dilluns, 13 de gener del 2014

TRIOMF DEL FEMENÍ "A" QUE S'ALLUNYA DEL POU (1-0)

RCD Espanyol Femení “A”: 1 – FC Levante Las Planas: 0

Triomf necessari, vital, per la tranquil·litat d’un femení espanyolista que no podia fallar davant el darrer classificat. Mínim, però suficient. Lo just, lo imprescindible;  cap meravella... només allò que la situació requeria per sortir-ne del greu moment que travessava l’equip, i  poder treure el cap a respirar aire, oxigen vital. Tant, que inclòs la Copa de la Reina s’ha posat a tir, a només dos punts, i l’equip a ascendit a l’onzena posició. Però guanyar, ha costat molt; ha costat déu i ajuda... i gràcies encara que el col·legiat no n’ha volgut saber-ne res d’unes clares mans dins l’àrea espanyolista en temps d’afegit...

La novetat en l’alineació espanyolista la inclusió en l’onze inicial de la jugadora del filial Haley, en lloc de Débora que havia patit un procés gripal durant la setmana i només ha jugat en el segon període.

Als sis minuts de joc ha arribat la primera aproximació espanyolista amb perill. Uns minuts després la visitant Inés ha necessitat de les assistències, recuperant-se posteriorment. Al 12’, la primera gran ocasió local: Bona jugada de Bárbara retallant a la darrera defensora i quedant-se tota sola amb tot a favor, però, envia la bola fora.

La rèplica visitant ha arribat a peus de l’exespanyolista Laura Carriba (21’) qui ha gaudit d’una molt bona oportunitat, però dins l’àrea ha estat desencertada en el remat final llençant fluix, fàcil per Jamila que s’ha fet amb l’esfèrica. Altre cop Bárbara ha tingut el gol espanyolista en el seus peus quan Haley li ha ficat una precisa pilota per que la davantera aragonesa rematés en carrera, als cos de la meta María Ripoll.

La tercera gran ocasió de les locals ha arribat en una jugada ben trenada, amb una paret entre Haley i Neto, que ha acabat quedant-se tota sola l’extrem texana del filial davant María Ripoll, però el seu remat ha sortit massa elevat per sobre el travesser.

Mentre, al conjunt del Levante Las Planas, era de nou Carriba qui s’encarregava de sembrar el pànic en la reraguarda local (42’) amb un xut que sortia per sobre de la porteria defensada de Jamila quan es trobava lliure de marca i en molt bona posició.  La darrera aproximació de les espanyolistes, una pujada de Cristina –ex del Levante Las Planas – en la que guanyant línia de fons, la seva centrada la talla una defensora anticipant-se a un possible remat. Amb el 0-0 en el marcador s’arribà al final dels quaranta-cinc primers minuts.

En el segon temps, al primer minut de joc un xut de Bárbara de primera és aturat per María.  Un llançament de Claudia Neto fort, surt fora per ben poc. Altre llançament de Neto des de la frontal, és aturat per María efectuant una bona estirada.  El partit començà inexorablement a baixar en quant a joc – que no d’emoció – per que els nervis i la pressió començava a fer figa a les espanyolistes que veien com el gol no arribava davant un Levante Las Planas cada cop més tancat enrera i que ja donava per bo el resultat amb les pèrdues continuades de temps a l’hora de fer els serveis de banda o de porteria.  Cosa que costa de creure doncs un punt poc servei li feia a les de Sant Joan Despí que necessitaven imperiosament el triomf per no despenjar-se a la classificació.

L’Espanyol no trobava la manera de perforar el sistema defensiu visitant. I de tant en tant algun llampec en atac del Levante, com una bola llarga dividida que ha d’arribar abans Jamila anticipant-se a Claudia. “Titi” dona entrada a la capitana del filial Mayra Tárraga en lloc d’Emma Marqués.  Els minuts passen i l’Espanyol no pot amb el seu rival.
Al 77’ contracop originat en Alba Pomares, aquesta li passa a la portuguesa Neto qui li tornarà a l’extrem espanyolista quedant-se sola entrant a l’àrea però per darrera Elba ficant el peu aconsegueix tocar lo just per evitar el letal remat de Pomares. El Levante intenta en alguna aïllada jugada donar l’ensurt, i Laura Carriba posarà a prova a Jamila amb un llançament des de la frontal que atura la meta local. Un servei de cantonada executat per Núria molt tancat, el rebutja de punys la portera visitant María.

Al minut 80’, falta en la frontal. La llença Núria Mendoza i la converteix en l’únic gol del partit en un tret ras a l’esquerra, tot just quan l’avançada tanca del Levante s’obre en excés.   En els darrers instants del partit el Levante Las Planas avança línies en busca de l’empat, propiciant els contracops de les locals. En temps d’afegit jugada polèmica,  en estavellar-se l’esfèrica en el braç d’una defensora espanyolista. Les visitants reclamaren penal, però Sánchez Aparicio donà servei de cantonada pel Levante Las Planas. La darrera acció del partit una bola que per poc recupera Débora robant-li la cartera a María, però el col·legiat assenyalà que la pilota ja havia sortit per la línia de fons. Al 49 i escaig, assenyalà el final del partit amb l’alegria local i la decepció visitant.

RCD Espanyol: Jamila; Cristina, Núria, Pereira, Matías; Neto, Emma; Haley, Alba, Mapi; i Bárbara.
Substitucions: Débora per Haley, m. 46; Mayra per Emma, m. 73; Paloma per Mapy, m. 80; Sara per Alba, m. 89. Altres suplents: Júlia, i Mireia (p.s.).

FC Levante Las Planas: María Ripoll; Eli Sivera, Inés, Elba, Ausi; Carol, Zaida; Evita, Claudia Montagut, Sara Serna i Carriba.
Substitucions: Sandra per Claudia, m. 75; Asako per Eli Sivera, m.85.  Altres suplents: Ana Corbacho, Meritxell Torres (p.s.), María Ramos i Leticia Viñole.

Àrbitre: José Emilio Sánchez Aparicio, de la delegació d’El Baix Llobregat. Cartolina groga a la jugadora espanyolista Núria Mendoza, m. 89 per perdre temps.

Gol: 1-0: Núria, m. 80.

Incidències: Encontre corresponent a la 16èna jornada (primera de la segona volta) del campionat de lliga de Primera Divisió Femenina, disputat avui al migdia al camp tercer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. En les files del quadre de Sant Joan Despí varies jugadores amb passat blanc-i-blau: Carol Miranda, Sara Serna i Claudia Montagut que havien militat al primer equip, i Eli Sibera, Laura Carriba i Leticia Viñole en el femení B.  Matinal amb cel parcialment cobert que a mida que ha anat avançant el partit les clarianes han acabat imposant-se, oferint un temps assolellat i temperatura molt agradable. S'ha guardat un minut de silenci en memòria del fill de Wakaso.