dissabte, 19 d’abril del 2014

S'ESVAEIX L'EMPAT EN TEMPS D'AFEGIT (2-1)

Real Sociedad: 2 – RCD Espanyol: 1

Adversitat la que s’ha fet palesa per part espanyolista en els darrers instants d’un partit que l’equip de Javier Aguirre no ha merescut perdre. En una gran jugada de Vela quan el cronòmetre havia superat els noranta de joc, el quadre donostiarra ha capgirat un marcador que se li havia posat desfavorable en el minut 24 de joc amb el gran gol de Córdoba. Un Espanyol que a més  ha hagut de patir diversos contratemps en veure com queien per lesió primer Córdoba, i posteriorment Javi López.

La novetat a l’onze espanyolista era la presència de Lanza, quedant-se a la banqueta Simao. En els primers compassos de joc, Colotto al tall enviant a córner evita mals majors quan Rubén Pardo penetrava dins l’àrea escapolint-se dels defensors espanyolistes. Al 9’ forta volea de Víctor des de la frontal que s’ha marxat desviada. Al quart d’hora acció anul·lada correctament per posició antireglamentària del jugador que intenta pentinar l’esfèrica en un llançament de falta de la Real que acaba amb la pilota rematada dins la porteria de Kiko. 

Passant l’equador del primer temps, bona acció en defensa de Colotto qui puja amb l’esfèrica controlada i amb tranquil·litat avança l’esfèrica per Jhon Córdoba qui d’esquenes en zona de tres quarts, es gira i posa la directa cap a l’àrea davant els defensors donostiarres, i deixant enrere a Mikel encara al meta Bravo definint amb un remat ras lluny del seu abast. 

La Real reacciona ràpidament davant un Espanyol que mica a mica es veu superat per l’empenta local. La primera gran ocasió local fou en una jugada (28’) en la que l’Espanyol no sap allunyar l’esfèrica, i finalitza amb una situació en la que Vela no es decideix dins l’àrea i habilita a la seva esquerra per Agirretxe qui xuta fort cobrint bé Kiko el pal curt.

Al 31’ arriba l’empat de la Real. Ha sigut  després d’un servei de cantonada des de la dreta llençat en curt, que acaba amb un centre xut de Canales que colpeja en l’esquena de Lanza, variant la trajectòria totalment i es cola per l’esquerra d’un Casilla que no la esperava i malgrat la ràpida reacció amb la seva estirada, no pot evitar el gol.  Salva Kiko el segon (34’), quan Rubén Pardo tot sol l’anava a afusellar amb el seu remat a boca de canó. La jugada ja podia haver finalitzat dins, quan en primera instància el remat de Canales en l’àrea petita acaba fent impacte en el cos d’un company.  L’equip donostiarra assetja l’àrea espanyolista i un tret a la sortida del novè córner a càrrec de Pardo, l’acaba aturant bé Kiko en dos temps. Al darrer minut, jugada d’atac visitant amb centre de Stuani quan es tanca massa i  no ha trobat altre sortida a l’acció que l’enviament que ha acabat a les mans de Bravo.

El segon temps s’ha iniciat amb una novetat a l’onze espanyolista entrant Simao en lloc d’un Lanzarote que altre cop no ha aprofitat els minuts que ha tingut.  Entre David López i Colotto eviten que Vela remati quan rebia dins l’àrea en el 49’. Mica a mica,  l’equip d’Aguirre començava a controlar el partit amb molta més comoditat que en els vint darrers minuts del primer període.   Córdoba erra la passada clara en el 53’ quan tot sol entrava per la dreta de l’àrea.  Molt bé creuant-se Colotto davant Vela en el 55’ quan es quedava tot sol.

Els minuts passaven sense res que mereixés especial atenció; tan sols un parell de minuts d’angúnies en el 70’ en un parell d’atacs locals en embolicades accions, amb varis rebots i refusos. L’ocasió en canvi més clara era pels espanyolistes quan un ràpid contracop acaba pentinant Córdoba, habilitant per Sergio García qui entrant en carrera a l’àrea per la dreta, deixa anar un tret que treu a córner com pot Bravo.

Es comencen a torçar les coses quan Córdoba necessita de les assistències en el 76’, quan ja feia minuts que mostrava símptomes de dolor, i és substituït per Pizzi en tenir que abandonar el terreny de joc.  Reclamà un possible penal Simao quan es carregat per Zaldúa per darrera,  acabant el portuguès a la gespa en el 79’. Malgrat les protestes Velasco Carvallo no assenyala res com tampoc ho ha fet als començaments del segon temps quan no  ha vist punibilitat en una agafada de Víctor Sánchez dins l’àrea quan saltava un davanter guipuscoà.

Javi López s’ha de retirar amb problemes físics en el 85’ substituït per Raul Rodríguez. Xut al 87’ de Seferovic des de la frontal blocant Kiko, qui abans havia tingut problemes en un córner rebutjant de punys defectuosament i taponant un segon remat per alt, resolvent la jugada satisfactòriament.  L’Espanyol ha tingut l’ocasió per endur-se l’encontre quan en el 89’ ha disposat d’un llançament de falta penjada per Simao buscant a Colotto, aturant Bravo el remat de cap perillós del central, però que en aquesta ocasió ha anat massa centrat a les mans de Bravo.

Superats els noranta de joc, llarg desplaçament de la Real, controla perfectament Vela amb el pit i superant el intent de tall de Fuentes, es queda tot sol i  marca batent Kiko. Una autèntica llàstima, però una acció de qualitat del davanter mexicà ha acabat superant a un Espanyol treballador,  molt seriós en defensa i que ha lluitat fins el final davant un equip que ara per ara és d’un nivell molt superior al nostre en quant a qualitat tècnica, tot i que els d’Aguirre avui han contrarestat les virtuts dels guipuscoans perfectament a excepció d’aquesta darrera acció que ha resultat fatal pels interessos espanyolistes, qui s’han fet creditors d’haver sumar un punt que finament s’ha esvaït.


Fitxa tècnica:
Real Sociedad: Bravo; Zaldua, Mikel, Ansotegi, De la Bella; Markel Bergara, Rubén Pardo; Vela, Chory Castro, Canales; i Agirretxe
Substitucions: Seferovic per Agirretxe, m. 75; Hervías per Chory Castro, m. 75; Zurutuza per Canales, m. 83

RCD Espanyol: Kiko Casilla; Javi López, Colotto, Sidnei, Fuentes; David López, Víctor Sánchez, Stuani, Lanza; Sergio García i Jhon Córdoba.
Substitució: Simao per Lanza, m. 46; Pizzi per Jhon Córdoba, m. 77; Raul Rodríguez per Javi López, m. 85.

Àrbitre: Carlos Velasco Carballo, del comitè territorial madrileny, assistit en bandes per Roberto Alonso Fernández i Juan Carlos Yuste Jiménez. Cartolines grogues per Víctor Sánchez, m.38, i Rubén Pardo, m. 89.

Gols: 0-1: Jhon Córdoba, m. 234; 1-1: Canales, m. 31; 2-1: Vela, m.90.

Incidències: Encontre corresponent a la 34èna. jornada del campionat de lliga de 1a Divisió disputat al vespre d’avui dissabte, a l’Estadi d’Anoeta a Sant Sebastià.  






S E N T I M E N T P E R I C O . C O M