dissabte, 7 de març del 2015

EL JUVENIL "A" GOLEJA EN EL TRAM FINAL,
I CADA COP ÉS MES A PROP DEL TÍTOL DE LLIGA

RCD Espanyol Juvenil “A”: 4 – UE Cornellà: 0

Nova victòria del conjunt de David Gallego davant un Cornellà que malgrat el que pugui fer pensar el marcador final, ha plantat cara als espanyolistes muntant un sistema defensiu que ha controlat perfectament als blanc-i-blaus durant setanta minuts de joc.  Un cop l’Espanyol ha obert la llauna amb un gol de Carles Soria “Toro” en el 70’, l’equip verd del Baix s’ha hagut d’obrir i llavors ha sigut una fàcil presa pels espanyolistes que han continuat atacant i han sentenciat amb un segon gol. A les acaballes del partit l’Espanyol ha incrementat el seu compte amb dos gols gairebé seguits en el temps; gols que han arrodonit un bon triomf, infringint un excessiu correctiu als del Baix Llobregat.

Acostuma sempre ha crear-li forces problemes la UE Cornellà a l’Espanyol i aquesta ocasió tot i trobar-se més lluny a la taula i venir d’una dolorosa derrota 1-4 al nou Mpal. davant la Damm, no seria una excepció. L’equip espanyolista intentà imposar el seu joc però es trobà a un Cornellà molt replegat darrera amb marcatges força expeditius i davant un Espanyol que quan ho intentava entrant per bandes no acabava d’estar prou encertat com per finalitzar les jugades. Als onze minuts ho intentà Écija penetrant en jugada personal però el seu llançament tocant lleument en un defensor surt a un pam del pal dret a córner.

El Cornellà no renuncià en absolut a donar algun que altre ensurt als espanyolistes en aquest primer temps, i als tretze minuts un remat acaba obligant a intervenir al meta Chus qui enviant a córner evita el gol dels visitants.  Posteriorment, en un servei de cantonada, la UE Cornellà estavellà una pilota rematada de cap, a la part alta del pal esquerre. Una bona acció individual del visitant Ruibal, la finalitzaria amb un xut desviat per sobre el travesser.

Els espanyolistes es tornarien a fer amb el  control del joc després d’uns minuts en els que el Cornellà arribà amb perill a l’àrea espanyolista, i Entrena amb un llançament que tocant en un defensor, és a punt de donar un disgust al porter quan la bola varià la trajectòria sortint ben a prop del pal dret.  L’Espanyol ho intentava col·locant Aarón varis bons centres que no foren aprofitats pels seus companys.  En una jugada d‘Écija, ficà la punta de la bota Eric rematant de primera junta al pal esquerre, però la bola sortí fora. En el 37’ Chus ha d’intervenir amb molt encert quan un remat a boca de canó es a punt de convertir-se en el primer gol del partit i a favor dels visitants. En el 40’ Marc Gual rematà estavellant la pilota al travesser.

En el segon temps, continuà el domini local però sense profunditat i en un partit en el que semblava pocs gols hi haurien. Abans del quart d’hora mogué banqueta el tècnic local i per fi es decidí a situar a Campu a la punta de l’atac blanc-i-blau. En aquest cas el sacrificat fou Éric Gràcia.  Melendo obrint molt bé per la pujada de Toro, qui col·locà un centre precisament per Campu, controlant i retallant perfectament en un pam de terreny dins l’àrea, però agafà massa força el seu remat que es marxà als núvols.

Toro avisà amb un xut ras ben ajustat que es marxà a la xarxa exterior semblant que havia entrat per l’efecte òptic. En el 70’, una pilota mal refusada per la cobertura local, li cau a Carles Soria qui no perdona afusellant al meta del Cornellà. Ho celebrà eufòricament Toro i els seus companys, doncs aquest gol obria el camí d’un triomf que pot ser pràcticament decisiu pel desenllaç del títol de lliga.

Una passada de Gual per Entrena ha estat a punt de significar el segon gol dels locals quan l’exterior esquerrà blanc-i-blau ha rematat i la pilota s’ha marxat llepant el travesser. Finalment ha arribat el 2-0 després d‘una llarga jugada de control de l’equip que ha acabat amb un canvi a l’esquerra; la bola centrada per Campu l’ha rematat a plaer Gual dins l’àrea petita.

Amb el marcador sentenciat, l’Espanyol ha jugat amb molta més tranquil·litat i fruït dels espais que el contrari ha deixat en tenir que avançar línies, ho ha fet amb molta més comoditat arribant encara amb claredat. Entrena ha tingut el tercer amb un bon tret que ha rebutjat el meta del Cornellà a córner. Aquest s’ha llençat a un minut del final del partit a càrrec d’Alex per la dreta de l’atac local, i Campu ficant el cap amb encert ha establert el 3-0. S’ha arribat als noranta reglamentaris amb aquest marcador, però en el minut d’afegit Marc Gual ha completat un doblet particular quan en carrera ha rematat amb un xut creuat ras superant al porter i anotant el definitiu 4-0,  instants abans del xiulet indicant la fi del partit del col·legiat.

RCD Espanyol: Chus, Toro, Aaron, Alex, Lluis, Marc Roca, Écija, Melendo, Éric Grácia, Gual, i Entrena.
Substitucions: Campu per Éric Gràcia, m.59; Sarmiento per Iván Écija, m. 84.

UE Cornellà: Javi, Pulido, Roger, Enric, Bambo, Blai, Ruibal, Jaume, Bartu, Oscar i Miki.
Substitucions: Annas i Palomar per Pulido i Miki, m.79; Corzo i Yerai per Jaume i Bartu, m. 84.

Àrbitre: Vicente Alexandre Muñoz Baquero, de la delegació de Terrassa. Cartolina groga al jugador espanyolista Alex, m.58.

Gols: 1-0:Toro, m.70; 2-0: Gual, m.77; 3-0: Campu, m. 89; 4-0: Gual, m. 91.

Incidències: Encontre corresponent a la 25èna. jornada del campionat de lliga del grup 3r. de Divisió d’Honor Juvenil, disputat aquesta tarda de dissabte al camp 3r. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Temperatura suau, uns 14º.  En les files de la UE Cornellà, el meta Javi Martínez García, i Miki Poveda Pladevall, ambdós amb passat en el futbol base espanyolista.