divendres, 18 d’abril del 2014

EL FEMENÍ "B" CELEBRA EL TÍTOL
DERROTANT ALTRE COP AL FC BARCELONA (1-0)













RCD Espanyol Femení “B”: 1 – FC Barcelona “B”: 0

Altre cop l’equip espanyolista s’enduu el derbi femení de filials després d’haver superat ja a la primera volta en feu culer a l’equip entrenat per Jordi Ventura, llavors per 0-2. Ahir, a la Dani Jarque es donava la circumstància que el RCD Espanyol celebrava fins ara el títol de lliga de més categoria dels pocs de moment aconseguits aquesta temporada (tots en noies).  Ho feia en un derbi ajornat en el seu dia degut a que el seleccionador nacional sots-17, Jorge Vilda, havia convocat fins a cinc jugadores pel mundial femení d’aquesta categoria, per cap jugadora de l’equip espanyolista. Mirant la classificació – que el senyor Vilda no la deu mirar -, son ja 24 els punts que l’equip de “Titi” Camúñez li treu a l’etern rival.      

Esportivament el FC Barcelona va fer passadís a les campiones que sortiren al terreny de joc amb samarretes commemoratives.  Segur que aquell personatge que qualificà de “mugre” al nostre club no li faria excessiva satisfacció el detall, però sortosament no tothom en aquell club es troba a la seva alçada moral.  El Barcelona B començà el partit dominant a un Espanyol que no acabava de trobar-se al terreny de joc.

Però ben aviat les espanyolistes jugant entre línies i buscant forats en la cobertura visitant al contracop, començaren a arribar a l’àrea culer, i als 14’ de joc tingueren una gran oportunitat mitjançant Andrea Granados – qui ella sola portà de corcoll a tota la defensa barcelonista –, quan forçadament pot tocar lo just per que la seva vaselina davant la sortida de Noelia sortís un pèl alta per sobre el travesser amb la meta ja batuda.  L’equip perico tingué la segona oportunitat en una bola centrada que rematà de cap Mayra (ahir amb el B ja que no el femení A no jugaria fins avui a les 13:00h.), sortint l’esfèrica massa creuada.

Als vint minuts de joc, la millor oportunitat de les espanyolistes. Passada elevada d’Altmann per Andrea Granados i aquesta trencant la defensa culer per velocitat es planta tota sola davant Noelia i remat lluny del seu abast, però l’esfèrica acaba llepant l’exterior de la xarxa lateral quan es cantava ja el gol.  La reacció culer, un llançament al 28’ que sortí per sobre la porteria defensada per la internacional Paula.

Al 43’ arribaria el gol del triomf. Arrencada altre cop d’Andrea des de mig camp, toca en curt fent la paret Laura, i l’extrem espanyolista se’n va per velocitat i aquest cop davant la sortida desesperada de Noelia, li creua l’esfèrica per la seva dreta acabant dins la porteria culer.  Abans del descans, en el darrer minut, la pròpia Andrea Granados tingué el 2-0 quan trencant altre cop la cobertura barcelonista, xutà a la dreta sortint l’esfèrica un pam fora.

En el segon temps, el Barcelona sortí amb més convicció que en el darrer tram del primer temps, i arribà amb perill amb un xut al 57’ que aturà bé la meta espanyolista. Llavors arribà la polèmica del partit i com sempre en aquests casos, endevinin amics lectors a qui afavorí la decisió arbitral?... Andrea Granados veu la cartolina groga per una falta comesa, i mostrant la seva desaprovació per la cartolina llençà la pilota empipada i el col·legiat li mostrà la segona.

L’Espanyol havia d’afrontar mitja hora de joc amb una jugadora menys davant un Barcelona que es llençà ara si sense complexes a l’atac cercant l’empat. L’Espanyol no li va perdre la cara a l’encontre ni un instant i sortí perillosament sempre al contracop, tot i que el marcador ja no es va moure ni un ni altre sentit. A la mitja hora, l’acció més perillosa de les blaugranes finalitzà amb un remat que aturà Paula en dos temps. 

No aplicà la mateixa rigor en criteris disciplinaris el col·legiat quan el Barcelona talla en falta un ràpid contracop fent caure a Chama, quan s’escapava. En aquesta ocasió tot i ser la darrera jugadora defensora, i marxant directa cap a porta, només veié la groga Xènia Royo.

Els minuts anaren passant –fent-se molt llargs per la parròquia perica -, sabent defensar molt bé amb ungles i dents el resultat, davant un Barcelona que bordava però no mossegava i que tot i tenir el domini absolut no trobà la manera en cap moment de superar la perfecta defensa espanyolista, arribant-se al xiulet final després de tres minuts d’afegit.  

La lliga encara no ha finalitzat i encara li queden dos partits a les de “Titi”. Davant el Cerdanyola a la Dani Jarque (amb ganes de revenja doncs a la primera volta van guanyar les vallesanes sorprenentment a les periques), i finalitzant a Lleida. Felicitats a tot l’equip! Felicitats, campiones!.                    

Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Paula, Laia, Bácter, Eva Blanco, Mayra, Sara Nassim, Altmann, Yaiza, Laura, Y.Ferrero i Andrea Granados.
Substitucions: Chama per Altmann, m. 65; Paula Bolta per Sara Nassim, m.80;   Carla Sagré per Y. Ferrero, m. 85. Altres suplents: Vero (p.s.) i Ainhoa.  

FC Barcelona: Noelia, Arola, Queralt, Xènia, Marina, Carola, Núria, Pilar, Nerea, Torradeflot i Moyano.
Substitucions: Gemma per Marina, i Carla per Pilar. Altres suplents: Turmo, Aida (p.s),, i Moreno.

Àrbitre: Óscar Sánchez Arias, de la delegació de l’Osona. Cartolines grogues a Andrea Granados en dues ocasions consecutives, m. 63 i m.64 –sent expulsada- i a la barcelonista Xènia, m. 80.

Gol: 1-0: Andrea Granados, m. 43.

Incidències: Encontre corresponent a la jornada 22èna. de lliga del grup 3r. de Segona Divisió Femenina, ajornat en el seu dia (23 de març) a petició barcelonista degut a que cinc jugadores (!) del conjunt blaugrana es trobaven disputant el campionat del món sots -17.

Presenciant l’encontre el tècnic del primer equip José Antonio Montes i el vice-president Albert Garrofé, qui no estigué present en l’encontre en que l’equip aconseguí el títol, però si en el de la celebració. El FC Barcelona Femení “B”, esportivament, realitzà passadís al campió de lliga. En les files blaugranes les dues centrals del conjunt de “Titi “ de la passada temporada i que aquest estiu abandonaren el club espanyolista per “objectius més alts”: Xènia Royo i Queralt Gómez, així com també la meta Noelia Vicaino Aragonés, qui també havia jugat al futbol base espanyolista.  Tarda assolellada i temperatura càlida.    


 CLASSIFICACIÓ SEGONA DIVISIÓ FEMENINA, Grup 3r.
. CLASSIFICACIÓ PTS PJ PG PE PP GF GC
1 R.C.D. ESPANYOL "B" 58 24 18 4 2 60 20
2 LLEIDA ESPORTIU TERRAF. CF 48 24 15 3 6 38 24
3 U.E. L'ESTARTIT 48 24 14 6 4 59 28
4 C.E. EUROPA 45 24 13 6 5 47 28
5 S.E. AEM LLEIDA 38 24 11 5 8 43 37
6 F.C. BARCELONA "B" 34 24 10 4 10 38 28
7 C.E. SANT GABRIEL "B" 34 24 9 7 8 33 22
8 C.F. BADALONA 31 24 9 4 11 40 36
9 C.D. TRANSP. ALCAINE "B" 30 24 9 3 12 40 49
10 C.F. IGUALADA 30 24 7 9 8 34 42
11 U.E. SANT ANDREU 24 24 6 6 12 31 46
12 CERDANYOLA VALLÈS F.C. 21 24 6 3 15 28 55
13 C.D. PEÑAS OSCENSES 17 24 4 5 15 18 59
14 E.E. GUINEUETA 12 24 3 3 18 24 59










S E N T I M E N T P E R I C O . C O M