dilluns, 13 de gener del 2014

BRILLANT TRIOMF DEL FILIAL FEMENÍ (4-0).
L'ESPANYOL, MÉS LÍDER, DONA UN COP D'AUTORITAT.











RCD Espanyol Femení “B”: 4 – Lleida Esportiu: 0

MÉS LÍDERS!

El filial femení espanyolista va superar en un gran encontre al Lleida Esportiu, segon a la classificació, al que va derrotar per 4-0, després d’arribar al descans amb mínima avantatge espanyolista. Quatre punts separaven a la classificació a les espanyolistes de les lleidatanes, quan arribava aquest duel entre els dos primers classificats d’aquest grup tercer de la Segona Femenina,  tot just a la darrera jornada de la primera volta.

Després del final tant radical d’any, (victòria a la Gamper i derrota a Cerdanyola davant el llavors cuer), tornava a la lliga l’equip espanyolista després del parèntesi nadalenc en un duel estel·lar dins la categoria de plata del futbol femení.

Al conjunt espanyolista diverses baixes, al marge de la seva entrenadora “Titi” a la banqueta del primer equip que feia que  ocupés  Juliana García una setmana més el seu lloc.  Mayra i Haley jugarien posteriorment l’encontre del primer equip davant el Levante Las Planas i per tant no ho farien amb el filial. Per aquest partit només tenia a tres jugadores a la banqueta el quadre espanyolista (comptant la porter suplent). Recuperava Juliana per aquest partit a Marlene, després d’un període d’absència per lesió.

La primera ocasió fou per les visitants en una rematada que salvà Vero en primera instància, acabant fora la segona rematada. La ràpida rèplica local arribà al minut 7’ quan Ari s’escapa de dues adversaris i guanyant línia de fons centrava molt tancat tocant lo just la portera avançant-se al possible remat de Laura.  Les lleidatanes reclamaren punibilitat en una acció dins l’àrea espanyolista que no passà d’una topada en la que la pitjor part se l’ha enduu la davantera visitant.

Al quart d’hora de joc, gran golás del quadre espanyolista. Laura, dins l’àrea retalla en un pam de terreny i envia col·locant l’esfèrica al lloc precís, lluny de l’abast de la meta  ajustada al pal esquerre. Era l’1-0 que ja situava provisionalment el liderat a 7 punts respecte de les del Segrià.        

Després del gol que obria el marcador, l’Espanyol va saber contrarestar perfectament els intents de les lleidatanes per fer-se amb el domini del joc a fi de restablir-ne la igualtat en el marcador. El partit no tingué gens de ritme en aquests darrers vint minuts del primer temps ja que hi hagué forces interrupcions per diverses jugadores que foren ateses conseqüències de  faltes o de jugades fortuïtes. Els minuts passaren arribant-se al descans sense que cap dels dos equips fes suficients mèrits en quant a joc per modificar en un o altre sentit, el resultat establert per Laura Casanovas.

El segon temps s’inicià amb clar domini del Lleida que a mida que passaren els minuts se’n va anar amunt en busca de l’empat davant un Espanyol que començà a cedir molt terreny davant les escomeses de les visitants. Un servei de cantonada és a punt de donar un disgust a les espanyolistes, quan en un embolic Meri remata de cap i treu Vero rebutjant la cobertura local en mig d’un embolic. 

El domini lleidatà era ja total, i en les files espanyolistes surt Andrea Granados a revolucionar l’encontre amb la seva velocitat en les contres. Sis minuts després, seria la pròpia Andrea qui en un contracop letal rebria una bola llarga des del mig del camp i tot i que semblava que no se’n sortiria, la ràpida carrera de l’extrem espanyolista li permet fer-se amb l’esfèrica arribant a l’àrea i encarant a Cris, per superar-la amb un remat creuat a la dreta. Era el 2-0.

El gol dona tranquil·litat en el marcador a les espanyolistes, però no en el camp, que veuen com el Lleida encara intensifica més el seu atac a la desesperada, i amb l’ajut del col·legiat que comença a complicar-li la vida al conjunt perico amb unes decisions un tant dubtoses. Una d’elles, una falta que llençarà Abby obligant a intervenir a Vero qui en dos temps aconsegueix evitar el gol.  Un minut després, en un servei de cantonada torna a salvar al seu equip la meta Vero fent-se amb l’esfèrica com pot en mig d’un gran embolic.  El col·legiat assenyala per sorpresa de tothom, lliure indirecte dins l’àrea espanyolista després que protestés la meta espanyolista al considerar que havia rebut falta quan anava a llençar l’esfèrica. Sense comentari...

La falta (veure foto) amb tot l’Espanyol fent de tanca a un metre de la línia de gol, es llençarà sense més conseqüències en colpejar la pilota a la tanca.  Uns minuts després, altre falta directa molt perillosa que Meritxell executa des de la frontal de l’àrea perica, se’n va la bola per sobre el travesser.        

Però quan més semblava que podia arribar el 2-1, ràpid contracop espanyolista i Laura envia en profunditat per Andrea Granados qui entra a l’àrea regatejant a la seva marcadora i aquesta l’entra clarament en falta, fent-la caure. Penal sense discussió de cap tipus, (tot i oblidar-se de la cartolina en aquesta ocasió el col·legiat), que llençarà Ari Forment amb un tret col·locat a l’esquerra, fent pujar el 3-0 al marcador.

En el Lleida la seva jugadora Núria tindria una bona opció al rematar en carrera una bona pilota, però desencertada envià la bola fora a l’esquerra de la porteria defensada per Vero.  No en tindria pas prou l’Espanyol B que encara disposaria d’ocasions per incrementar el marcador amb un Lleida ja enfonsat anímicament. Penetració d’Andrea guanyant línia de fons, i la seva passada de la mort és tallada per l’altre Andrea – la lleidatana – evitant la rematada d’una companya. En el 87 error greu de la cobertura visitant que a punt és d’aprofitar-ho el quadre local quan Laura es fa amb la bola i davant la sortida desesperada de la portera fora de l’àrea, li creua l’esfèrica lluny del seu abast, però aquesta finalment surt a un pam fora a la dreta quan ja es cantava el quart.

El quart arribaria obra altre cop d’Andrea Granados en el darrer instant de partit. Rebent de Marlene en curt en zona de tres quarts, s’escapa i es planta dins l’àrea on bat a la meta lleidatana que aconsegueix tocar l’esfèrica però no lo suficient com per evitar que aquesta acabi allotjant-se dins la seva porteria.

El col·legiat no afegir gens de temps supletori, i  va xiular el final. Al filial femení tot li surt bé, i a sobre del triomf, tots els rivals a la classificació que lluiten per la primera posició no van passar de l’empat, sent els més sorprenents l’empat de l’Estartit al Narcís Sala, l’empat al seu camp del Badalona davant el Sant Gabriel B, i l’empat del Barcelona B a tres gols davant el CF Igualada, a la Gamper.  El proper partit, diumenge a la Dani Jarque davant el filial de Transportes Alcaine, equip que lluita per assolir un any més la permanència.     

    

Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Vero, Laia, Bácter, Sagré, Chama, Yaiza, Altmann, Maria, Ari, Laura, i Yasmina Ferrero.
Substitucions: Andrea Granados per Maria, m. 57; Marlene per Yasmina, m. 70;  Altre suplent: Paula (p.s.)

Lleida Esportiu: Cris, Jetza, Meri, Andrea, Núria Llop, Paola, Ana, Abby, Rosi, Meritxell i Carla.
Suplents: Núria, Marina, Laura, Bitria, i Yanira.

Àrbitre: Salvador Tomás López, de la delegació de Sabadell. Cartolines grogues per part local a Maria, m. 37, Vero, m. 66, i Mónica Bácter, m. 69’ i a la tècnic espanyolista Juliana.

Gols: 1-0: Laura, m. 15; 2-0: Andrea Granados, m. 63; 3-0: Ari (pen.), m. 78; 4-0: Andrea Granados, m. 90.

Incidències: Encontre corresponent a la 13èna. jornada (darrera de la primera volta) del campionat de lliga del grup 3r. de la Segona Divisió Femenina, disputat el matí del passat diumenge al camp 3r. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Cel cobert, obrint-se clarianes. Temperatura suau. 


 CLASSIFICACIÓ SEGONA DIVISIÓ FEMENINA, Grup 3r.

. CLASSIFICACIÓ PTS PJ PG PE PP GF GC
1 R.C.D. ESPANYOL "B" 31 13 10 1 2 31 13
2 LLEIDA ESPORTIU TERRAF. CF 24 13 7 3 3 22 16
3 U.E. L'ESTARTIT 23 13 6 5 2 25 11
4 C.F. BADALONA 22 13 7 1 5 22 14
5 C.E. EUROPA 21 13 6 3 4 23 19
6 C.F. IGUALADA 19 13 5 4 4 18 19
7 F.C. BARCELONA "B" 18 13 5 3 5 17 15
8 C.E. SANT GABRIEL "B" 17 13 4 5 4 13 9
9 S.E. AEM LLEIDA 17 13 5 2 6 26 27
10 C.D. TRANSP. ALCAINE "B" 17 13 5 2 6 21 21
11 U.E. SANT ANDREU 13 13 3 4 6 19 25
12 CERDANYOLA VALLÈS F.C. 13 13 4 1 8 16 31
13 C.D. PEÑAS OSCENSES 12 13 3 3 7 6 20
14 E.E. GUINEUETA 7 13 2 1 10 11 30









S E N T I M E N T P E R I C O . C O M