoleix aprofitant un forat defensiu dels locals i davant la mitja sortida del meta Cases, fica la bota rematant ras la pilota al fons de la porteria culer. Era l’empat a un i tot tornava a començar...
 
L’alegria només els hi durà quatre minuts als de Dani Fernández. El Barcelona marcà el segon mitjançant el marroquí  Anas després d’una jugada per banda esquerra efectuada per l’autor del primer gol Marc Río.  L’Espanyol ho passà malament en aquests moments amb un Barça envalentit que veu com Ayoub després de retallar en la frontal deixa anar un tret que s’estavella al travesser amb Pol ja batut; el posterior remat de cap de Sergi Canós ja estava invalidat per posició antireglamentària.
 
En el segon temps variacions en els onze d’ambdós conjunts. Per par espanyolista entraren Sergi Santesteban i Joel Riera i per part culer, un “vell conegut” Carles Pérez golejador de l’Infantil A espanyolista que aquest estiu va preferir com tants altres canviar sentiment per... ja ho saben. Es cadet de primer any però per la seva qualitat (això no es discuteix malgrat tot) es evident i ahir va jugar en el Cadet A barcelonista. En el segon temps el Barcelona va perdre clarament gas, va perdre verticalitat en les seves accions respecte al que havia sigut el primer temps, i tan sols en el primer quart d’hora vam comptabilitzar un parell de faltes llençades sense conseqüències a les dues porteries (Alex a les mans de Cases i els barcelonistes, fora).
 
L’Espanyol comença a ensenyar les dents i una centrada xut de Campu es treta amb la punta dels dits per Cases emprant-se a fons. El Barcelona efectua un doble canvi entrant Alaña i Meva i enviant Quique Álvarez al marroquí Ayoub (líder d’aquest equip) a la banqueta.  Els pericos començaren ja a pressionar més amunt conscients que la lliga s’estava escapant reduïda la diferència a només un punt, i el meta Cases passà angunies en un acció en la que pressió estigué a punt de donar els seus fruïts en una pilota complicada en zona defensiva culer.
 
Passat l’equador del segon temps, Josimar tingué una bona oportunitat però finalitzà una bona jugada amb un xut dolent per sobre la porta espanyolista. També Joel en una bona recuperació espanyolista, penetrà pel centre però el seu xut es marxà desviat. Una paret en banda acaba amb un xut forçat d’Aaron incorporat a l’atac que atura el meta culer. L’Espanyol mica a mica es converteix en el dominador del partit davant un Barcelona que va clarament a menys.
 
Amb el desgast del partit ja hi havia jugadors que no els  hi quedava gaire benzina en el dipòsit i tingueren que ser atesos per rampes. Els davanters de refresc barcelonistes intentaren  pressionar la sortida de la pilota dels pericos per evitar que aquesta arribés a un mig del camp, ja clarament perico.  Julio Pleguezuelo evita mals majors després d’una erràtica sortida del seu porter.  L’Espanyol posava ja cercle a la porta culer.
 
I mancant dos minuts pels vuitanta reglamentaris, falta a favor del quadre entrenat per Dani Fernández. Llença Aarón Martín penjant amb classe una esfèrica que pentina molt bé al fons de la porta culer, Víctor Campuzano. Era l’empat a dos que seria ja definitiu. El Barcelona llençaria dues faltes: al 93’ a les mans de Pol i al 94’ i mig executada per Carles Pérez rebutjant de punys el meta espanyolista. Ja no hi havia temps per més. Un apassionant i disputat derbi que avala la trajectòria ja suficientment acreditada de Dani Fernández en els enfrontaments amb l’etern rival. Els números estan a la vista de tothom. Tot un especialista a l’hora de superar al FC Barcelona. Felicitats a tot l’equip!.
             
 
 
Fitxa tècnica:
FC Barcelona: Andreu Cases, Julio, Adrià Vilanova, Juanma, Julen,  Ferran, Sergi Canós, Josimar, Marc Río, Ayoub i Anas.
També: Carles Pérez,  Carles Aleña,  Alexis Meva, Roger Figueres. Altres suplents: Iván Fajardo (p.s), Roger Marcé i Joan. 
 
RCD Espanyol: Pol Agustí, Pol Mikel, Roger Aleu, Aaron, Lluis, Marc Manchón, Alex, Adrià Labiano, Campu, Oscar Melendo i Adrián Rivas.
També: Sergi, Joel, Rafael, i Juan. Altres suplents: Gonzalo, Manuel (p.s) i Carlos Cano.
 
Àrbitre: David Soriano Pinazo, assistit en bandes per Alexis Sancho Tiñena i Youssef Bilal Oulad Moussa El Harrak. Ha mostrat cartolines grogues als locals Julen, m. 60 i Julio, m. 62 i al jugador espanyolista Oscar Melendo, m. 50.
 
Gols: 1-0: Marc Río, m. 10; 1-1: Campu, m. 28; 2-1: Anas, m.32; 2-2: Campu, m.78.
 
Incidències: Encontre corresponent a la jornada 19na. del campionat de lliga de la Divisió d’Honor Cadet, disputat aquest migdia de diumenge a la Ciutat Esportiva del F.C. Barcelona. En les files del conjunt blaugrana diversos jugadors que han militat al futbol base espanyolista: Iván Fajardo Núñez, Julio José Plegezuelo Selva, Sergi Canós Tenes i Carles Pérez Sayol.  En les files espanyolistes, debut del nou jugador espanyolista incorporat a principis d’aquesta setmana passada procedent del UD Amistat de Saragossa, Rafael Baldres Hermann.     




CLASSIFICACIÓ DIVISIÓ D'HONOR CADET

.CLASSIFICACIÓ PTS PJPG PE PP GFGC
1
R.C.D. ESPANYOL
511916305812
2
F.C. BARCELONA
47191522589
3
U.D. CORNELLÀ
451914324214
4
F.C. GIRONA
351910543321
5
CF LLEIDA ESP. TERRAFERMA
341911172525
6
C.F. DAMM
321910273124
7
U.E. BORDETA DE LLEIDA
28198472024
8
ESCOLA F. GIRONÉS-SÀBAT
25197482330
9
C. GIMNÀSTIC TARRAGONA
24196672625
10
C.E. EUROPA
24197393244
11
UNIÓ F. BASE JÀBAC i TERRASSA
21195682628
12
C.F. BADALONA
191954103047
13
C. E. MANRESA
161944112036
14
U. At. HORTA
111932142343
15
C.E. MERCANTIL
111925121741
16
REUS DEPORTIU C.F.
51912162465






S E N T I M E N T P E R I C O . C O M