diumenge, 18 de maig del 2014

EL JUVENIL "A" COLPEJA PRIMER,
EN UNA ELIMINATÒRIA QUE ES DECIDIRÀ A PATERNA (1-0)














RCD Espanyol: 1 – Valencia CF: 0

L’Espanyol s’ha imposat per la mínima, però aconseguint mantenir la porteria a zero, en el primer partit d’aquest duel de vuitens de final amb el Valencia CF, campió del seu grup al campionat de lliga. Els espanyolistes han anotat el gol del triomf minuts després del descans.

L’Equip de David Gallego ha vist com en els primers compassos del partit, els valencianistes pressionant bastant amunt, recuperaven un parell de pilotes que han pogut costar bastant car.  En aquesta fase d’encontre la cobertura perica no ha estat del tot solvent, si en canvi la resta del partit.  La primera ocasió naixia fruït d’un errada de Pol que propiciava el contracop de Toni qui finalitzava amb un xut que aturava el meta suplent del filial, el juvenil Koke, ahir defensant la porteria del conjunt de David Gallego.

Al quart d’hora altre error defensiu, provoca un llarg desplaçament trencant el fora de joc i Nacho Gil li col·loca des de la dreta una pilota d’or a Vicent, però aquest sortosament remata tant malament com va pogué.  La primera acció de perill dels espanyolistes, al 21’ amb una trenada jugada de l’equip que Traoré finalitzà amb un xut per sobre el travesser.  Però la rèplica valencianista no es va fer esperar i un centre xut des de la dreta s’acaba enverinant i Koke aconsegueix evitar que la bola li acabi entrant per alt. L’Espanyol dominava ja més la situació però era incapaç de crear perill clar a la porteria che. Tan sols un llançament de falta lateral a càrrec d’Aarón (ahir molt millor per bandes que el seu company Pol), però l’esfèrica es passejà sense que pogués arribar al remat per ben poc Iago llençant-se.

El segon temps s’inicià amb més convenciment dels locals. Al primer minut Jafar en un llançament per ben poc aconsegueix el gol. Tres minuts després seria Aaron qui des de la seva banda esquerra, col·loca una bola centrada que passa Julio Rey de cap a Marc Gual qui a boca de canó, remata a plaer dins la porteria valenciana. Seria l’únic gol del partit.

Ho seguí intentant l’Espanyol al que el gol li donà ales. Aarón en gran jugada individual, després d’un retall a un defensor, deixa anar un tret tant ajustat que inclòs es cantà en bona part de la tribuna com a gol per l’efecte òptic.   Una llarga jugada d’atac perica acaba amb una passada de Gual, enrera per Traoré, qui des de la frontal encara llençant un potent remat que colpeja lleugerament en un defensor i quan sembla que això despistaria al meta del Valencia, aquest amb molts reflexes treu una mà prodigiosa (amb bastant també de fortuna), i rebutja a córner evitant el segon gol local.  

Els minuts anaven passant i tot i que l’Espanyol intentava fer el segon que deixés mig resolta l’eliminatòria,  el Valencia es defensava i tampoc passaria ja gaires angunies més. Un remat dolent de Gual en bona posició i un xut des de la frontal de Marc Roca, ben aturat. Per contra, amb el pas dels minuts seria el quadre che que amb un marcador desfavorable i sense marcar en l’anada, hauria d’arriscar per aconseguir un gol que els hi donés el paper de favorits a la tornada, dominant i tancant a l’Espanyol.

No ho va fer malament el Valencia fins arribar a la zona d’atac, on va mostrar poques idees. Al menys en aquest partit, no es mostrà gens perillós davant un Espanyol que tan sols va patir en una acció producte d’una errada defensiva a l’hora de rebutjar la pilota quan mancaven dotze minuts pel final, amb un xut final ajustat al pal esquerre que va sortir fora,  en un llançament de falta lateral directa dos minuts després a la que Koke respongué rebutjant de punys, i un centre lateral en el 85’ que es va passejar sense rematador.

En canvi els espanyolistes tingueren dues accions clares per fer el segon. Primer, amb un llançament directe d’Aarón a uns metres des la frontal; el servei de la falta del lateral esquerrà espanyolista obligà a fer una gran intervenció al porter Héctor rebutjant a córner. I en temps d’afegit Jafar va estar a un pas d’aprofitar-se’n d’una indecisió valencianista en una pilota que el meta no estigué prou ràpid en fer-se amb la bola dividida ficant el davanter espanyolista el peu i a punt de treure petroli en l’acció.

El col·legiat Ávalos Barrera assenyalà el final del partit, amb el mínim triomf dels espanyolistes als que qualsevol victòria, empat o derrota mínima marcant a Paterna, els hi donarà l’accés als Quarts de Final.  Mentre els operaris ja muntaven l’escenari al camp tercer per la disputa de la Danone Nations Cup d’avui diumenge,  bona part dels aficionats no marxaren de la Ciutat Esportiva quan acabà l’encontre...

Esperaren amb impaciència i nervis quines noticies arribaven del Camp Nou, i en assabentar-nos del resultat final del Atlético de Madrid (al que des d’aquí felicitem més que mai per trencar el duopoli infecte de la lliga de futbol a Espanya), un esclat d’alegria va recòrrer  la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Avui la pericada serà feliç gaudint de les dobles desfetes de l’etern rival en els dos darrers dies, sense haver de patir de la seva arrogància, prepotència i politització continua dels seus èxits,  i sense haver de  patir tampoc per veuren’s immersos en la loteria tràgica d’aquells dos premis que aquesta tarda es rifaran uns quants clubs de la primera divisió i que ningú aspira a obtenir; aquells que posen rumb a l’infern de la Segona. Pobre Espanyol, a la situació que hem arribat de que aquests objectius esmentats satisfacin nostres il·lusions, però no hi ha altre, és el que hi ha  i el que ens toca patir, amics lectors...   
              


Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Koke, Pol Lirola, Aarón, Iago, Lluis, Traeré, Julio Rey, Marc Roca, Jafar, Gual i Entrena.
Substitucions: Iván Écija per Julio Rey, m. 53; Borja López i Kike per Troré i Entrena, m. 71; Torito per Gual, m. 80. Altre suplent: Carles (p.s.).

Valencia CF: Héctor, Uru, Lato, Fran López., Fran Martínez, Tropic, Aarón, Gilabert, Vicent, Nacho Gil i Toni.
Substitucions: Rulo per Gilabert, m. 60; David per Aarón, m. 65; Maiqui per Nacho Gil, m. 73, Javi Jiménez per Vicent, m. 77. Altre suplent: Ortega (p.s.)

Àrbitre: Rubén Ávalos Barrera, de la delegació de l’Anoia. Ha mostrat cartolines grogues als locals  Marc Roca, m. 44, Traore, m. 67, i Torito, m. 87,  i als visitants Fran Martínez, m. 38, Gilabert, m. 42, Lato, m. 75. 

Gol: 1-0: Gual, m. 49.

Incidències: Encontre corresponent a l’anada dels vuitens de final de la Copa S.M. el Rei de Juvenils, disputat aquest dissabte a la tarda al camp 1er. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque.





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M