dilluns, 2 de març del 2015

MOR GONZÁLEZ LEDESMA

Ens ha deixat en les darreres hores Francisco González Ledesma, a l’edat de 87 anys. Gran seguidor espanyolista i un dels novel·listes més importants a nivell nacional en les darreres dècades.

Francisco González Ledesma (Barcelona, 17/03/1917 -  02/03/2015), advocat, escriptor i periodista (El Correo Catalán i La Vanguardia), va ser premi Planeta en 1984 (“Crónica sentimental en rojo”), i un dels referents de la novel·la negra i del gènere de l’oest a Catalunya en els darrers temps, publicant més d’un miler d’obres. Foren famoses les escrites sota el pseudònim de “Silver Kane” i totes aquelles en les que es mostrava la Barcelona dels anys seixanta i setanta, a peu de carrer. Famós el seu personatge detectivesc, “ l’inspector Méndez”.  En 2010 va rebre de mans del President de la Generalitat José Montilla, la Creu Sant Jordi.

El 14 de Novembre de 1999, amb motiu dels actes centrals del Centenari del RCD Espanyol de Barcelona, tingué lloc al matí a la Universitat de Barcelona (al lloc on Angel Rodríguez junt a Aballí i Roca fundaren el club), un acte on el rector de la Universitat i el President del RCD Espanyol Dani Sánchez Llibre, col·locaren una placa. En aquell acte, l’escriptor ara finat, va pronunciar un emotiu i brillant pregó reivindicant el paper i la història del nostre club.   

Descansi en pau!. 




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M