dissabte, 4 d’agost del 2007

L'ESPANYOL DEIXA ESCAPAR EL TRIOMF EN EL DARRER MINUT (2-2)

El Derby sorprend a un Espanyol que havia remuntat l’encontre.

Una errada de Gorka i un auto-gol de Torrejón priven de la victòria als pericos.
Un gol de Howard en el llançament de falta en el darrer sospir de l’encontre en el que el encara porter navarrès ha estat molt desafortunat, ha evitat el triomf del RCD Espanyol en un partit altre cop molt dur, en el que s’ha tornat a jugar al límit del reglament.

Ernesto Valverde ha fet jugar dos alineacions ben diferents en las que el porter Gorka ha esta l’únic jugador que ha estat els noranta minuts sobre la gespa. Destacar que Moha en el primer onze ha jugat de lateral esquerrà i no ha realitzat un bon encontre al jugar en una posició que no era la seva natural. Cal destacar un cop més a Jônatas Domingos, a Riera, i a Tamudo que tot i no marcar a portat perill fins que ha acabat fastiguejat de la marca del seu adversari i amonestat per reiteració de protestes.

La primera ocasió per el Derby
Fagan d’esquenes para amb el pit en el minut quatre, es gira i dona una excel·lent passada al davanter anglès que xuta encarant a Gorka i la seva rematada surt a un pam del pal contrari donant el primer ensurt als blanc i blaus.

Riera dona la rèplica superant a Mears rematant fora a l’esquerra de Bywater. Dos minuts després, falta a Riera, que treu Luis i guanyant-li la posició en el segon pal a McEvely, Tamudo remata al pal esquer en una immillorable ocasió que el davanter perico no ha tingut la fortuna de cara.

El Derby pressiona molt la sortida del Espanyol
A mida que passen els minuts, els anglesos amb una forta pressió sobre els defensors catalans, va imposant la seva llei i la seva millor condició física, i Jones remata de cap desviada una perfecta centrada per la dreta, mentre Torrejón estava assegut sobre la gespa després de rebre un cop al front.

Moha comet una errada de consideració al sentir-se pressionat per l’adversari i fer una passada “excelent” al contrari que per poc és aprofitada per Fagan, però el seu xut surt fora.

L’Espanyol mitjançant l’empenta de Jônatas en zona de mitjos o les pujades de Riera per l’esquerra, ja que ni Valdo ni Zabaleta han estat molt lluïts per la dreta en accions ofensives, s’acosta a les immediacions però en darrera instància no encerta com Tamudo en el 21, que remata desviat .

Gran ocasió de Jones
David Jones envia un obús al travesser, mentre que el posterior refús de la fusta, es rebutjat amb moltes dificultats per els defensors pericos davant la presència dels atacants anglesos.

Apareix Jônatas
En dues jugades a la mitja hora de joc, el brasiler torna a deixar constància de la seva gran classe; primer en una pilota recuperada en zona de tres quarts, i la seva gran passada picant per sobre els defensors locals no es aprofitada per un Tamudo molt lluitador però poc encertat en el dia d’avui, enviant l’esfèrica per sobre del meta local, i la segona en un ràpid contracop en el que el brasiler fa la paret amb Tamudo, però Riera no entén a Jônatas i no acompanya la jugada i no arriba a la passada un pel massa llarga.

I just quan l’Espanyol donava senyals de vida, marca el Derby County
L’Espanyol buscava el gol que el posés en avantatge, en jugades de Riera per banda esquerra en la que després de deixar a dos contraris la seva passada de la mort es interceptada per Daves, i de nou Riera uns minuts després en altre jugada similar, en la que la seva centrada dins l’àrea no troba rematador en un munt de cames.

Però mira per on, una centrada de Camara rebota en Marc Torrejón amb la mala fortuna que acaba desviant el camí de l’esfèrica i s’introdueix dins la porteria espanyolista.

Segona part, alineació nova
Valverde dona entrada a la resta d’homes disponibles, per donar molta més frescor a l’equip i això juntament amb que el conjunt local no efectua cap canvi, va capgirant poc a poc la major força física dels anglesos tot i que aquest juguen al límit del reglament i el joc en diverses fases del matx s’embruteix i no està exempt de picabaralles entre jugadors d’ambdós equips.

Soriano té la primera gran ocasió però per molt poc no arriba en condicions a una perfecta centrada de Luis per la dreta, i el seu remat llençant-se al terra, no té la direcció que l’ocasió requeria i surt fora a un metre del pal dret.
Coro en idèntica acció tampoc arriba a una centrada en aquest cop de Rufete, passejant-se la pilota per l’àrea petita.

Lacruz al segon pal tampoc encerta a rematar dins la porteria, un servei de falta, pentinat en un mal remat per Jonathan.
Soriano.

L’Espanyol capgira el marcador
Al 55, falta sobre Rufete que treu Luis i de jugada d’estratègia Sergio Sánchez (que avui tornava a jugar a la medul·lar) de tret ras posa les taules en el marcador.

I divuit minuts després, McColn que havia acabat de sortir en la primera pilota que toca, per la pilota greument, i aquesta acaba a peus de Coro que posa la directa cap a porta marxant-se de quants li surten al pas, fins que Camara li empenta i donat la feblesa del de Banyoles cau i el col·legiat assenyala el màxim càstig que s’encarrega i molt bé de transformar Luis Garcia, pichichi d’aquesta pretemporada.

Picabaralla amb Serran, Gorka i varis jugadors anglesos quan Howard no arriba a la pilota llençant-se Gorka als seus peus i aquest no salta per sobre el meta navarrès.

I quan semblava tot dat i beneït...
Falta al darrer minut i Howard remata pentinant l’esfèrica davant una mitja sortida de Gorka que per el centre veu com se li cola la pilota dins, significant l’empat definitiu, que hagués pogut quedar en simple anècdota si a la jugada posterior només centrar el xut potent de Ferran Corominas que s’ha estavellat en el travesser hagués entrat dins la porteria del Derby County.

I cap a casa, a preparar la gira als Països Baixos, davant el Harenveen i el Utrech. Aquesta gent ja han donat prous pals al nostre equip, ara que se’ls donin entre ells, que el proper cap de setmana ja comença la Premier League.

Fitxa Tècnica.
Derby County: Bywater, Mears, Mc Evely, Claude Daves, Camara; Barren Moore, Tele, Craig Fagan, Matt Ocklay; David Jones i Steve Howard.
Substitucions: Dean Leacon per Daves, m. 62, Earnshow per Fagan, m. 64, Stephen Pearson per Mc Evelyn, m.69 , John McKen per Oakley m. 72, Bob McColn, i Edworthy per Maers, m. 83.

RCD Espanyol: Gorka; Zabaleta, Jarque, Torrejón, Moha; Lola, Ángel; Riera, Valdo, Jônatas i Tamudo
A la segona part: Gorka; Chica, Serrán, Lacruz, Clemente; Moisés, Sergio Sánchez; Rufete ,Coro, Luis García i Jonathan Soriano.

Gols: 1-0 Marc Torrejón pp., m. 42, 1-1 Sergio Sánchez, m.56, 1-2, Luis García pen. m.74, 2-2 Howard m. 89.

Àrbitre: Phil Dowd. Ha mostrat targetes grogues a Tamudo (35’), Zabaleta (38’), Torrejón (44’), Gorka (84’), Moisés (87’),
i per par local a Claude Daves (47’), Pearson, (79’) i McKen (83’)

Incidències: Darrer encontre de la gira anglesa del RCD Espanyol, disputat en Pride Park Stadium de Derby. Bona entrada. Més de dos terços de l’aforament. Ha pogut ser el darrer encontre del meta navarrès Gorka Iraizoz, sempre que el conjunt bilbaí tregui els diners d’on sigui, o els pericos acceptin el pagament a terminis.