dimarts, 3 d’abril del 2007

SOTRAGADA AL FUTBOL FEMENÍ

foto d'arxiu: josep maria.
el Puebla en Sadrià, escalfant abans del partit que va perdre davant l'Espanyol.

Sotragada al futbol femení, amb la decisió de retirar els tres punts que el conjunt fins ara líder de la Superlliga va guanyar als despatxos (16-11-2006) després d’impugnar l’encontre de la jornada tercera davant el Puebla CF (8-10-2006).

Segons el CSDD “en la mencionada jugadora concurrían todos los requisitos reglamentariamente establecidos para ser alineada (titularidad de licencia, edad reglamentaria, no sujeción a sanción pendiente de cumplimiento), no podemos afirmar en justa ponderación de la norma, que por la negligencia del delegado de no presentar materialmente dicho documento, se pueda extraer la radical, desmesurada y desproporcionada consecuencia jurídica de declarar al club responsable de la infracción grave de incurrir en alineación indebida».

Ignoro com acabarà el tema definitivament, però el que és clar, que si aquests senyors que s’han pres tan de temps per prendre la decisió que han fet oficial, seria ja un contrasentit i seria una autèntica vergonya que ja es modifiqués i més tenint en compte que la Superlliga ja haurà acabat. Aquesta decisió de revocar la decisió de l’anterior organisme jurisdiccional esportiu no es pot dir que no ha estat meditat en el temps, i arriba com tothom esperava en un moment oportú, ja que el que no es podia permetre fos en el sentit que fos, que es demorés més tenint en compte que s’apropava el final de la Superlliga i amb el tema penjant.

Es clar, ara tenen un termini de 30 dies per presentar al·legacions i veurem quines son aquestes i en quin sentit poden canviar l’argumentació del que ha estat la decisió pressa en la darrera instància. No s’ha acabat la batalla jurídica, inclòs es parla d’esgotar les vies esportives i en cas de solució contraria als seus interessos, d’arribar a la justícia ordinària.
I això que Lamikiz va tirar en cara a l’Espanyol el recorre per el tema de la Supercopa, dient que “los partidos se ganan en el campo y no en los despachos”.

EL CALENDARI QUE RESTA.

Recordem que en les properes jornades de la Superlliga femenina, l’Espanyol s’ha de enfrontar a la SD Lagunak en Sadrià, on tractarà de esgotar la darrera oportunitat per evitar el descens, tot i que el conjunt navarrès (actual finalista de Copa) baixa molt el seu rendiment fora de Barañaín, viatjar al Cerro del Espino per enfrontar-se a un Atlético de Madrid Fèminas, on ha fet bons i dolents partits (hi va guanyar el Barça, ufff... ), i acabar el campionat rebent al Rayo Femenino, un equip amb molta qualitat però tremendament irregular capaç del millor i del pitjor.

L’Athletic Club Bilboko ha de rebre la propera jornada al Atletico Féminas a Baracaldo si no hi ha canvi de darrera hora d’escenari, (els darrers encontres els ha disputat al Nuevo Lesesarre, no a Lezama) i ha de viatjar a Madrid per enfrontar-se al Rayo Femenino en el Campo de Nuestra Señora de la Torre, per acabar el darrer dia com a local enfront el Torrejón.

De tots aquests equips mencionats sols el SD. Lagunak es juga quelcom, malgrat que té mínimes possibilitats d’assolir la permanència. La resta d’equips no es juguen absolutament rés, i sols les primes a tercers, o l’honra esportiva de les noies els poden motivar en principi davant els dos conjunts punters que s’estan jugant el títol.

Dir també, en contra del que he sentit en cert programa de radio, que el Puebla no li afecta gens en absolut els tres punts adjudicats; es qüestió solament de restablir el que ells van considerar i segueixen considerant una injustícia que es va cometre sobre el conjunt extremeny al ser castigats amb la pèrdua dels punts.

Dic això, per que per la COPA DE LA REINA, ja està matemàticament classificat el conjunt extremeny. Els set que han assolit la plaça per la Copa de la Reina son: Espanyol, Athletic, Levante, Rayo, Híspalis, Torrejón, Puebla i queda pendent la plaça vuitena en la que l’ Atlético Féminas sols li falta dos punts ja que li porta vuit al Oviedo Moderno, per tant sigui quin sigui el rumb definitiu d’aquests tres punts tan viatgers al Puebla no li afecta en la classificació.

BASE FEMENÍ

Per lo que respecta al futbol base femení, aquest cap de setmana no hi ha estat jornada ja que els tres equips de futbol set han acabat ja els respectius campionats en la seva primera fase.
Solament el Infantil B, va jugar un encontre amistós a Caldes contra l’equip local (1-4), i que serà un dels rivals de l’Espanyol en el proper torneig i va ocupar la tercera plaça al seu grup.
Va ser un bon partit de les espanyolistes.
Van jugar amb Mireia, Esmeralda, Pereira, Carla Borrás, Sheila, Anna, García, Mary, Mariana, i Alba.
Gols; Pereira, Anna en dues ocasions i Alba.

1 comentari:

Spitfire ha dit...

Me n'alegro moltíssim pel femení; "al César, lo que es del César". Com bé has dit, els partits es guanyen al terreny de joc. Si l'Athletic apel·la, suposo que la Federació no es baixarà els pantalons... si realment Lamikiz va dir el que comentes, seria tirar-se pedres sobre el seu mateix sostre. Però clar... quan això passa a casa seva és diferent.
Espero que això tingui un feliç desenllaç per a les periques. Salut i Espanyol!

PD: quins nervis que porto a sobre i encara queden 2 dies!!




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M