diumenge, 11 de maig del 2014

JUVENIL "B": COP MOLT DUR,
PER A UN EQUIP ANÍMICAMENT MOLT TOCAT

DAVANT OSASUNA (ESTADI RCDE 19:00h.), L'EQUIP ESPANYOLISTA DEPÈN DE SI MATEIX PER ENLLESTIR LA PERMANÈNCIA. NO HI HA EXCUSES. RECOLZAR TOT L'ESPANYOLISME A L'EQUIP, I AQUEST, QUE HO DONI TOT AL CAMP.... DESPRÉS JA TOCARÁ EXIGIR-NE HIPOTÈTIQUES RESPONSABILITATS...











RCD Espanyol Juvenil “B”: 0 – C.F. Gavà: 1

No hi ha manera. Ahir nit, a la mimada gespa natural del camp 1er. de la Dani Jarque com a escenari propici per obtenir un triomf que tallés la negativa ratxa que porta l’equip, i lluny de la foscor i la solitud del camp tercer, l’equip de Fran Navarro mostrà els mateixos problemes, defectes, i malastruc que al llarg de la temporada. I acabà l’encontre encaixant el tret de gràcia en els darrers instants, deixant el gol del Gavà a l’equip sumit en una crisi molt profunda que si no es remeia aviat amb un triomf en els enfrontaments directes que han de tenir lloc, l’equip quedarà a mercè dels rivals que lluiten per traspassar-li la plaça de descens que de moment encara no atresora l’equip espanyolista.     

Ahir l’equip espanyolista comptava amb el reforç de luxe de Pol Lirola corrent per la banda dreta i aportant la seva classe. Els rectors del futbol base consideraren que tant Patrick (cedit al Badalona de Divisió d’Honor de Javier Cuesta) com Marc Navarro (a la Damm de Cristobal Parralo), podien aportar quelcom més a l’equip. Servidor independentment de la classe que tinguin els jugadors considera modestament que jugadors que no s’han conjuntat al romandre en altres equips que ho facin ara en un partit, en una autèntica final, no sé si pot acabar de sent contraproduent... Però tampoc vull que s’entengui com una crítica oportunista després de la derrota... tant sols una opinió observant situacions anàlogues precedents en el futbol.  També un altre cas el  d’Eric Gràcia  (jugador del Divisió d’Honor lesionat greument en el partit inaugural davant el Sant Andreu) qui ha jugat minuts en un parell de partits, també ho feia  després d’un període tant llarg d’inactivitat...

Més tenint en compte que amb l’encontre ajornat a L’Hospitalet, l’equip es troba a un sol punt del descens i la pressió pesa i molt  ja,  sobre l’equip. Estem parlant d’evitar el descens tot un Espanyol de Lliga Nacional, quan lo lògic seria parlar del tercer lloc, del subcampionat, o de quants punts ens portava el líder. La situació doncs, malauradament no té precedents i amb el relleu a la banqueta no s’han pogut solucionar els problemes. Agreujats aquests ahir, amb la lesió d’Alex López a la final de Torrevieja que l’impedí anar convocat davant els gavanencs.         

El Gavà mostrà les seves armes des d’un bon principi ja que als primers instants un ràpid contracop tingué que ser tallat per Gonzalo a córner evitant la rematada d’un atacant gavanenc.  Rubén aturà un remat bastant centrat altre cop després d’una pèrdua al mig del camp espanyolista. L’extrem Iván Valero fou un autèntic malson per tota la cobertura perica. En un ràpid contracop per l’esquerra assistí per un company qui d’esquenes li deixà la bola esmortida pel potent remat de Punzano al que respongué el meta Rubén evitant el gol amb una gran intervenció rebutjant a córner. L’Espanyol tocava i tocava sense cap tipus de profunditat i quedava sovint a mercè del rival al contracop.

Reaccionà el quadre perico en els darrers dotze minuts del primer temps. Arribà per primer cop amb perill després d’una centrada de Marc Navarro (qui sorprenentment jugà per davant d’Erik Sarmiento en la banda) a la que no arriba al remat per ben poc Adrián Rivas quan només tenia que tocar l’esfèrica.  En els darrers deu minuts Navarro s’ intercanvia amb Labiano passant de l’esquerra a la dreta.  Bona combinació de Navarro per la incorporació sempre perillosa de Pol Lirola qui dona la passada decisiva per Marc Navarro però el seu xut se’n va als núvols.  Tampoc per ben poc arriba a una bola dividida Marc Navarro llençant-se el meta del Gavà junt a un defensor, als seus peus.  A dos del final, córner llençat per Labiano que de cap Marc Navarro envia per sobre la porteria.

En el segon temps, bona jugada en els inicis amb una pujada de Sarmiento per banda que acaba finalitzant amb un centre xut que davant Rivas amb molts problemes bloca el porter en tres temps després d’escapolir-se-li la bola lluitant davant el 9 espanyolista.  Cristopher substituí a Marc Navarro passant aquest a la punta d’atac. Però era el Gavà qui duia perill en un xut fort que sortosament es marxà fora.  Orellana posà la por al cos als espanyolistes quan en un contracop iniciat com no per Valero, se’n va de dos adversaris i envia un tret que buscant l’escaire esquerra surt fora per ben poc.

Joel ocupa el lloc de Labiano en el que era el segon relleu al conjunt local.  Pol arriba amb perill a l’àrea rival i la seva centrada es passeja per la frontal de la petita sense que pugui arribar Cristopher al remat. El partit varià sensiblement i assistim a uns minuts d’atac a les dues porteries en una fase d’anades i tornades. Un defensor perico talla la passada de Valero per Orellana en el darrer moment.  La rèplica, una gran ocasió pel quadre perico mitjançant Pol Lirola qui s’ho fa tot i culmina amb un tret ras que rebutja amb el peu el meta del Gavà.

Tercer canvi entrant Eric Gràcia per Rivas. Tres córners consecutius (dos d’elles frustrats en llençar-los en curt). El tercer d’ells acaba sent refusat en curt en un gran embolic i un remat fluix des del punt de penal d’un davanter espanyolista que incomprensiblement acaba a un parell de pams del pal dret i, molt atent un defensor seguint la jugada i aturant amb el peu es fa amb l’esfèrica.

I arribaríem als minuts de la veritat. El Gavà exercint una forta pressió i recuperant pilotes que jugades ràpidament al contracop, feien intuir que allò acabaria força malament.  En una d’elles al 88’, el Gavà reclamà pena màxima en l’entrada de Sarmiento sobre Valero un cop desbordat el defensor perico dins l’àrea.  I posteriorment en altre acció una possible falta en la frontal al límit del penal,  acabà amb la cartolina  per Esteve per llençar-se segons criteri del col·legiat.

La desgràcia es consumà altre cop quan més mal fa. Passant un minut dels 90, pèrdua de Sarmiento en zona defensiva davant la forta pressió visitant, i Llamas recuperant la bola veu avançat a Rubén i envia un llunyà llançament bombejat des de la banda dreta, que amb tota la mala llet del món acaba superant al porter perico i allotjant-se a l’escaire dreta de la seva porter. En el darrer segon del partit, un remat des de la frontal dels espanyolistes sortí fora a un pam del pal dret. No hi ha tampoc fortuna, tot i que cal dir-ho també, el Gavà jugà força bé, buscà el triomf al contracop i ho va fer passar força malament als espanyolistes. La llàstima és que el gol arribà altre cop en el pitjor moment, significant un cop molt dur psicològicament per aquest equip.  

Avui hi ha un Figueres – Rubí que pot ser molt perniciós en cas de triomf dels vallesans. Altre dels rivals, l’EF Mataró va guanyar contra pronòstic 1-2 a El Prat, mentre que el Manlleu – Hermes es jugarà dimecres.  L’Espanyol té encara una bala guardada a la recambra, el partit pendent davant un Hospitalet que encara pot pujar a divisió d’Honor Juvenil, més tenint en compta que el Mercantil ha perdut tres partits consecutius. A més, en les dues jornades finals l’Espanyol s’haurà d’enfrontar a dos rivals directes: EF Mataró i rebre a la UE Rubí a la Dani Jarque.  Els espanyolistes des de desembre només han guanyat un partit (al FCB a la Gamper).  
  

Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Rubén, Pol Lirola, Erik Sarmiento, Gonzalo, Melero, Manchón, Labiano, Patrick, Adrián Rivas, Melendo i Marc Navarro.
Substitucions: Christopher per Marc Navarro, m.54;  Joel per Labiano, m.67; Eric Gràcia per Adrián Rivas, m.82; Altres suplents: Latorre i Pol Agustí (p.s.)

CF Gavà: Marc Gironés, Rubén Cruz, Sergi Canabal, Alex Peñas, Cristian Fabra, Eduardo Expósito, Fran Orellana, Pau Punzano, Miquel Sadurní, Daniel Llamas i Iván Valero.
Substitucions: Ferran Esteve per Fran Orellana, m.65; Samer Yamani per Rubén Cruz, m.70; Pau García per Miquel Sadurní, m. 72. Altres suplents: Iván Murillo (p.s), Arnau Mañegabarro.

Àrbitre: Jordi Molina Fernández, de la delegació de Sabadell, assistit en bandes per Ángel Pérez Galisteo i Juan Manuel Cañas Moya. Cartolines grogues a Manchón, m.65, Joel, m. 80; i Patrick m. 89 per part espanyolista i als visitants Miquel Sadurní, m.48, Sergi Canabal, m. 80, Pau García, m. 80, Daniel Llamas, m.83, Ferran Esteve, m. 89, i a la  banqueta visitant al porter suplent Iván Murillo, m. 90.

Gol: 0-1: Daniel Llamas, m 91.

Incidències: Encontre corresponent a la 32èna. jornada del campionat de lliga del grup 7è de Lliga Nacional Juvenil, disputat ahir vespre al camp 1er. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. L’Adjunta a la Presidència del RCDE, Anna Maria Fusté, presenciant el partit del Juvenil B i la resta de partits que tingueren lloc des de les 13:00 hores a la Ciutat Esportiva Dani Jarque. 

2 comentaris:

Anònim ha dit...

En Campu está lesionat o que passa que no juga? Gràcies per la informació mestre.

Josep Maria ha dit...

Malauradament lesionat des d'octubre... I es nota sobre tot per l'aportació de gols... I els gols al futbol és el més important, el que et dona punts i confiança.
Salutacions.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M