dimarts, 15 d’abril del 2014

ELS DIVERSOS COMUNICATS
SOBRE LA CONFLICTIVA ACTUACIÓ DELS MOSSOS.

Sentiment Perico ha rebut el comunicat de l'APMAE en relació a l'actuació dels Mossos en el darrer partit de lliga davant el Rayo. Reproduïn integrament aquest comunicat a continuació.


L'ASSOCIACIO DE PETITS I MITJANS ACCIONISTES DEL ESPANYOL (APMAE) vol deixar constància del seu rebuig i de la seva indignació davant la desproporcionada i humiliant actuació dels Mossos d'Esquadra amb motiu de la celebració del partit de Lliga entre el RCD Espanyol i el Rayo Vallecano a l'Estadi del RCD Espanyol.

Condemnem enèrgicament la actuació de la policia autonòmica, en un esdeveniment esportiu sense cap tipus de risc ni incidents i la seva actitud clarament intimidadora i fora de mida respecte del afeccionats del Espanyol. Ni el dispositiu, ni la conducta dels agents, ni la normalitat del espectacle justificaven una intervenció tan desproporcionada. Aquesta va excedir molt dels paràmetres normals i no va ser en cap cas preventiva, ja que no hi havia cap risc.

 Volem transmetre el nostre recolzament a La Curva, La Penya Juvenil i els diversos aficionats blanc-i-blaus que van haver de patir l'assetjament i les vexacions a les que van ser sotmesos. A la vegada aplaudim el seu seny a l'hora de no caure en les provocacions i evitar el conflicte. Els animem a continuar participant activament del seu espanyolisme, pacíficament i amb l'entusiasme del que sempre han fet gala, i a no deixar-se intimidar ni provocar per elements aliens al futbol.

Demanem al RCD Espanyol de Barcelona mesures contundents en defensa de tots els espanyolistes que ens vam sentir maltractats i humiliats de forma gratuïta, demanant les responsabilitats que corresponguin i prenent les mesures que s'escaiguin (a nivell intern i extern) per evitar que fets tan desagradables tornin a produir-se.

Ens posem a disposició de La Curva, La Penya Juvenil i de la Federació de Penyes, del Club o de qui sigui per col·laborar en les accions que es prenguin per depurar les responsabilitats pels lamentables fets protagonitzats pels Mossos d'Esquadra i per evitar que es repeteixin.  

Per últim convidem a tots els que disposin d'imatges o vídeos del fets que els facin arribar al club i les pengin a les xarxes socials i les difonguin".


Reprodueixo també en nom del rigor i objetivitat a la informació, els comunicats que l'afectada CURVA RCDE ha publicat mitjançant el seu web oficial,  i el que ha publicat la FCPE mitjançant el seu compte de Facebook, i que ambdues entitats han fet arribar a alguns mitjans de comunicació.




Resulta triste que entre las funciones del Presidente y máximo cargo ejecutivo remunerado del Club se encuentre el opinar sobre Colectivos de socios/accionistas.

Es injurioso que se trate de relacionar indirectamente a La Curva con episodios políticos y/o violentos, manchando una trayectoria que nos avala gracias al esfuerzo de muchas personas durante años.

En La Curva los únicos colores son los blanquiazules de nuestra bandera. Y los escudos de nuestra Historia. Se lo volvemos a recordar a alguno de los dirigentes que se empecinan en politizar al RCDE a su antojo constantemente.

En lo que se refiere a nuestros integrantes, nos alegra comunicar que en lo que llevamos de Campaña de renovación, según nuestra información, se han abonado o han solicitado traslado a nuestra zona unos 250 pericos nuevos hasta el momento. Os animamos a que os sigáis sumando.

Finalmente queremos aprovechar esta nota para desear éxito a la nueva grada impulsada por la Penya Juvenil. Es positivo disponer de dos focos de animación en el estadio. A pesar de las intoxicaciones vertidas, con nuestros ex compañeros de grada nos une amistad, pasión por los mismos colores, y animación en los desplazamientos.

La Curva, gracias a tod@s vosotros, va a seguir más fuerte que nunca. Se avecina una temporada llena de animación y resistencia. Mantendremos nuestros principios, y nuestra manera de vivir al RCDE.

Si el Presidente del Club y su Consejo de administración, que fueron escogidos por el peso de la propiedad del Club, contra el voto de la mayoría de los accionistas del RCD Espanyol, se empeñan en seguir impulsando la división social del Club, ellos sabrán. En nuestro caso seguiremos intentando poner nuestro grano de arena para lo contrario, y para un futuro mejor para el RCD Espanyol.

Siempre RCDE
¡¡ No nos rendiremos jamás!!


Comunicat oficial de la FCPE:

La Federació Catalana de Penyes del RCD Espanyol de Barcelona condemna de forma enèrgica la desproporció de les mesures de seguretat i la brutal, inexplicable i injustificada actuació del cos de Mossos d’Esquadra durant la celebració del partit de Lliga disputat entre el RCD Espanyol i el Rayo Vallecano a l’Estadi del RCD Espanyol. Entenem desmesurada la seva actuació, per segon partit consecutiu, al nostre Estadi i entenem que s’han extralimitat en les seves funcions arribant a comportaments poc comprensibles en un Estat de dret i les jutgem de dubtosa legalitat. Demanem al RCD Espanyol de Barcelona que exigeixi el cessament fulminant del responsable d’aquesta situació tan desafortunada i tan desproporcionada. La Federació Catalana de Penyes del RCD Espanyol es vol solidaritzar amb tots els afectats així com informa que presentarà una queixa oficial davant del màxim responsable de la Conselleria d’Interior de la Generalitat de Catalunya.





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M