diumenge, 13 d’abril del 2014

CAMPIONES !!!
EL FEMENÍ "B", BRILLANT CAMPIÓ DE LLIGA













RCD Espanyol Femení “B”: 3 – EE Guineueta CF: 1

A la primera, l’equip de “Titi” Camúñez s’ha alçat amb el títol de lliga de Segona Divisió Nacional per segona ocasió al llarg de la història. A l’equip espanyolista encara li restaven tres encontres per pogué obtenir la victòria que li mancava (FCB, Cerdanyola i Lleida Esportiu), però les noies del filial blanc-i-blau han anat per feina i han doblegat a la Guineueta, cuer del grup. Les barcelonines no obstant, han venut cara la seva pell i han obligat a emprar-se a fons a les espanyolistes per fer-se amb el triomf i no donar peu a una hipotètica sorpresa.

Tal com hem esmentat, l’equip espanyolista tan sols havia sigut campió de lliga un cop a la categoria de plata del futbol nacional femení, amb el tècnic Carlos Gómez a la banqueta del filial espanyolista. Fou la temporada 2010/11, quan empatant a un gol a la Ciutat Esportiva davant el Levante Las Planas cantà l’aliró el 10 d’abril de 2011.   

Avui tot es donava per que les espanyolistes tingueren a la Ciutat Esportiva tot el protagonisme que l’equip es mereixia, en un dia assolellat en el que només el futbol femení dominava la Dani Jarque.  Bé...menys la presència de públic en considerable quantitat... Però al menys els que allà érem, hem pogut celebrar una lliga ben merescuda del segon equip espanyolista que ha sigut molt superior al llarg de tot el campionat i que han sentenciat per la via ràpida, obligant moralment dijous a que l’etern rival faci el passadís a les campiones a la Ciutat Esportiva a partir de les 18:30h.

No fou un partit gens ni mica fàcil tot i tenir davant al darrer classificat, doncs l’Espanyol tenia la pressió de marcar ràpid i enllestir el partit per evitar qualsevol sorpresa. Als dos minuts de joc ho provà Yaiza amb un bon xut que blocà Sonia Llop.  La gran oportunitat fou per Marlene quan després de rebre en profunditat de Chama, dins l’àrea, remata creuat salvant el  gol la portera de la Guineueta en rebutjar amb el peu.

Als disset minuts de joc, penetra Andrea Granados a l’àrea emportant-se la pilota amb el cap superant a la portera de la Guineueta; aquesta l’empenta clarament un cop superada i l’àrbitre no dubta ni un instant assenyalar la pena màxima tot i que li perdona la groga a Sonia Llop. El màxim càstig el converteix en gol Jasmina Chamarro amb un bon llançament inapel·lable. La pròpia Chama tingué al seu abast el segon gol instants després quan rematà de cap un centre passat enviant l’esfèrica per sobra la porteria.

Als vint-i-tres minuts, l’Espanyol situa el 2-0 en el marcador. Marlene passa en profunditat per Andrea Granados a la seva esquerra i aquesta dins l’àrea culmina amb un remat creuat i ras al fons de la porteria rival.  Però la Guineueta no estava disposada a llençar la tovallola tan ràpid i arribà amb perill en una pilota dividida a la que Paula Canals arribà abans que Débora Guerrero rebutjant. La visitant Tania tingué una bona opció amb un remat creuat que es marxà fora a la dreta de Paula. Al segon intent, minut 29, la pròpia Tania reduí diferències en el marcador amb un gran gol de molt bella factura, quan el seu llançament superà a Paula per alt i per la seva dreta.

En el 36’ hi hagué una acció polèmica dins l’àrea de la Guineueta, però el col·legiat no aprecià punibilitat en l’acció. Sara Nassim ho intentà amb un xut que blocà la meta rival. En els darrers minuts una indecisió entre Paula i una defensora espanyolista, estigué a punt de costar car, tenint que regatejar la portera a una adversari jugant-se-la...

En el segon temps, als tres minuts pogué sentenciar l’Espanyol amb una arrencada d’Andrea que li servei el gol en safata de plata a Marlene, qui no remata bé la bola centrada a boca de canó.  Ensurt de consideració un minut després quan Paula en l’intent de rebutjar amb el peu, colpeja l’esfèrica en una companya i la pilota empren el camí cap a la porteria buida, mansament, sortint en darrera instància fora per ben poc ajustada al pal dret.  En un contracop perico, un llançament de Bácter en camp propi per Chama, acaba amb el remat d’aquesta que és blocat per la portera.

Titi efectua substitucions donant entrada primera a Yasmina i després Andrea Altmann recuperada ja de l’ensurt a la cella en el partit davant el Badalona, en un intent d’acabar de fer-se amb el mig camp i no donar lloc a la sorpresa, mentre es presentava l’opció per sentenciar. En un elèctric contraatac, Laura rep en llarg, controla abans d’arribar a la frontal després de dos retalls, i cedeix per la dreta per l’entrada de Chama qui amb tot a favor remata lleugerament per sobre del travesser.

I arribà la sentència. Contracop espanyolista en el que la pilota arriba en banda dreta per Andrea Granados, qui després de controlar la pilota s’escapoleix primer d’una defensora i quan anava a superar a la segona ja dins l’àrea, aquesta la fa caure clarament. Segon penal, i aquest cop l’encarregada d’executar la màxima pena és Yasmina Ferrero, altre especialista a l’equip. Bon llançament per alt i 3-1 que acabaria sent el resultat definitiu.

El partit anà morint exhaurint els darrers minuts, i Titi donà entrada a Paula Bolta primer, la jugadora del C que ha tingut també protagonisme en diversos moments de la temporada, i Vero, la veterana portera que ha sabut complir perfectament el seu paper a l’equip, i que s’ha situat sota pals en els darrers quatre minuts de partit. Chama ha tingut el 4-1 en una gran ocasió en el que ha errat l’u contra u rematant per sota les cames de la portera, però l’esfèrica no ha passat...   El col·legiat no ha afegit res, i quan l’encontre ha finalitzat coincidint amb el xiulet final de Brían Díaz, s’ha desbocat l’eufòria entre la plantilla espanyolista i els seguidors del femení que sempre han estat presents recolzant l’equip.      


Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Paula, Laia, Bácter, Carla Sagré, Eva, Chama, Andrea Granados, Nassim, Laura, Yaiza i Marlene.
Substitucions: Yasmina Ferrero per Marlene, m. 60; Andrea Altmann per Nassim, m.67; Paula Bolta per Laura, m. 76; Vero (p.s.) per Paula, m. 86. Altre suplent: Ainhoa.

EE Guineueta: Sonia Llop, Cristina Sánchez, Claudia Badía, Josune Aguiriano, Sandra Mateo, Marina García, María Hernández, Tània Martínez, Débora Guerrero, Lidia Cruzera i Judit Vence.
Substitucions:  Marina Aranda per María Hernández, m. 46; Míriam Ávila per Cristina Sánchez, m. 46; Silvia Alonso per Josune Aguiriano, m. 60. Altres suplents: Ester Martínez (p.s.) i Lucía González.

Àrbiitre: Brían Díaz Díaz, de la delegació de Terrassa, assistit en bandes per Alex Martín Pastor i Manuel Martínez Fernández. Cartolines grogues a Josune Aguiriano, m 55, i a Claudia Badía, m. 73.

Gols: 1-0: Chama (pen.), m. 18; 2-0: Andrea Granados, m. 23; 2-1: Tània, m. 29; 3-1: Yasmina Ferrero (pen.), m.74.

Incidències: Encontre corresponent a la 24èna. jornada del campionat de lliga del grup 3r. de Segona Divisió Nacional Femenina, disputat al camp 3r. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Matí en principi amb alguns núvols, que han deixat pas a un cel totalment seré, ambient assolellat i temperatura força alta. 

         






S E N T I M E N T P E R I C O . C O M