dilluns, 30 de juliol del 2007

L'ESPANYOL B GUANYA 0-2 EN VILANOVA MILLORANT BASTANT.

(Vilanova i la Geltru: Camp dels Alumnes Obrers, Josep Maria).

Millora ostensible del filial.
Només vint-i-quatre hores després d’empatar a un davant el CE Europa al Nou Serdenya, l’Espanyol B va guanyar 0-2 a Vilanova davant un dels millors equips del grup cinquè de Tercera Divisió, i que al inrevés del conjunt de Gràcia, es va dedicar a intentar jugar i plantar cara als blanc i blaus, mentre que els escapulats es van dedicar més a destruir i no deixar jugar, cosa que va impedir als espanyolistes mostrar les seves qualitats tècniques.

Alineació
Entre un encontre i altre, de sortida Rubi va fer coincidir en l’onze a Gerard Rovira en el lateral (en absència de Javi Cantero), Javi López (apunta molt bones maneres aquest noi) i Xavi García. La resta van ser els que el dia abans havien jugat menys minuts al segon temps, amb excepció de la porteria on Isaac retornant de Linz on es trobava incorporat a darrera hora al combinat espanyol sub 19 que es va proclamar campió d’Europa Sub-19 davant Grècia en la final i amb la presència de tres jugadors del RCD Espanyol, Javi Cantero, Jesús Berrocal i José Zamora.

Els millors minuts del filial
El conjunt de Rubi, amb bon toc de pilota, en un camp gran i amb bon estat, va començar dominant i ja al minut tres Pedraza va gaudir d’una oportunitat molt clara, de les que no es poden errar, al trobar-se sol dins l’àrea però el seu remat va sortir fora a la dreta de Carulla, quan semblava el més fàcil marcar.
Javi López amb una centrada molt tancada que toca un defensor es a punt de sorprendre a Carulla acabant la pilota per sobre de la xarxa de la seva porteria.

La primera jugada amb cert perill del conjunt local, la protagonitza Edgar que xuta des de molt lluny sortint la pilota fora, fregant el pal i fent sentir els primers aplaudiments de la parròquia local que espera el millor d’aquest equip per la propera temporada.

Pedraza si que ho aconsegueix
Minut catorze; Marc es fa amb una pilota sense control en la zona de mitjos del conjunt local, i tal com li ve deixa anar un potent xut que es cola per l’escaire esquerra de la porteria de Carulla. Tot un golás que a bon segur si l’hagués fet altres jugadors que tots sabem, l’estaríem veient tota la setmana.

Didac salva només quatre minuts després el gol de l’empat al tallar providencialment anticipant-se al remat del davanter centre local. El Vilanova jugava bé, però la defensa blanc i blava va estar molt segura al llarg de tot el matx.
Al minut 27, una falta llençada amb estratègia per part del conjunt local, concretament l’ex espanyolista David Ávila, obrint per sorpresa a l’esquerra on Edgar centra i dins l’àrea petita Oscar Reyes s’anticipa al darrer remat rebutjant com pot l’esfèrica.

Minuts trepidants abans del descans
Jordi Gómez ho intenta però el seu xut tot i rebotar en un defensor li crea molts problemes a Carulla que ha de desviar a còrner com pot. En l’altre àrea, Isaac molt segur, rebutja de punys una situació molt compromesa. Un embolic dins l’àrea perico amb remats i refusos acaba amb un xut molt desafortunat de David Ávila.

Les jugades claus del encontre
A falta de sis minuts per el descans, un contracop amb molt de perill per banda dreta per Santi Acedo, en el que Ibrahim remata i la pilota acaba en darrera instància al fons de la porteria de Isaac, però el col·legiat anul·la el gol per posició anti – reglamentaria del davanter local. Protestes del públic, que ja havia cantat el gol de l’empat, i només cinc minuts després, una perfecta centrada per banda dreta acaba sent aprofitada amb un preciós remat de cap del ex jugador del Barça B, Jordi Gómez que sentència de forma definitiva el matx.

Canvis i canvis a la segona part
Malgrat els vuit canvis del Vilanova i els vuit del conjunt perico, (aquests tots al mateix temps) sobre el quart d’hora de la segona part, el joc va continuar sent fluït, i l’Espanyol va gaudir d’ocasions per incrementar el compte, així com també el quadre local podia haver aconseguit el gol de l’honor.

Javi López amb bona jugada individual i amb un remat sense molt angle, posa a prova a Mario, Palanca, ho intenta posteriorment però el seu xut acaba a les mans del meta ben col·locat.

La més clara, per Guillem Savall
El central espanyolista va gaudir de l’ocasió més clara al trobar-se tot sol arrancant en posició reglamentaria (el seu company no, motiu per el que no li va passar la pilota) rematant però el meta local, en una gran intervenció rebutja la pilota amb una oportuna sortida.

En canvi dos minuts després el propi Savall es a punt de marcar però en la seva pròpia porta al rebutjar una pilota amb el cap sortint fregant el travesser de la meta defensada per Pecha.

Desafortunada topada entre Brachi i Mario
I acaba amb els dos jugadors a terra, (Brachi venia desequilibrat i no va poder saltar i eludir al meta local) sortint més mal parat el meta Mario, que es té que retirar per ser atès.

Tito, el ex de la Grama, també es a punt de fer pujar el tercer en el marcador però el seu fort xut es marxa alt per molt poc. I la darrera gran ocasió es de Javi Márquez en el 89, quan el seu remat es rebutjat amb les mans per el porter del Vilanova.

Al final, triomf just de l’Espanyol B, en un molt millor partit, que encara que evidència que estem al principi de la pretemporada, si que es van veure millors detalls, i millor joc que el dia abans davant el CE Europa.

Vilanova Geltrú CF: Carles Carulla; Tito Caballero, Carles Valldosera, Aleix, Edgar, Ibrahim Ruíz, David Ávila, Jordi Cano, Jordi Felguera, Guillem i Santi Acedo.

A la segona part sortiren, Mario porter suplent, Robert Palau, Marcos García, Alejandro, Oscar Alqueizar, Marc Arias, Gerard, Cuqui Palanca

RCD Espanyol B: Isaac Becerra; Toni Lao, Gerard Rovira, Didac Navarro, Oscar Reyes, Juanjo Ciércoles, Javi López, Marc Pedraza, José Luis Plata, Jordi Gómez, Xavi García.

A la segona part sortiren: Pecha porter suplent, Brachi, Balazic, Guillem Savall, Tito, Batanero, Javi Márquez, Palanca. Van jugar tot l’encontre: Juanjo, Didac, i Oscar Reyes.

Gols: 0-1 Pedraza m. 14, 0-2 Jordi Gómez m. 45.

Incidències; Parc Esportiu del Garraf. Camp dels Alumnes Obrers de Vilanova i la Geltrú. Partit amb motiu de la presentació del conjunt del Vilanova de tercera divisió.

Després de l’acte de presentació i els parlaments del capità de l’equip Carles Vilallosera, de l’entrenador Santi Palanca i del President de l’Entitat del Garraf, es va disputar l’encontre que va ser el segon del conjunt periquito després del disputat vint-i-quatre hores abans al Nou Serdenya. Presència de alguns pericos, tot i molt reduïda però important per l’interès mostrat en vers el filial i el futbol base espanyolista. El senyor Borrell, com a representant del futbol base dins el Consell del RCD Espanyol, en la llotja.