dimecres, 14 de maig del 2014

L'ESPANYOL ES CLASSIFICA PER LA FINAL
DE LA COPA CATALUNYA, EN VÈNCER 2-1 AL CE SABADELL

RCD Espanyol: 2 – CE Sabadell FC: 1

El RCD Espanyol va aconseguir superar les semifinals al CE Sabadell i classificar-se per la final de la 25èna. Copa de Catalunya que tindrà lloc el proper dimecres. Ho va fer per la mínima i en un partit amb dues cares totalment diferents. Un primer temps en el que l’equip d’Aguirre fou superior i finalitzà amb una clara renda de dos gols, i un segon temps en el que l’Espanyol tornà  a evidenciar que quan sembla ho tenen tot fet, el sacrifici d’alguns jugadors brilla per la seva absència. El Sabadell va pogué inclòs forçar els penals en varies ocasions que disposà, després d’un principi de segon temps en el que es menjà als espanyolistes.

Tots dos tècnics plantejaren un partit amb jugadors no habituals. El CE Sabadell immers en la lluita per l’ascens fins a set titulars es reservà el seu tècnic Olmo. Els vint primers minuts passaren sense pena ni glòria sense cap jugada digne de menció amb un Sabadell que aguantà les escomeses dels espanyolistes. Tan sols un detall de Córdoba, però finalitzant malament la jugada amb un centre sense conseqüències. En el 21’ el “minut Jarque” i la primera acció de perill amb passada d’Alex per Pizzi que intentà col·locar el seu llançament, sortint fora a l’esquerra.

En el 25’ en una bona acció defensiva de Sidnei dins l’àrea arrabassant-li l’esfèrica al davanter vallesà, la jugada evoluciona fins que acaba amb una assistència de Pizzi per Córdoba, i aquest dins l’àrea amb oposició d’un defensor col·loca la pilota ajustada al pal contrari lluny de l’abast de De Navas. Era l’1-0. Tres minuts després, Lanzarote es treia un gran tret que s’estavellava al travesser.  I només quaranta segons després de complir-se els vint-i-vuit minuts de joc, Córdoba s’escapa trencant el fora de joc rebent de Lanza, i passa en horitzontal superant a De Navas per Pizzi qui a boca de canó i tot sol remata fent el segon.

Córdoba tindria el tercer però estavellà el seu remat al cos del porter després de rebre en profunditat de Pizzi. En el darrer minut del primer temps, remat de Gato acrobàtic  en un centre perillós. Germán, molt segur tot el partit, aturà sense problemes.

Però el segon temps no tingué res a veure amb el primer. El CE Sabadell sortí molt fort mentre l’Espanyol semblava haver-se quedat als vestidors... Als cinquanta-cinc segons una bola pentinada li cau a Gato qui tot sol remata a les mans de Germán. Una pujada de Clerc acaba amb centre i un remat a córner tan sols un minut després. En el 48’, error de Sindei, i Gato se l’emporta l’esfèrica col·locant un centre que Carles Clerc a boca de gol no perdona, afusellant a Germán.  El Sabadell atacava i Toni Lao envià una bola per sobre el travesser.

Espavilà el conjunt periquito i al menys es tragué el domini de sobre. Córdoba tingué el tercer en un mà a mà que increïblement no va saber resoldre davant De Navas. Abans s‘havia jugat la vermella de manera descarada donant una puntada a un rival que l’àrbitre mostrant-se misericordiós la convertí en groga.  L’ingressat al terreny de joc Torje com sempre, s’escapà per velocitat... però res de res, dolent el centre sense conseqüències.  Un centre de Capdevila el remata forçat de cap malament en el segon pal. Mattioni en llarga carrera s’escapà però amb un dolent control perd l’oportunitat davant De Navas.  Un dur llançament de Torje l’aturà amb dos temps el meta arlequinat.

Aguirre demostrà que segueix confiant ben poc amb la pedrera, doncs tan sols Joan tres minuts i Jairo en el 90’ tingueren minuts en aquesta semifinal. El meta Pau i Eric Bertrand ni això.  El Sabadell en pilotes aèries intentà dur perill en el tram final però Germán molt segur per alt, no donà opció.

L’Espanyol jugarà la final amb el vencedor de l’altre semifinal, el FC Barcelona, que en atenció al seu amor per la Copa del “nostre país” el “representant de l’autocràcia de Qatar”, presentà vergonyosament un equip totalment de jugadors del filial i amb juvenils, davant el Girona FC.

RCD Espanyol: Germán; Mattioni, Raul Rodríguez, Sidnei, Capdevila; Abraham, Alex; Lanzarote, Pizzi, Víctor Álvarez; i Jhon Córdoba.
Substitucions: Torje per Víctor Álvarez, m. 69; David López per Alex, m. 74; Colotto per Mattioni, m. 81; Joan per Pizzi, m.87; Jairo per Jhon Córdoba, m. 90. Altres suplents: Pau (p.s.), i Eric Bertrand.

CE Sabadell: De Navas, Carlos Hernández, Gato, Clerc, Goni, Toni Lao, Edgar, Moha, Jesús Olmo, Llorente i Agustín.
Substitucions: Sotan per Agustín, m.69; Noguera per Clerc, m. 74; Aleix per Moha, m. 81;  Luque per Gato, m. 84; Albert Estelles per Carlos Hernández, m. 87. Altres suplents: Nauzet (p.s.) i Longas.

Àrbitre: Oscar Sauleda Torrent, de la delegació d’El Maresme, assistit en bandes per Albert Casas Podadera i Joan Méndez Mateo.  Una única cartolina groga pel davanter colombià del RCD Espanyol, Jhon Córdoba, m. 60.

Gols: 1-0: Jhon Córdoba, m. 25; 2-0: Pizzi, m. 28; 2-1: Clerc, m.48.

Incidències: Encontre corresponent a la primera semifinal de la 25èna. Copa de Catalunya de futbol, disputat ahir vespre a l’Estadi de Montilivi de Girona.  En l’equip arlequinat diversos jugadors amb passat espanyolista: El cedit Carles Clerc Martínez, i els ex espanyolistes Mohamed El Yaagoubi “Moha” i del filial Toni Lao Doña.