divendres, 31 de maig del 2013

DIUMENGE, 23è APLEC DE PENYES DEL
RCD ESPANYOL, A PUIGCERDÀ, CAPITAL DE LA CERDANYA



Vint-i-tres en portem ja. Des que aquella iniciativa de l’etapa presidencial de Juli Pardo va sorgir en 1991 -tenint com a ciutat pionera en aquest esdeveniment Pineda de Mar en un plujós dia-,  l’espanyolisme militant, el voluntariat de les penyes, pot sentir-se satisfet de que s’hagi consolidat aquest acte tradicional en el calendari penyístic. Enguany un número també carismàtic. El 23è aplec, que tindrà lloc a Puigcerdà.

Aquest diumenge la capital ceretana veurà com una invasió d’espanyolistes penyístes de tots els punts de la geografia catalana, celebren el seu dia, el dia de les penyes, en un marc inigualable, envoltats de la bellesa del Pirineu, arran mateix de la frontera francesa (La Guingueta – Bourg Madame), els valls dels rius  Segre, Carol i Raür, amb la visió dels cims del Puigmal, del port de Puymorens al nord-oest, el Pic Carlit al Nord,  i al Sud la Serra del Cadí, llocs de Puigcerdà com el famós estany, la torre del campanar bell de l’església de Sta. Maria destruïda en 1936, etc...

Puigcerdà, centre comercial, capital comarcal i del partit judicial,  és  centre d’atracció del turisme a l’estiu, quan s’omple de turistes en general i francesos en particular, i a l’hivern per la neu de les estacions d’esquí que queden força a prop de la capital com Masella, La Molina o Guils i les de territori francès. Menció a part també com a ruta turística ,  els poblets veïns – entre ells els del Nord que la frontera va dividir des del Tractat dels Pirineus (1659), amb la veïna Llivia com a enclavament en territori francès -.  Com ja diu la dita, “Meitat de França, meitat d’Espanya, no hi altre terra com la Cerdanya”.  Com a estiuejant molts anys d’aquest indret, puc assegurar-vos que el paisatge, el lloc, es inigualable, i està a l’alçada del que l’espanyolisme mereix. Esperem, això sí, que el temps acompanyi, doncs aquest és un dels aspectes més “problemàtics” del lloc; la climatologia, amb un clima de muntanya, sec i fred, amb  l’ambient força càlid a l’estiu, amb grans tempestes que netegen deixant un cel blau immens.     

Els actes donaran inici a les 9.30h amb un esmorzar popular a la Plaça del Call. Seguidament, la comitiva anirà fins a l'Ajuntament, acompanyada pels Gegants i la ‘Colla Gegantera’, on seran rebuts per l'Alcalde de la localitat. Sobre les 11.30h, a la Plaça Santa Maria, s’instal·larà la Zona Fan amb activitats pels més petits.

A les 12:00h es disputarà un partit de futbol que enfrontarà als Veterans del FC Puigcerdà a un combinat de Veterans del RCDE i penyistes. Quan acabi el partit, sobre les 14.30h, es llegirà el pregó de l'Aplec a càrrec de Michel Pineda, com a homenatge per part de les penyes als 25 anys de Leverkusen i, a continuació, el dinar de germanor a la Pista Poliesportiva, durant el qual se sortejaran diversos regals en clau blanc-i-blava entre els assistents.

Recordeu per a tots aquells que aneu a la capital de la Cerdanya amb l'autocar,  que les hores de sortida seran a les 7.30h des de l'Estadi RCDE i a les 7.15h des de la Pl.Espanya. Es prega a tots els assistents que arribin amb 15 minuts d'antelació, ja que l'autocar sortirà amb rigorosa puntualitat.



Monolit del 1er. Aplec de Penyes del RCD Espanyol, a Pineda de Mar (1991), obra del mestre Carles Miró Llort.



ELS APLECS DE PENYES DEL RCD ESPANYOL


I: Pineda de Mar (Penya B.B. Pineda de Mar *, 17 Febrer 1991)
II: Sitges (Penya Espanyolista Sitges, 1 Març 1992)
III: Sta. Coloma de Gramenet (P.Blanc Blava Sta. Coloma G. * , 1 Maig 1993)
IV: Parets del Vallès (Penya Blanc Blava Parets-Lliçà, 5 Juny 1994)
V: Eivissa (Penya Blanc Blava Eivissa, 15 Maig 1995)
VI: L’Hospitalet de Llobregat (Els Pericos de l’Hospitalet *, 2 Juny 1996)
VII: Banyoles (Periquitos de Banyoles i Pla de l’Estany, 7 i 8 Juny 1997)
VIII: Sant Boi de Llobregat (P.Blanc Blava de Sant Boi, 23 i 24 Maig 1998)
IX: El Prat de Llobregat (Penya Blanc Blava d’El Prat, 26 i 27 Juny 1999)
X: Terrassa (Penya Blanc Blava de Terrassa, 3 i 4 Juny 2000)
XI: Valls (Penya Espanyolista de Valls i Comarca, 2 i 3 Juny 2001)
XII: Sant Adrià del Besós (P. Espanyolista S. Adrià del Besós, 31Maig,1 i 2 Juny 2002) 
XIII: Cassà de la Selva (P.Blanc Blava Cassà i Comarca de la Selva, 8 Juny 2003)
XIV: Igualada (Penya Blanc Blava d’Igualada, 6 juny 2004)
XV: Barcelona (Gran Penya Espanyolista Manigua, 4 i 5 Juny 2005)
XVI: Vilafranca del Penedès (Penya Blanc Blava Vilafranca i Comarca, 28 Maig 2006)
XVII: Roses (Penya Espanyolista Alt Empordà – Cap de Creus, 2 i 3 Juny 2007)
XVIII: Sant Cugat del Vallès (Penya Pericos Sant Cugat, 23, 24 i 25 Maig 2008)
XIX: Vilassar de Mar (Penya Pericos de Vilassar, 13 i 14 Juny 2009)
XX: Cornellà de Llobregat  (Penya Espanyolista de Cornellà, 29 i 30 Juny 2010)
XXI: Castellar del Vallès (Penya Blanc Blava de Castellar, 29 Maig 2011)
XXII: Argentona  (Penya Espanyolista d’Argentona, 17 Juny 2012)
XXIII: Puigcerdà (Penya Blanc Blava Puigcerdà i Comarca, 2 Juny 2013)

* Nota: Les penyes que van organitzar els aplecs de Pineda de Mar, Sta. Coloma de Gramenet, i de l’Hospitalet, enguany no hi ha constància que segueixin existint.


 

1 comentari:

Anònim ha dit...

Enhorabona pel recopilatori i la feinada, Josep M.!
Malauradament, queda palesa la fragilitat de les ambaixades periques, ja que tres penyes que van organitzar un aplec, ja no existeixen.
Considero que ens fem "trampes al solitari" quan ens entossudim en muntar aplecs, encara que no hi hagi cap penya candidata i amb prou infraestructura.
EPB




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M