divendres, 26 de setembre del 2014

INJUSTA DERROTA (1-0). PER JOC
I OCASIONS, L'ESPANYOL MEREIXIA MILLOR SORT

FC Barcelona: 1 - RCD Espanyol Juvenil “A”: 0

Onana, el salvador del Barcelona.

Primera derrota dels espanyolistes en l’actual campionat, en el derbi de la Divisió d’Honor de Juvenil disputat a la Gamper. Els de David Gallego han dut pràcticament durant tot l’encontre el pes del partit i només durant deu minuts després del gol des del punt de penal els barcelonistes han tingut la pilota en el seu poder. Les clares ocasions de gol que ha tingut el quadre perico s’han malbaratat davant la manca d’encert dels espanyolistes i sobre tot pel gran encontre que ha completat el camerunès Onana, qui avui ha sigut el millor dels barcelonistes.

Primer xut de Gual al primer minut després d’una falta rebujtada en curt, sortint fora.  Als 7’ contracop ràpid amb centre d’ Entrena que per poc arriba a rematar Gual a la frontal de la petita. L’Espanyol s’ha presentat amb solvència, sortint pressionant bé i no arrugant-se en absolut davant el conjunt barcelonista, jugant-li de tu a tu des del primer minut. El meta Onana ja ha hagut d’aturar un fort xut de Toro després de rebre de Gual en altre contracop perico.

Fins el tretze de joc en que ha tingut lloc un slalon de Moha - perillós sempre amb espais -, el Barcelona no havia donat senyals de vida en atac. L’acció del marroquí finalment tallada en falta per Iago, es llençà sense conseqüències aturant Rubén ben situat. Amb l’Espanyol força avançat, una pèrdua al 16’, portaria la primera gran oportunitat dels culers amb un contracop conduït amb velocitat per Padilla que acabarà am un remat d’Aitor que tocant lleugerament el meta Rubén, l’esfèrica colpeja al travesser.

Jugada als vint minuts de l’atac barcelonista amb passada a l’espai per Aitor. Entra dins l’àrea intentant superant al meta espanyolista qui el fa caure. Penal molt clarm sense cap tipus de discussió.   Executa el màxim càstig Corredera enganyant al porter espanyolista, entrant la bola per la seva esquerra. Els barcelonistes s’avançaven en el marcador davant un Espanyol que potser estava prenent masses riscos amb l‘empat i ara que es veia per sota en el marcador, més en hauria de seguir corrent per intentar capgirar l’advers marcador.    

Amb el gol el FC Barcelona s’ha fet l’amo i senyor de la pilota durant uns deu minuts davant un Espanyol que ha reculat un pas conscient dels riscos que estava corrent. Això ha fet que pràcticament hagin minvat les accions en atac dels visitants. Xut a la mitja hora de Carles Soria fora a un metre del pal dret.

L’equip blanc-i-blau torna a erigir-se en dominador del joc durant el darrer quart d’hora del primer temps. Gran ocasió de l’Espanyol amb jugada entre Campu i Torito amb xut d’aquest darrer que veien forat la intentat clavar amb el seu xut a la dreta del camerunès Onana qui ha tret una mà prodigiosa evitant el gol de l’empat. Torna l’Espanyol a fer-se amb el domini i seguiria insistint.  Marc Roca en el 35 és a punt de superar al meta qui rebutja el llançament del migcampista perico, junt al pal dret. Poc després amb poc angle Gual, remata creuat fora. Segueixen succeint les oportunitats espanyolistes:  Gual cedint per Entrena remata sense que pugui blocar el meta camerunès. L’Espanyol mereixia el gol, però li mancà més encert i fortuna en els metres finals.

Més que possible penal en desplaçar amb el braç dret Palencia a Entrena després que aquest s’internés a l’àrea rebent de Gual (43’).  Mal lloc per que et xiulin penal a favor, i encara més si son un pèl dubtosos...  Jugadors als vestidors i tot un segon temps amb tot per decidir.

Als trenta segons de joc del segon temps Onana ja ha tingut que intervenir a un xut de Campu després que l’equip espanyolista sortís a l’atac només centrar de mig camp. Molt bé Iago sortint al tall en un ràpid contracop culer evitant la passada de la mort de Padilla. Fora joc dubtós de Campu quan es marxava tot sol a barraca. Poc després Entrena altre cop des de l’esquerra, li posa una bona pilota centrada pel remat de Gual forçat i massa fluix. Altre cop Onana rebutja un xut de Campu que en tocar en un defensor entrava per la dreta. El domini era total de l’Espanyol davant un Barcelona desconegut, que aguantava el favorable marcador com podia...  Un xut d’Entrena al 63’ obliga a intervenir amb una gran estirada al porter blaugrana qui li estava salvant al seu equip de la desfeta davant un Espanyol molt superior, però sense encert cara a porta.

Doble substitució local, i minuts que l’equip es pren un descans després de l’enorme esforç, i té lloc un centre xut de Moha molt tancat que atura molt bé Rubén.  Triple substitució de David Gallego en el 75 en un intent de donar més aire a l’equip amb jugadors de refresc després de l’esforç efectuat. Tot seguit es llença una falta executada per Alex i desmarcat, Campu remata de cap salvant altre cop el meta amb una gran intervenció. Amb el pas dels minuts i de les ocasions cada vegada era molt més injust el triomf blaugrana.

Ha tingut per enèsima vegada l’empat l’equip espanyolista en el 87’. Una llarga jugada d’atac acaba amb un centre des de la dreta que es passeja arribant-li a Entrena a la zona del segon pal. Avui no era el dia dels espanyolistes i Juanan ha enviat el seu remat molt per sobre el travesser. Una autèntica llàstima doncs el FC Barcelona ha acabat demanant l’hora tot tancat al seu camp, inclòs tot ell en trenta metres, com un equip vulgar mantenint això si gràcies al seu porter el marcador victoriós. En els quatre d’afegit, l’equip espanyolista s’ha seguit estavellant en el seu atac davant una muralla, acabant sense el premi que per joc i ocasions mereixia.    



Fitxa tècnica:
FC Barcelona: Onana, Palencia, Rodri, Juanma, Quintilla, Ros, Aitor, Alex Corredera, Isaac Padilla, Enguene i Moha.
Substitucions: Ayoub per Alex Corredera i Adrià Vilanova per Quintilla, m. 67; Sarsanedas per Enguene, m. 32; Alex Carbonell per Aitor, m.41.

RCD Espanyol: Rubén, Pol Lirola, Aarón, Iago, Lluis, Marc Roca, Toro, Melendo, Campu, Gual i Entrena.
Alex, Chus, Sarmiento, Patrick, i Ivan Substitucions: Alex, Patrick i Iván per Melendo, Marc Roca i Toro, m. 75; Sarmiento per Campu, m. 84.

Àrbitre: José Emilio Sánchez Aparicio, de la delegació d’El Baix Llobregat. Cartolines grogues a Rubén, m. 20, Toro, m. 74.

Gol: 1-0: Alex Corredera (pen.), m. 21

Incidències: Encontre corresponent a la quarta jornada del campionat de lliga del grup 3r. de la Divisió d’Honor Juvenil, disputat aquest vespre de divendres a la Ciutat Esportiva Gamper a Sant Joan Despí. El partit s’ha avançat per exigència culer al disputar dimarts aquest bunyol de competició europea creada per la UEFA que respon al nom de  UEFA Youth League.
    
Forces jugadors dels que han jugat han fet el camí directa o indirectament fins arribar a Can Barça o el trajecte a l’inrevés: Marc Gual, Juanan Entrena en el bàndol espanyolista i en el quadre culer Aitor Cantalapiedra, Isaac Padilla, i Moha El Ouariachi. 





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M