dissabte, 27 de setembre del 2014

GOLEJADA DE LÍDER.
L'ESPANYOL "B" LI FA UNA MANETA AL ZARAGOZA "B"













RCD Espanyol “B”: 5 – Real Zaragoza “B”: 0

Golejada d’un Espanyol “B” que segueix al més amunt de la classificació del grup tercer de la 2na. Divisió B. Davant un Real Zaragoza B bastant inferior als espanyolistes – al menys avui –, els de Lluis Planagumà s’han avançat amb dos gols en el primer temps que encarrilaven l’encontre. Andrés ha aturat un penal en un moment decisiu i acte seguit l’equip català ha acabat destrossant al filial del Real Zaragoza en un tram final de partit en que els locals ho han brodat davant un rival molt feble i molt tocat anímicament.

Després d’un inici amb major domini espanyolista, sense clares ocasions de gol, ha estat l’equip perico qui abans de complir-se el primer quart d’hora ha colpejat al seu rival amb un primer gol obra de Jairo. Passada de Rober i el davanter andalús ha rematat ficant la bota superant l’oposició d’un defensor, creuant la bola amb una bona definició. La rèplica visitant una penetració que junt la línia de fons ha acabat amb un centre xut que cobrint bé, el meta Andrés ha aturat.    

El partit estava bastant controlat i els de Planagumà jugant bé dominaven en el marcador i en el terreny de joc. Passada la mitja hora de partit, arrencada impressionant de Mamadou  en camp propi, que amb força i velocitat s’ha plantat tot sol fins l’àrea zaragozista, on ha acabat batent a Sergio Sanz. Un autèntic golarro.  El Zaragoza B tan sols en una embolicada acció ha obligat a Andrés a rebutjar de punys de manera valenta i res més...

En el segon temps novetats a l’onze espanyolista. Planagumà ha donat entrada a Marc Fernández en comptes de Rober (qui ja tenia una cartolina), situant Pol Llonch a la lateral dreta de la cobertura perica. Carmona ha ocupat el lloc de Pirulo.  Luque amb un xut creuat al 52’ ha pogut fer el tercer, com també el Real Zaragoza tres minuts després, en altre jugada que s’ha resolt amb un remat creuat desviat.

La jugada clau del partit ha tingut lloc al minut 60. Mans de Raillo dins l’àrea xiulades pel col·legiat canari Alemán Pérez. Diego Suárez ha efectuat el llançament molt centrat i Andrés qui no s’ha llençat en cap direcció l’ha acabat aturant. Si hagués transformat  pujant al marcador el gol dels aragonesos, a ningú se li escapa que el partit pogués haver variat sensiblement la seva decoració trobant-se obert de bat a bat. No ha sigut així, i a sobre l’equip perico ha anotat el tercer tretze minuts després.

Abans, però, Carmona en jugada individual ha acabat rematant fora a la dreta. Joan amb tot a favor no ha aprofitat una passada d’or de Carmona, sortint el seu remat a còrner en tocar lleugerament un defensor. Al 74’ gran gol de Jairo. Passada en profunditat de Joan pel davanter andalús i davant la sortida del meta Sanz, vaselina i a dins...  El Zaragoza B s’ha enfonsat i se li ha acabat fent molt llarg l’encontre... Molt llarg. Marc Fernández cedint per Joan una bona pilota, i el migcampista espanyolista l’ha clavat amb un tret a mitja alçada, significant el 4-0.

Amb els aragonesos fent aigües per tot arreu, els espanyolistes han caçat altre contracop letal amb superioritat numèrica en l’acció, marxant-se tot sol Marc Fernández. Dubtant si finalitzar ell l’acció o passar, ha acabat estavellant la pilota al cos del porter en un dolent remat, anant el refús a peus de Luque, qui ha tingut temps de controlar i afusellat enviant la bola a l’escaire dreta.  Encara ha hagut temps per fer un tempteig de tennis, però la passada de Raillo per Jairo, no l’ha pogut aprofitar aquest darrer quedant-se sense el seu particular hat-trick, doncs no ha pogut superar el cos del porter qui sortint ha taponat i ha acabat evitant el sisè.  Els de la capital de l’Ebre han tingut una bona oportunitat per reduir diferències en el 87’ però Andrés –molt segur- no ha donat opció.

L’afició espanyolista per fi torna a gaudir del joc del filial després de masses anys de decepcions i manca de futur en la gran majoria dels que eren integrants del segon equip espanyolista. El proper encontre serà davant altre filial – per tercera jornada consecutiva – a Ses Illes, davant el RCD Mallorca B.
        

Fitxa tècnica:
RCD Espanyol B: Andrés, Rober, Raillo, Héctor, Ángel, Joan, Luque, Pol Llonch, Jairo, Mamadou i Pirulo.
Substitucions: Marc Fernández i Carmona per Rober i Pirulo, m. 46; Duarte per Mamadou, m.66.  

Real Zaragoza B: Sergio Sanz, Carlos Javier, Nieto, Bonilla, Vales, Tarsi, Rami, Santigosa, Gabarre, Diego Suárez i Pombo.
Substitucions: Kilian per Rami, m. 60; Muñoz per Tarsi, m. 75; Motero per Diego Suárez, m. 78.

Àrbitre: Alexandre Alemán Pérez, del comitè territorial de Las Palmas, assistit en bandes per Juan Antonio Marín Pérez i Enrique Moreno Mayoral. Cartolines grogues a Rober, m. 26, Jairo, m. 39 i Carmona, m. 64 per part espanyolista, i per part visitant a Tarsi, m. 47, Pombo, m. 59, Kilian, m.64 i Vales, m. 89.   

Gols: 1-0: Jairo, m. 14; 2-0: Mamadou, m. 33; 3-0: Jairo, m. 74; 4-0: Joan, m. 78; 5-0: Luque, m. 84.

Incidències: Encontre corresponent a la sisena jornada del campionat de lliga del grup tercer de la Segona Divisió B, disputat aquesta tarda de dissabte al camp primer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque.  En el filial del conjunt aragonès tres jugadors amb passat blanc-i-blau al haver militat al seu futbol base: Bonilla, Tarsi i Kilian.  Tarda assolellada, temperatura moderadament càlida.  





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M