diumenge, 1 d’abril del 2007

SEGONA PART DE CINEMA:

FC BARCELONA 1 RCD ESPANYOL 7


La parroquia blanc i blava ha gaudit d'un segon temps de pel·licula. Foto: josep maria.



(Ciutat Esportiva Hans Gamper, Sant Joan Despí: Josep Maria)

Un Espanyol de dues cares el que hem vist avui on el Barça ha plantat cara durant el primer temps, ha subjectat molt be a les cracs periques, i s’ha posat per davant en el marcador però en el segon temps han estat escombrades del camp en cinc minuts on l’Espanyol ha capgirat el marcador i ha sentenciat per la via ràpida l’encontre fins acabar golejant i aconseguint de nou, la xifra escandalosa de set gols, per quarta vegada.

Els primers minuts han estat igualats, Cristina Molina s’ha anticipat al remat de Marta en el llançament d’una falta de Raquel. La defensa blaugrana s’ha mostrat molt expeditiva tallant les internades de Sara per l’esquerra i amb un bon marcatge de Paulina a Adriana, que ha passat gairebé desapercebuda durant el primer temps.

Xuts desviats de Raquel, i d’Ane en sendes faltes ha estat el bagatge en el primer quart d’hora d’un partit que semblava anava a transcórrer per altres camins diferents als darrers enfrontaments entre ambdós clubs barcelonins. Una bona triangulació de Noemi i Sara, acaba amb la defensa interceptant la centrada de Marta Cubí.

Al minut 20, el Barça ha donat mostra de perill en una jugada de Judith que després de la errada de Marta Torrejón, Jessica s’ha quedat sola però el col·legiat ha invalidat per fora de joc. Albita se’n va de tres contraris, en una sensacional jugada, habilita a Jessica de primera a Elba que centra però Cristina la blanc i blava s’avança a Judith aturant l’esfèrica.
L’àrbitre ha perdonat a Judith la targeta, després d’una molt dura entrada a Adriana, quan aquesta ha fet un control d’esperó i es disposava a marxar per banda dreta.
L’ocasió del Barça ha arribat en un servei de cantonada i amb el remat de cap molt perillós de la jugadora recentment fitxada del Tortosa, Jessica Todó que se’n ha anat fora per molt poc donant l’ensurt entre la parroquia blanc i blava present en Sant Joan Despí.

I ha arribat el gol del Barça... Una preciosa jugada de Elba per banda dreta, centrada perfecta i lliure de marca Jessica de cap remata lluny l’abast de Cristina Prieto. Sens dubte un gran gol, i al mateix temps una errada en les marques de la defensa espanyolista que ha estat molt dubitativa durant el primer temps.

El partit es posava coll amunt, el Barça s’ho creia, i l’Espanyol començava a patir els efectes de la precipitació i cert nerviosisme davant un Barcelona totalment transformat al dels darrers enfrontaments. Marta Unzúe al mig del camp, i la seva germana per bandes i Jessica portaven massa perill per un Espanyol que ara sí, ja tenia que anar (encara més) descaradament per el partit, corrent riscos en reraguarda.

Sara eleva massa la pilota davant la sortida de Cristina, després d’una gran passada de Noemí Rubio, i Sheila Sanchón acaba allunyant definitivament tot i que l’esfèrica no hagués acabat entrant. Noemí té l’ocasió més clara fins les hores al rematar en una molt bona posició i Cristina aturar la pilota. L’Espanyol es llença a l’atac i té els minuts més bons del primer temps. Cubí retalla dins l’àrea però no pot centrar la pilota davant l’oposició de la defensora local. Sara ho intenta després de rebre una passada de Raquel, però el seu remat es interceptat a còrner per Sheila.

En un contracop des de zona defensiva, Noemí condueix l’esfèrica, deixa a Raquel que fa un gran canvi de joc a Adriana que passa en profunditat a la dreta seva on Ane Bergara se’n va tota sola i davant Cristina remata al pal esquer de la porteria blaugrana. La millor ocasió del primer temps, tot i que la següent jugada acabarà amb una centrada de Noemí que Adriana rematarà fluix a les mans de la meta local.

Un cop desaprofitades aquestes ocasions, l’Espanyol ha patit diverses errades al mig del camp i en defensa que han estat a punt de causar mals majors. Primer Miriam, després de perdre una pilota en el mig del camp i després Marta per frenar un atac per banda dreta de l’atac local, s’han vist en l’obligació d’efectuar entrades fortes que els hi ha costat les úniques targes que han vist les visitants en el partit.
Sheila ha llençat la falta i al segon pal Jessica tota sola ha tornat a donar l’ensurt rematant aquest cop fora.
I així s’ha arribat al descans amb satisfacció per part d’un Barça totalment desconegut per el gran encontre realitzat i un Espanyol que no ha trobat en cap moment el lloc en el camp, i que no ha aprofitat les ocasions que ha tingut.

La segona part, un vendaval perico.
Minut cinc. Condueix Ane la pilota, cedeix a Cubí i aquesta a Noemí que retalla i llença un tret sensacional que significa l’empat a un.
Mentre, Raquel allunya el perill creuant-se davant Elba en una jugada molt compromesa, pocs esperen el que es produirà en qüestió de minuts.

L’Espanyol ja ha fet el més difícil, igualar l’encontre i amb la maquinaria ja totalment a punt és a punt de passar per sobre del conjunt local com una piconadora. Primer Sara, rematant a les mans de Cristina després d’una centrada de Carol, seguirà una jugada en la que Ane centra i Carol remata rebotant als peus de la defensora Ani, i la jugada del gol que capgirarà el resultat:
Adriana Martín rep de Noemí, controla amb un peu i sense que caigui la pilota llença amb l’altre peu un xut que es cola dins la porteria de Cristina, davant l’alegria immensa dels pericos i la decepció de les blaugranes que rés poden fer davant la classe de la millor jugadora d’Espanya.

Però l’Espanyol continuarà atacant i dos minuts després serà Adriana que envia una pilota llarga a l’espai on lliure de marca, Sara Serna davant la sortida de Cristina, cedeix a Marta Cubí que sol té que empènyer la pilota al fons de la porteria. En cinc minuts, l’Espanyol havia sentenciat l’encontre.

Cristina Molina té que allunyar la pilota rebutjant amb el peu. Posteriorment mans d’ Albita a la frontal de l’àrea de càstig. Llençarà Raquel Cabezón i la portera blaugrana respon amb una sensacional intervenció rebutjant per sobre el travesser. Carol remata alt un servei de Noemí. L’Espanyol ja ho bordava i el Barça ja es veia superat en totes les línies.

Ni amb els canvis introduïts per Llorens, serviran per pogué parar el que se li ve a sobre al conjunt local. Paret entre Adriana i Cubí, que acaba amb el remat d’Adriana davant la topada entre Cristina i Sheila, i la pilota passejant-se per la línia de gol es rematada per Cubí aconseguint ja el 1-4. Ane centra per la dreta després d’una llarga jugada on participa Adriana tocant de primera , i Carol tal com li ve, remata aconseguint el cinquè davant el deliri de l’afecció blanc i blava i la desesperació natural del Barça que poc s’esperava aquest fatal desenllaç a tenor del joc i mèrits efectuats en el primer temps.

Adriana erra davant porta increïblement al minut 30, quant es trobava sola lliure de marca enviant la pilota fora. ¡És humana! ... Sara Serna remata alt davant l’oposició de Saray Lucha que havia sortit feia una estona, un llarg canvi de joc de Raquel Cabezón, que ha mogut molt bé junt a tota la medul·lar, l’equip.

I al minut 83, falta perillosa que llença formidablement Noemí, la pilota colpeixa al travesser, bota sobre la línia de gol, i Sara remata al fons, molt atempta, fent pujar el sisè. I en les acaballes del partit, sobre el temps reglamentari dels noranta, Noemí tanca la compta perica amb un altre gran tret després de controlar amb el cos, i llençar sobre porta aconseguint un altre gol d’antologia.

No sé si serà el campió de la Superlliga qui ha passat avui per la Ciutat Esportiva del Barça, però si que m’atreveixo a dir que és el millor equip d’Espanya i el que millor joc fa, a riscos de que els resultat final del campionat em contradigui. També diré un cop més que el Bilboko que ha guanyat en l’últim sospir a Barañaín, té tres punts no guanyats sobre el terreny de joc.
Sigui com sigui, i acabi com acabi, l’actuació del conjunt perico ha de ser agraïda per tota l’afecció perica per el seu esforç i lluita fins el final per aconseguir l’objectiu per tots desitjat. Pròxim rival; Lagunak... el Barça se n’ha endut dotze en el còmput total dels dos encontres.

Els afeccionats gaudeixen amb aquestes noies que de seguir així faran sens dubte història dins l’entitat. De moment, quedarà ja per la història el quart “set” davant l’etern rival. I aquest cop al seu camp, i marcant primer, i causant una bona impressió el primer temps.
Alexanco tenia raó. El Barça no es podia permetre ser la riota de Catalunya... la pròxima vegada (si assoleixen la permanència, millor que Laporta decideixi no jugar...).
Fitxa tècnica:

FC Barcelona: Cristina Molina; Ester Romero, Sheila Sanchón, Ani Escribano, Paulina Ferrer, Marta Unzúe, Judith Acedo, Mireia Chico, Jessica Todó, Albita Mena, Elba Unzúe.
Substitucions: Melanie Serrano per Jessica m. 53, Sarai Lucho per Ester m. 62, Alba Vilas per Marta Unzúe, m. 69, Cristina Bobo per Elba Unzúe, m. 74.


RCD Espanyol: Cristina, Ane, Marta Torrejón, Míriam, Laura Falces; Carol, Raquel, Noemí; Adriana, Marta Cubí i Sara.
Substitucions: Lara i Natalia Arroyo entren al minut 76 per Míriam i Carol. Debora per Laura Falces m. m.83 i Dolors per Marta Torrejón m. 40.

Àrbitre: Jorge Pérez Fuentes. Bé, sense cap tipus de problemes, ha fet un molt bo arbitratge. Ha mostrat targetes grogues a Sheila, (m.41) i a les periques Míriam (m.43) i Marta Torrejón (m. 45).

Gols; 1-0 Jessica, m. 29, 1-1 Noemí, m.49, 1-2 Adriana, m. 53, 1-3 Cubí, m. 55, 1-4 Cubí, m. 65, 1-5 Carol, m. 73, 1-6 Sara m. 83, 1-7 Noemí m. 87.

Incidències; Camp primer de la Ciutat Esportiva Hans Gamper de Sant Joan Despì. Presència de molts pericos a la grada del camp principal de gespa natural on s’ha disputat l’encontre ofert en directe per el Canal 33. Encapçalant la delegació perica el conseller Dani Ballart, Fina Torres, Jaume Martinez, i les entrenadores del femení B, Titi i Isabel que no s’han volgut perdre l’encontre al ajornar-se el seu partit. Temps ennuvolat i força ventós.


CLASSIFICACIÓ JORNADA 23ena. SUPERLLIGA FEMENINA




CLASSIFICACIÓ PJPTS PG PE PP GFGC
1 ATHLETIC. BILBOKO236019317624
2 RCD ESPANYOL235919227823
3 LEVANTE234814637022
4 RAYO VALLECANO234413555136
5 HÍSPALIS233911664931
6 TORREJÓN233611394135
7 PUEBLA233194103141
8 ATLÉTICO FÉMINAS232985102839
9 OVIEDO MODERNO232156122850
10 REAL SOCIEDAD232055132147
11 TRANSPORTES ALCAINE231853151745
12 SPORTING HUELVA231738122256
13 FC BARCELONA231644152147
14 LAGUNAK231334162562

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Quin goig de noies, ens fan gaudir d´aquests colors com cap...

Emilio ha dit...

Por fin he podido ver un partido del femenino y la verdad, ESPECTACULAR. Que golazos y que bien juegan estas chicas. Por cierto, que me han encantado un par de detalles de la camiseta. El logo de la manga, con la frase "La força d'un sentiment " y además, el ver como a diferencia de las culés, las nuestras llevaban las camisetas personalizadas con su nombre al igual que los equipos masculinos.
Por cierto, por la tele, al acabar el partido y mientras se veían repetidos los goles del Espanyol, de fondo se oía perfectamente a nuestros seguidores cantando el himno antiguo.

Josep Maria ha dit...

Hola Emilio, y compañía.
Si, el FC Barcelona femenino no lleva dorsales para toda la temporada si no que cada partido utiliza los numeros del 1 al 11 y el resto del banquillo. La mayoría de los equipos de Superliga, tienen dorsales para todo el año, y con el nombre en las camisetas.
Espero que disfruras mucho durante el segundo tiempo, y vieras que son el mejor equipo de España a pesar de los puntos ganados en los despachos de algunas.

Josep Maria ha dit...

Disfrutaras quiero decir.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M