dissabte, 1 de juny del 2013

EL CADET "A" ASSOLEIX DE MANERA CLARA
LES SEMIFINALS DEL CAMPIONAT DE CATALUNYA (6-1)









 
RCD Espanyol Cadet "A": 6 - E.F. Gironés-Sàbat: 1



El RCD Espanyol Cadet s’ha classificat per les semifinals del Campionat de Catalunya en desfer-se amb total claredat del Gironés – Sàbat en partit que s’ha jugat aquest matí a la Ciutat Esportiva Dani Jarque des de les 9:00h. El quadre espanyolista s’ha avançat amb dos matiners gols en els primers cinc minuts de joc, i tot i que ha reduït diferències el quadre gironí abans del quart d’hora de joc, l’Espanyol ha encarrilat l’eliminatòria abans del descans davant un Gironés-Sàbat que s’ha emprat al límit, amb certa duresa en algunes jugades, davant la permissibilitat arbitral.

En la gespa natural del camp primer de Sadrià, l’equip de Dani Fernández ha sortit per feina, a solucionar ben ràpid l’eliminatòria, tenint en compta que l’equip espanyolista al migdia havia de marxar cap a Lloret de Mar a disputar el Memorial Pomares. El fet que no es pogués jugar el partit en dimecres al no acceptar-ho el quadre gironí, no deixava altre horari que l’actual, totalment inhabitual. A més, al ser dia d’Escola RCDE, s’ha disputat al camp primer.

Els blanc-i-blaus s’han posat per davant en una llarga jugada iniciada per Erik Sarmiento per banda esquerra, quan la seva centrada s’ha passejat sense rematador, la jugada ha continuat per la dreta i la pilota finalment després d’un refús li cau a Adrián Rivas qui amb forat, no s’ho pensa dues vegades i de primera envia la seva rematada ajustada al pal esquerre de la porteria gironina.

Només tres minuts després, l’Espanyol ha fet el segon. Una bola centrada ha sigut rematada dins l’àrea de cap per Campu, al fons de la porteria. Semblava tot fet, però només sis minuts després el Gironés ha reduït distàncies en el marcador. Primer ha avisat amb un centre xut d’Iglesias que ha sortit per ben poc per sobre el travesser. Més clara,  una centrada des de la dreta d’Alsina ha sigut rematada de cap per Leo, i Pol Agustí ha tret una mà impressionant enviant a còrner. Aquest s’ha executat i després de varis refusos en curt i cert desencert en els defensors espanyolistes, el propi Leo ha marcat el 2-1.

Als vint-i-un minuts de joc l’Espanyol feia el 3-1. Una centrada de Campu, no pot rematar Adrián Rivas, i la pilota li cau a plaer a Alex López que de primera xuta a l’esquerra de Vilamitjana. Poc abans havia estat a punt d’arribar Adrián Rivas a una gran passada a l’espai de Melendo, però el porter visitant més ràpid es llença als peus del davanter local.

En aquesta fase de partit, els visitants han fet servir més d’un cop la destral davant la mandra del col·legiat en servir-se de les cartolines per aturar el joc dur,  inaugurant aquest capítol finalment en el 32’ en mostrar-li al local Alex, i al visitants Albert així com a al tècnic visitant.

En el darrer minut abans de marxar ambdós conjunts als vestidors, l’Espanyol ha deixat sentenciat el partit. Campu, recuperat de l’entrada soferta uns minuts abans (ja no sortiria després del descans), ha rematat al fons de la porteria una centrada des de la dreta de Pol Mikel.

En el segon temps, progressivament ha donat entrada Dani Fernández als jugadors de la banqueta.  El capità Oscar Melendo ha tingut el cinquè en les seves botes quan en u contra u davant el meta visitant, ha estavellat al primer minut el seu remat al cos del porter.  Abans del quart d’hora d’aquest segon temps, una molt bona acció en atac del lateral esquerre Erik Sarmiento, guanyant línia de fons, li ha posat un perfecte centre que ha rematat de primera Cano, enviant la bola al travesser amb el meta ja batut.

Gonzalo Pereira ha augmentat la diferència aconseguint el cinquè en altre centrada des de la dreta de Pol Mikel.  Estava tot decidit, i l’equip espanyolista a fi d’evitar lesions innecessàries i tenint en compta que avui toca torneig a Lloret, ha anat aixecant el peu de l’accelerador, baixant el nivell del joc en els següents minuts.

No obstant, l’equip perico ha tingut encara ocasions per augmentar la renda com una ocasió d’Erik al que molt bé el meta gironí ràpid tapa la rematada sortint amb encert, o un gol anul·lat a Gonzalo per situació antireglamentària en una centrada de Lluis.

Finalment a nou minuts de la fi del partit, Rafael Baldrés “Rafinha”, la darrera incorporació fa uns mesos procedent del aragonès Amistad, ha elevat a definitiu la diferència establint el  6-1 quan Juan dins l‘àrea ha xutat fort, no poden aturar el porter i fent-se amb el refús, ha afusellat al meta del Gironés.  Una bona acció de Juan regatejant a un defensor, no ha finalitzat bé la jugada  en xutar alt quan tenia a la seva esquerra a Cano. En el darrer minut, ara si que Juan ho fa bé amb una passada en profunditat per Rafinha qui en el mà a mà davant el porter, no el pot superar rebutjant el seu remat amb el peu.
        
Aquesta tarda al Mpal. de Lloret de Mar, l’equip espanyolista s’ha imposat per idèntics guarismes al conjunt de la Costa Brava, en el primer encontre de la fase de grups del Memorial Pomares. Al vespre, s’haurà d’enfrontar el quadre perico, al Real Madrid.  

  

Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Pol Augstí, Pol Mikel, Lluis, Erik Sarmiento, Aarón, Manchón, Labiano, Alex, Campu, Melendo, i Adrián Rivas.
Substitucions: Gonzalo i Carlos Cano per per Alex i Campu, m. 41; Rafinha i Oscar Villanova per Adrián Rivas i Melendo, m. 54; Juan per Aarón, m. 62; Marc Miquel per Labiano, m 66. Altre suplent: Manuel (p.s.)

EF Gironés – Sàbat: Vilamitjana, Sola, Teti, Viel Gasca, Samu, Leo, Devia, Iglésias, Alsina, Curu, i Saihou.
Suplents: Pujol, Albert, Pau i Taofik.

Àrbitre: Pol Doménech Roca, assistit en bandes per Francisco Burgos Doya i Víctor Bafalluy Fijo. Cartolina groga al local Alex, m.32 i als visitants Albert, m.32, Saihou, m. 38 i Sola, m. 61, per part visitant. També ha vist la cartolina, el tècnic visitant Gabriel Gasca Martín, m. 32.

Gols: 1-0: Adrián Rivas, m. 2 ; 2-0: Campu, m.5; 2-1: Leo, m.11; 3-1: Alex, m. 21; 4-1: Campu, m. 40; 5-1: Gonzalo, m. 58; 6-1: Rafinha, m. 71.

Incidències: Encontre corresponent a l’eliminatòria de quarts de final del Campionat de Catalunya Cadet, (partit únic), en el camp 1er. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Molt poc públic, menys d’uns seixanta espectadors en un partit que ha donat inici a les 9:00 del matí. Cel parcialment ennuvolat, obrint-se clarianes i temperatura clarament en augment a mida que ha avançat el partit.  

  





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M