dilluns, 12 de maig del 2014

EL CADET "A" EVITA LA DERROTA.
DAVANT UN GIRONA QUE S'AVANÇÀ 0-2

RCD Espanyol Cadet “A”: 2 – Girona FC: 2

En el darrer instant, el Cadet A espanyolista salvà un punt en el que era el darrer compromís de lliga a la Dani Jarque abans que finalitzi el campionat el proper dissabte al Feliu i Codina davant la Damm. L’equip de Robert Cuesta va veure com era superat pels gironins que s’avançaren en el primer temps amb un 0-2, però sense perdre-li la cara al partit aconseguiren finalment evitar la derrota.

La primera oportunitat fou pels espanyolistes amb un remat de cap avançant-se Enri stavellant la pilota al pal, la jugada havia quedat invalidada per fora de joc.  Passat el primer quart d’hora de joc fou el conjunt gironí qui s’avançà en el marcador batent Arimany al meta Ayoub.  Els locals tingueren una bona acció en un centre des de la dreta a càrrec de Pipa que el meta del Girona desbaratà avançant-se i evitant la rematada d’Enri a boca de canó.

Superat l’equador del primer temps, la gran oportunitat fou per Pablo Ávila. Doble oportunitat després que una pilota mal refusada per la cobertura gironina li cau als seus peus i no pensant-s’ho dues vegades engalta un tret que treu amb el peu el porter del Girona, i tot sol, amb el meta ja venut, envia la seva segona rematada rasa a la dreta de la porteria, fora.

El Girona sorprengué als espanyolistes i en un contracop acabà anotant el segon l’ex Marc Crespo amb un remat creuat ras ajustat a la dreta d’Ayoub. Reaccionà ràpidament l’Espanyol i tres minuts després reduí  diferències en el marcador tornant-se a ficar altre cop en el partit. Fou en una bona centrada de Gonzalo Ávila “Pipa” des de banda dreta que Enri a boca de canó no perdonà enviant l’esfèrica dins la porteria gironina. Amb l’1-2 finalitzà els quaranta primers minuts de joc.

A l’inici del segon temps, ocasió pels locals a la sortida d’un servei de cantonada que fou rematat de cap pel central espanyolista Joel, salvant un defensor gironí sota pals.  Una pilota centrada per Ávila, la remata de cap però d’esquenes a porta Enri, sortint l’esfèrica fora.  L’Espanyol es bolcà a l’atac cercant un gol que al menys evités la derrota en el comiat de l’equip a la Dani Jarque en partit de lliga, encara que fos en un partit totalment intranscendent.  Més clara encara l’ocasió que disposà Avila, després d’una bona acció de Jordan de qui va rebre una pilota d’or, però no va saber superar al meta del Girona en l’u contra u estavellant l’esfèrica al seu cos.

El Girona arribà en dues aproximacions ben resoltes per Ayoub. Un remat creuat de Muñoz, i posteriorment en un remat de cap a la sortida d’un servei de cantonada que el meta marroquí de l’Espanyol blocà amb seguretat.

Passat l’equador del segon temps, l’equip espanyolista reclamà un clar penal comès sobre Jordan en ser agafat dins l’àrea clarament. Cinc minuts després (67’) doble ocasió del Girona amb dues rematades a escasses metres del pal esquerre de la porta d’Ayoub, cobrint bé el meta espanyolista al que no van pogué superar en l’acció.

Els minuts anaven passant i tot i que l’Espanyol buscava el gol, no hi havia gaire encert ni ocasions suficientment clares per posar en serioses dificultats al quadre gironí. Ho provà Morales buscant forat amb un xut, Enri amb una rematada forçada davant el meta, fins que ja en el darrer minut de partit, Jordan queia dins l’àrea fruït d’una innecessària però clara entrada d’un defensor visitant. El propi extrem espanyolista s’encarregava de transformar el màxim càstig amb un llançament ras que suposava l’empat definitiu. Amb l’Espanyol bolcat a l’atac en busca del triomf  en el que mancava de temps afegit, el central Jaume molt oportú evità mals majors en molt bona acció defensiva,  en un ràpid i perillós contraatac del Girona que pogué costar car.

RCD Espanyol: Ayoub, Pipa, Isaac, Jaume, Joel, Pocurull, Pablo Ávila, Ferran Barrera, Enri, Alex Bermejo i Juli.
Substitucions: Jordan per Alex Bermejo, m. 41; Morales per Isaac, m.64; Adrià per Pocurull, m. 71; Altres suplents: Raul Aroca (p.s.), Enrique, Fernando.

Girona FC: Oscar López, Marc Crespo, Sergi Alamo, Alex Castelló, Ismil Ben, Joel Arimany, Pol Blay, Aleix Arenas, Santiago Javier, Oriol Soro i Pau Guilana.
Suplents: Adrià Collet (p.s.), Rafel Manuel, Alex Hernández, Carlos Muñoz, Enzo Daniel, Pep Chavarria i Eric Torres.

Àrbitre: Xavier Codina Casanovas, de la delegació de Barcelona, assistit en bandes per Gonzalo Muñoz Jonquera i Roch Tronquet Cabezas.

Gols: 0-1: Joel Arimany, m. 16; 0-2: Marc Crespo, m. 36; 1-2: Enri, m. 39; 2-2: Jordan (pen.), m. 81.

Incidències: Encontre corresponent a la 29èna. jornada (penúltima) del campionat de lliga de Divisió d’Honor Cadet, disputat la tarda del passat dissabte al camp 3r. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Temperatura càlida amb ambient assolellat.  En les files del quadre gironí, dos jugadors que van militar al futbol base espanyolista: Pol Blay Cadanet i Marc Crespo Agell.

Els jugadors espanyolistes sortiren al terreny de joc amb samarretes blanques amb una inscripció, amb paraules d’ànims als companys d’equip Kevin Xavier Pluas Villamar i Víctor Daniel Chiliquinga Vega, jugadors que ara mateix es troben fora de l’activitat del grup en ser-los diagnosticat problemes a tots dos de caire cardiològic.