divendres, 26 de setembre del 2014

ARRIBA LA TANT DESITJADA PRIMERA VICTÒRIA.







RCD Espanyol: 2 – Getafe CF: 0

Per fi l’Espanyol ha obtingut el triomf. Ho fa fet davant un Getafe que fins ara ha sigut l’únic dels cinc equips que s’ha enfrontat als blanc-i-blaus que no ha marcat, i en un partit bastant dolentot, molt pitjor i de lluny del que va oferir-nos davant el Málaga tot i que llavors no fossin suficients aquests mèrits com per sumar la victòria. Un gol de Sergio García i altre de Stuani, han certificat la primera victòria de l’equip amb Sergio González a la banqueta espanyolista.

Tornava Sergio González alineant als dos mateixos laterals bastant qüestionats darrerament per la parròquia espanyolista i a Salva Sevilla altre cop enganxat a la banda esquerra ocupant el lloc del lesionat Montañés. La resta de l’equip sense sorpreses.

Del primer quart d’hora tan sols podem significar que Caicedo amb la samarreta esquinçada, va haver de canviar-se-la. Res més... fins que precisament als quinze de joc, Sergio García tindria l’única ocasió clara de gol de tot el primer temps pel bàndol local, i a sobre doble, doncs Guaita rebutja la primera rematada de cap a boca de canó, i la segona rematant amb el peu, surt massa creuada.

Abans d’arribar a l’equador del primer temps, un parell de córners  bastant seguits en els que l’equip ha dut perill, primer amb una pilota pentinada per Álvaro i el segon en un embolic que finalment ha acabat allunyant la cobertura visitant amb no poques dificultats. El joc era força dolent per part d’ambdós conjunts i ningú tenia prou clarividència com per arribar a la meta contraria amb claredat. Només en els darrers minuts del primer temps el joc fou més obert, però amb carència d’encert en les accions. Al 44’ Sarabia obliga a intervenir a Kiko Casilla qui havia sigut un espectador més fins les hores. El potent tret el rebutja el d’Alcover llançant-se  a la seva esquerra.

En el segon temps, als dos minuts de la represa, jugada de Sergio García qui habilita per Lucas qui penetrant i centrant abans que surti la pilota per la línia de fons, cedeix enrere per que Víctor Sánchez deixi anar una volea que surt fora prop de l’escaire esquerra. La jugada mereixia millor sort. Però el Getafe no es conforma sol amb l’empat i veu que pot treure quelcom més d’un Espanyol fins ara poc segur defensivament. Un xut des de la frontal en el 48 a càrrec de Michel, acaba amb una bona intervenció de Kiko rebutjant. En el 51’ més clara, quan Yoda trencant la línia defensiva pel centre, es queda tot sol davant Kiko, però remata molt malament fora.

Sergio dona entrada a Stuani en lloc d’un Caicedo que segueix molt lluny de la seva millor forma física. Mentre escalfava a la banda Fuentes, en el 61’ Víctor Álvarez veuria la primera i única cartolina groga del quadre català. Immediatament és el sacrificat i menys d’un minut de ser amonestat deixa el seu lloc pel lateral cordovès.  Un bon contracop espanyolista acaba amb una pilota centrada massa alta pel remat de Stuani que no hi arriba per ben poc.

En el 65’ pilota que esmorteix Stuani d’esquenes per Salva Sevilla qui pica l’esfèrica elevant-la per sobre la els defensors madrilenys, i Sergio García rebent tot sol, afusella al meta del Getafe rematant de primera. Era el gol que obria el camí del triomf. L’Espanyol amb la lliçó més apresa, intentà mantenir el resultat no deixant forats ni cometre els errors que tant cars han costat, però en el 78’ el Getafe estigué a punt d’empatar en una sortida arriscada per alt de Kiko que té que rebutjar un defensor. L’Espanyol en cinc ocasions en que llençà de porta el meta Kiko Casilla, aquest buscà el cap de Stuani. La brillantor que alguns esperaven el nou projecte queda reduïda a clàssiques jugades d’èpoques pretèrites. Això si, el que hem guanyat  -i ja és força- que al menys ara no demanen la dimissió del tècnic per poca vistositat en el joc, per jugar a la puntada llarga...       

Nervis, patiment a la vista...  fins que en el 82’ l’Espanyol sentència definitivament el partit.  Jugada per la dreta guanyant línia de fons Lucas Vazquez, centre i després que la cobertura no allunyi l’esfèrica, Stuani a boca de canó remata rebutjant com pot Naldo, i en segona instància no perdona afusellant al meta del Getafe  marcant el segon.

Amb el marcador ja clarament favorable, l’equip jugà amb molta més tranquil·litat lògicament que amb el mínim triomf, i el tècnic local efectuà la tercera substitució donant entrada a Alex Fernández per Sergio García, qui rebé una càlida ovació de la grada per la seva tasca i el seu nou golet. Finalment, sense robatori per mig, i sense encaixar cap gol, l’equip espanyolista ha pogut sumar el seu primer triomf davant un fluix Getafe. Ara toca Córdoba. No serà gens fàcil, ja sabem històricament com se’ns donen els equips que acaben d’ascendir, i més si son clubs que ho fan després de dècades sense jugar a la màxima categoria... Psicològicament l’equip un cop s’ha tret la pressió de sobre de la primera victòria, pot anar a més. Esportivament ja ho veurem.   Son pocs els jugadors (i tots sabem qui son)  que posen les gotes de qualitat i preguem per que no se’ns constipin...

    
Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Kiko Casilla; Javi López, Colotto, Álvaro, Victor Álvarez; Cañas, Víctor Sánchez; Lucas Vázquez, Salva Sevilla; Sergio García i Caicedo.
Substitucions: Stuani per Caicedo, m 54; Fuentes per Víctor Álvarez, m.61; Alex per Sergio García, m. 90.

Getafe CF: Guaita; Arroyo, Alexis, Naldo, Roberto Lago; Michel, J.Rodríguez; Yoda, Sarabia, D. Castro; i Lafita.
Substitucions: Sammir per D. Castro, m. 64; Babá per Lafita, m .72; Escudero per Roberto Lago, m.75

Àrbitre: David Fernández Borbalán del comitè territorial andalús, assistit en bandes per Raul Cabañero Martínez i Jorge Canelo Prieto. Ha mostrat cartolines grogues al local Víctor Álvarez, m.61 i als visitants Arroyo, 74, i Michel, m. 81.

Gols: 1-0: Sergio García, m. 65, 2-0: Stuani, m. 82.

Incidències: Encontre corresponent a la cinquena jornada del campionat de lliga de 1a. Divisió, disputat en el Power 8 Stadium, davant 14.285 espectadors.  


3 comentaris:

Anònim ha dit...

Com sempre sense cap "però" al teu escrit.

Domènec

Anònim ha dit...

Cal fer alguna cosa per a fer que la gent torni a venir al nostre estadi. Una entrada de 14.000 espectadors en un partit de primera divisió és molt pobra i segur que en alguns camps de segona A hi ha més gent. Ahir calia guanyar sí o sí, i es va guanyar després d'una primera part indigna de primera divisió en què sols vam arribar una vegada amb claredat a la porteria rival. Una cosa positiva a part de la victòria va ser que vam aconseguir acabar el partit sense rebre cap gol. Aquesta victòria podria ser un punt d'inflexió en la moral guanyadora dels nostres jugadors. Aviam si diumenge vinent pesquem algun puntet del camp del Còrdova.

PRÍNCEP

Josep Maria ha dit...

Salutacions!




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M