dijous, 17 d’abril del 2014

L'ESPANYOL "B" REMUNTA UN ADVERS 0-2,
I GUANYA A L'ONTINYENT EN UN BRILLANT PARTIT

EL FEMENÍ "B" FESTEJA EL TÍTOL DE LLIGA GUANYANT AL FCB EN EL DERBI DE FILIALS FEMENINS(1-0).

RCD Espanyol “B”: 4 – Ontinyent CF: 3

Brillant remuntada del quadre espanyolista. Encara que sigui davant el cuer de la categoria, els de Sergio García han remuntat l’advers 0-2 que passats els vint minuts de joc havien establert els valencians en un partit en el que era per ells el darrer cartutx per seguir aspirant a la promoció eludint el descens directe. Els blanc-i-blaus amb un segon temps pletòric han donat la volta al marcador i han fet gaudir als pocs aficionats que s’han donat cita a la Dani Jarque en aquest partit nocturn disputat avui dijous.

Per contra, el quadre perico que no es jugava més que l’honra de finalitzar en una millor posició a la classificació i no influir negativament davant tercers, ha sortit al terreny de joc amb varis dels jugadors no habituals i totalment desendollat, fet que ho ha aprofitat ràpidament el quadre valencià. Nacho Heras, després d’una lesió que es va produir tot just fa un any i dues setmanes, tornava a ocupar la banda dreta de la defensa espanyolista. També jugadors com Aitor, o Miravent eren en l’onze inicial local.

El partit hagués pogut iniciar-se de manera molt diferent si hagués convertit la primera gran ocasió del partit. Una centrada de Miravent guanyant línia de fons hagués pogut ser rematada amb major fortuna a càrrec de Jairo qui tocant l’esfèrica davant Jordán, aquesta es passeja per l’àrea petita sense que Xavi Puerto a boca de canó aconseguís connectar amb l’esfèrica a porta buida.

Però els valencians s’han fet ràpidament amb la parcel·la ampla, i han gaudit d’un llançament directe de falta a càrrec de Verdú, que ha rebutjat Pau llençant-se a la seva esquerra. Era el primer avís, i producte del domini valencià, ha arribat el primer gol amb un remat de cap de Pereira que ha superat al meta Pau. Saltava la sorpresa, i aquesta encara prendria major força i consideració quan passats els vint minuts de joc  els de la capital de la Vall de l’Albaida, feien el segon mitjançant Hermosa. Fou en una pujada de Abenza per banda dreta de l’atac visitant, centre que toca en un defensor espanyolista i davant la cobertura massa estàtica, el dorsal 7 visitant rematà ficant el peu anticipant-se a Pau.

Pogué encara ser pitjor la cosa si no hagués creuat tant el seu remat de cap Verdú a una centrada del ex, Cervera des de la dreta. La rèplica d’un Espanyol B totalment desaparegut en combat fou a càrrec de Sales, qui rematà de volea un centre molt passat des de l’esquerra, obligant a intervenir amb molt d’encert al meta visitant qui cobrint el pal curt, envià a córner.

Tot just abans del descans, en el darrer sospir, l’Espanyol B es ficà altre cop en el partit. Una greu errada de Jordán davant la pressió de Jairo qui fica per darrera el peu quan el porter jugava la bola a ras de gespa, permet a Iván Sales rematar a porta buida aprofitant el regal.

En el segon temps l’Espanyol B ha acabat escombrant del camp al seu rival. Joan havia  sortit en el lloc d’Aitor en la represa. Poc després Miravent deixa el seu lloc i surt Mamadou. El davanter s’ha reivindicat amb la seva gran actuació. Als trenta segons d’ingressar al terreny de joc ha estat a punt de marcar en una pilota en profunditat que rematant forçat davant Jordán, aquest ha rebutjat evitant el gol de l’empat.  Cinc minuts després internada del senegalès que deixa enrera varis defensors penetrant dins l’àrea per la lateral dreta i deixa anar un centre que a menys d’un metre de la línia de gol no pot rematar satisfactòriament Borja Martínez.

Al quart d’hora del segon temps, l’Espanyol B iguala el partit. En un servei de cantonada des de la dreta, després de varis refusos, Mamadou és el més llest de l’àrea i girant-se envia la pilota dins la porteria rival. L’Espanyol B estava llençat, i posava setge a la porteria d’un Ontinyent que ha demostrat el per què del lloc que ocupa a la taula. A un enverinat centre de Sales fica la mà el meta evitant el remat per alt entre mig de dos davanters espanyolistes.

Es posa per davant el quadre català al 71’ quan una gran jugada d’atac espanyolista amb centre de Puerto per Jairo, aquest controla dins l’àrea i no veient-ho clar passa a Mamadou qui molt bé deixa de cara pel remat de Sales que afusella al meta del conjunt valencià. Molt bé el senegalès per no ser individualista i veure la millor posició del seu company que venia de cara.

Al 74’ ha tingut lloc per fi el debut del brasiler Pedro Castro després de tota la polèmica pel retard de la paperassa oficial i que pràcticament no ha deixat ni que tan sols es pugui veure’l, doncs manquen tan sols tres jornades en les que l’equip no es jugarà res. Cinc minuts després, l’Espanyol B posava la cirereta al pastís aconseguint el quart. Pressió de Mamadou al defensa, altre errada greu a l’hora de treure jugada la pilota per part valenciana, la bola arriba molt justa al meta i davant la pressió del senegalès que la continua lluitant, aquesta fa impacte al cos de Jairo i arriba a Borja qui a plaer anota a porta buida el 4-2.

A dos minuts del final establiria el quadre visitant el resultat definitiu de 4-3 amb un llançament magistral de Jornet a l’escaire esquerra que fa inútil l’estirada de Pau per evitar el gol. No hi hagut temps ja per res més, i l’equip espanyolista ha sumat tres nous punts que el consoliden en la zona mitja de la classificació molt lluny de la zona baixa, i amb la permanència a la butxaca.

Fitxa tècnica:
RCD Espanyol B: Pau, Nacho Heras, Aitor, Héctor, Raillo, Caballé, Iván Sales, Miravent, Borja, Xavi Puerto i Jairo.
Substitucions: Joan per Aitor, m. 46; Mamadou per Miravent, m. 53; Pedro Castro per Iván Sales, m. 74. Altres suplents: Koke (p.s.) i Eric Bertrand.

Ontinyent CF: Jordán, Abenza, Ortega, Berna, Fernando Martín, Juanjo Pereira, Hermosa, Cervera, Verdú, Nico i Calvo.
Substitucions: Mauro per Nico, m. 65; Jornet per Hermosa, m. 74; Dani per Cervera, m. 84. Altres suplents: Marcos (p.s.) i Borja.

Àrbitre: Emilio José Costas Soto, del comitè territorial gallec, assistit en bandes per Anxo Fariña Biasi i David Novás Benavides. Cartolines grogues a Xavi Puerto, m. 41 per part local i a Berna, m. 4 i Hermosa, m. 49 per part visitant.

Gols: 0-1: Juanjo Pereira, m. 11; 0-2: Hermosa, m. 21; 1-2: Iván Sales, m. 44; 2-2: Mamadou, m. 60; 3-2: Iván Sales, m. 71; 4-2: Borja, m. 79; 4-3: Jornet, m. 88.

Incidències: Encontre corresponent a la 35èna. jornada del campionat de lliga del grup 3r. de la Segona Divisió B, disputat avui Dijous Sant al vespre al camp 1er. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque, la major part amb il·luminació artificial. El tècnic del conjunt valencià, Nino Lema, fou una temporada jugador del primer equip espanyolista en l’etapa de Joanet a Segona Divisió.  També en l’Ontinyent, José Hernández Cervera, jugador granadí que va pertanyer al filial espanyolista.