REACCIONA EL FEMENÍ (2-4). L'EQUIP PATEIX
EN EXCÉS, DESPRÉS D'UN INICI AMB 0-2

(Mpal. Ruíz Casado, Sant Adrià del Besós: Josep Maria)

CE Sant Gabriel: 2 – RCD Espanyol Femení “A”:  4

L’equip de José Antonio Montes s’ha fet amb el primer triomf de la temporada en adjudicar-se el derbi femení de Sant Adrià, derrotant per 2-4 al Sant Gabriel al Mpal. Ruíz Casado. Les espanyolistes s’han avançat 0-2 en 11 minuts en el que semblava anava a ser un encontre plàcid després de la superioritat exhibida en els moments inicials del matx; lluny de ser així, les gabrielistes han igualat el partit a manca de poc més de vint minuts, avançant-se l’Espanyol en la jugada clau del tercer gol tan sols dos minuts després. El quart, obra de Mayra, ha arrodonit el resultat quan ja pràcticament s’exhauria el temps de joc i després d’haver tingut que patir en moltes fases del joc per la sort final del partit.

Molt li queda encara a aquest equip com per pogué pensar en cotes majors que la còmoda permanència, doncs avui ha intercalat estones bones amb altres bastant preocupants, davant un rival que no ens enganyem, a causa de la situació de dubta sobre la seva continuïtat a la competició i com a conseqüència la marxa dels principals puntals de l’equip, ho passarà també força malament per pogué estar a la zona neutra de la classificació.  Veurem si amb la moral molt més alta conseqüència d’aquest primer triomf, l’equip perico agafa una regularitat en les properes jornades que faci albergar il·lusions més altes.

La sortida de les espanyolistes fou fulgurant. Un xut de Núria l’atura Brígida als quatre minuts. Als 7’, pilota avançada de Rivi per Kenti qui fica la bota i marca de xut ras a l’esquerra de Brígida, qui podia haver fet més. Encarrilava el partit les periques amb un remat creuat dins l’àrea de Rivi que superava altre cop a la meta gabrielista.

Però quan tot semblava fet, el Sangra escurçà diferències mitjançant la dorsal 7 Carla, amb un remat que no pot evitar Paula que la pilota en l’acció colpejant a la part interior del travesser, acabi dins. Estella providencial evita tallant l’esfèrica quan la ex del Levante Las Planas Asako, anava a afusellar a la meta espanyolista dins l’àrea.

Al 38’ topada entre Turmo i Rivi. La central gabrielista sagnant al cap és retirada com també la davantera espanyolista que acaba sent ingressada a l’Hospital de Can Ruti, esperem que sigui sense cap més conseqüència que el fort cop patit. Pomares surt en el lloc de la davantera procedent del Granada, mentre que en les files locals seria Leti qui ocuparia el lloc a l’eix de la cobertura.  Abans d’anar-se’n als vestidors, l’Espanyol tindria dues arribades amb un xut de Núria que surt fora, i una passada amb intenció de Troyano per Paloma a la que molt atempta arriba primer la defensora per interceptar la pilota abans d’un hipotètic remat.

En el segon temps l’Espanyol s’acostà amb perill finalitzant amb dos xuts gairebé consecutius ben aturats per Brígida, lluint-se la meta local.  Lombi és a punt d’aprofitar-se d’una sortida de Brígida a la lateral de l’àrea, tot i que no pot rematar davant la meta, en la direcció adequada amb la porta buida.

Havia de sentenciar el quadre espanyolista el partit de manera definitiva en el 63’. Doble ocasió amb rematada de Lombi que rebutja com pot Brígida, i tota sola a boca de canó Alba Pomares remata fora a la dreta. Increïblement el gol no arribà en aquesta tan clara acció d’atac espanyolista.

I uns minuts després, avisà el Sant Gabriel amb un xut de falta aturat per Paula al centre, per acabar igualant el xoc amb un llançament lateral de Leti que per alt, se l’ha menjà la meta espanyolista al trobar-se massa avançada. Empat a dos en un partit que res feia pensar que es tingués que acabar patint. Sortosament, dos minuts després amb el Sangra obert buscant el triomf, contracop ràpid, mortal, a càrrec de Paloma que s’escapa tota sola pel centre i davant Brígida no perdona situant el 2-3 en el marcador. L’empat havia sigut un vist i no vist.     Un llançament d’Helena Serrano surt a un parell de pams del travesser. El Sant Gabriel no es rendia i a sobre col·laborava el col·legiat, el desastrós Gustavo Rebollo.

Mancaven deu minuts pel final i Lombi supera a la darrera defensora, marxant-se vertical a porta. Abans que ho fes, Helena l’agafa de la samarreta i l’infaust col·legiat de desagradable record pel futbol femení espanyolista, li perdona la cartolina vermella mostrant-li la groga (veure foto). La falta es llença sense conseqüències per Pereira qui sortiria ocupant un lloc a la parcel·la ampla del camp en lloc de Kenti.

Quan es complien els noranta, Troyano també ha d’abandonar per lesió sortint Mayra Tárraga. La central del filial seria protagonista de la darrera acció del partit quan un centre des de la dreta després d’una penetració de Lombi, tota sola va a rematar i cau, tocant-la lleugerament i enganyant a la pròpia portera que intuïa un remat i s’havia llençat a la seva dreta;  la bola plorant acaba entrant dins. Un gol que puja al marcador i val com qualsevol altre tot i que l’acció doncs sigui força curiosa i que a més, sigui el primer gol de la jugadora espanyolista amb el primer equip.  No hi hagué temps per més.

Fitxa tècnica:
CE Sant Gabriel: Brígida, Turmo, Laura, Serrano, Cristina, Carola, Nelly Maestro, Aroa León, Xiqui, Asako i Carla.
Substitucions: Leti per Turmo, m. 42; Andrea per Xiqui, m. 62; Villa per Laura, m.77

RCD Espanyol: Paula; Estella, Inés, Estibi, Cotado; Troyano, Núria; Kenti, Paloma, Lombi; i Rivi.
Substitucions: Alba Pomares per Rivi, m.41; Pereira per Kenti, m. 69; Mayra per Troyano, m. 90.

Àrbitre: Gustavo Rebollo López, de la delegació de Barcelona. Cartolines grogues a Estella, m. 78 per part visitant i a Serrano, m. 80, per part local.

Gols: 0-1: Kenti, m. 7; 0-2: Rivi, m. 11; 1-2: Carla, m.17; 2-2: Leti, m. 68; 2-3: Paloma, m. 70; 2-4: Mayra, m. 92.

Incidències: Encontre corresponent a la segona jornada del campionat de lliga de Primera Divisió Femenina, disputat aquest matí al Mpal. José Luis Ruíz Casado de Sant Adrià del Besós. Presència d’abundant nombre de seguidors espanyolistes donant suport a l’equip. També cal citar la presència del màxim responsable del futbol femení espanyolista, el Vicepresident Albert Garrofé.  En les files del quadre gabrielista la que fora lateral esquerrana la passada temporada Cristina Becerra Grifoll i l’extrem que va romandre al filial femení perico, Carla Gómez Torres. Cel parcialment cobert, amb estones de sol; temperatura elevada i a causa de la elevada humitat, força xafogosa.