diumenge, 1 d’abril del 2007

L'ESPANYOL CAU A MESTALLA EN UN BON PARTIT (3:2)

Bon partit del RCD Espanyol malgrat les llacunes defensives que l’hi ha acabat passant factura. Ara toca oblidar-se d’aquest encontre i centrar tots els esforços en el partit d’anada de la Copa de la UEFA enfront el Benfica portuguès.

Partit mogut ja en els primers minuts, on De la Peña remata al minut dos, i després Angulo ha tingut una oportunitat al internar-se a l’àrea i rematar obligant a intervenir a Kameni. Posteriorment es Joaquín qui ho intenta després d’una passada de Villa.

Vicente es prodigava per la banda amb varies centrades que la defensa espanyolista han sabut contrarestar fins que al minut onze, Joaquín fa jugada per banda dreta i centra per que Villa remati superant a Kameni i fen pujar el primer gol de l’encontre.

Però l’ Espanyol no ha trigat gaire en anivellar l’encontre, i un parell de minuts després amb una jugada on De la Peña a assistit magistralment des de uns metres passat el mig del camp a Albert Riera que aconsegueix controlar i de remat creuat amb la cama esquerra fa pujar l’empat.

Ayala ha estat a punt de marcar el segon després de rematar un servei de cantonada, però el seu cop de cap se’n va alt per sobre el travesser. I és al minut 25, quan Vicente ha començat a cimentar el triomf valencianista al aconseguir culminar amb èxit una paret entre ell i Villa per la banda esquerra de l’atac local.

Tamudo ha gaudit de l’ocasió més clara per pogué tornar a situar les taules en el marcador, però el seu remat ha sortit fregant el pal, després de rebre de Ivan de la Peña en una altre gran passada del càntabre.
Amb aquesta ocasió desaprofitada i una falta aturada molt bé en una intervenció perfecta de Kameni, i poc més s’ha posat fi a un bon primer temps de joc per part dels dos conjunts.

Jugada per la polémica i clau del partit: Mans dins l’àrea del València que el mal col·legiat càntabre Texeira no ha indicat rés i moments després el Valencia aconsegueix el 3-1, mitjançant Angulo després d’una molt bona jugada per la dreta de l’atac local, amb la passada de la mort de Villa . Era el minut 58 i el partit es posava coll amunt per l’equip d’Ernesto Valverde.

Però l’Espanyol es refeia, començava a dominar el joc, Tamudo remata en jugada individual però Cañizares es fa amb la pilota, i fruït d’aquest major domini, escorçava distàncies en el marcador en el minut 62, després d’una gran jugada individual de Riera, que retalla al seu marcador, en la línia de fons, i centre passat al segon pal on Luis García remata entrant la pilota endins, malgrat els esforços estèrils dels valencianistes de negar-lo.
Valverde fa reaparèixer a Zabaleta després de la lesió per Lacruz, que tant ell com Chica no han estat molt afortunats ja que no han pogut evitar el bon joc del conjunt “che” per bandes.

Joaquín té a les seves botes el 4-2 però un sensacional Kameni ho evita aturant l’esfèrica en una gran intervenció.

Moments de domini blanc i blau per intentar obrar el miracle de empatar l’encontre i un València que mica a mica va perdent pistonada i Valverde substitueix a Luis García per Pandiani, i posteriorment Rufete per Coro, ja en la recta final de l’encontre.

Pandiani ha tingut l’ocasió del empat en les acaballes del partit, però el seu remat ha marxat fora quan es trobava en una immillorable situació. Els darrers minuts, el conjunt valencià ha estat defensant la victòria mínima aferrissadament en el seu propi camp i l’Espanyol s’ha llençat a l’atac a intentar aconseguir una igualada, que hagués estat un molt millor premi a tenor dels esforços i en quan a joc i a mèrits realitzats. El València s’ha quedat amb inferioritat en els darrers moments per lesió d’Ayala.

Al final no ha pogut ser, en un bon partit del conjunt perico, davant un València que ha estat molt més encertat i que ha sabut fer valer l’avantatge per aconseguir emportar-se els tres punts.

València CF: Cañizares, Del Horno, Ayala, Marchena, Curro Torres, Moretti, Albiol, Vicente (Hugo Viana 75’), Joaquín, Angulo (Silva 68’), Villa ( Javi Guerra 84’)

RCD Espanyol: Kameni (7), Chica (4), Lacruz (4) (Zabaleta 66’),Torrejón(7), Jarque(7), Moisés (7)Rufete(6) (Coro, 81’), De la Peña(8), Riera(8), Luis García(6) (Pandiani m. 75’)(4) i Tamudo (4)

Àrbitre: Texeira Vitienes (Col·legi Càntabre). Ha mostrat targeta groga per part local a Moretti i Vicente (min.26), Cañizares (m.70) Ayala (m.72’), i Albiol i per part espanyolista a Lacruz (min.22), Chica (m.30), Jarque (m. 42), De la Peña (m.52), Tamudo (m.70). Ha deixat sense sancionar un penal per mans dins l’àrea.

Gols: 1-0, Villa (min.11), 1-1, Riera (min.14), 2-1 Joaquín,(m.25), 3-1 Angulo, (m. 58), 3-2 Luís García (m. 63 ).
Incidències: Estadi de Mestalla. 40.000 espectadors.

La figura de l’Espanyol; Albert Riera. Ha marcat un gol i n’ha donat un altre. Junt amb les bones passades de Ivan de la Peña i algunes grans intervencions de Kameni ha estat el millor d’un Espanyol que potser mereixia molt més en la seva visita a Mestalla.