diumenge, 29 de juliol del 2007

L'ESPANYOL ES PASSEJA DAVANT EL GLENTORAN (0-6)

Foto d'arxiu. Luis García, amb dos gols, ha contribuït a la golejada davant el Glentoran.

L’Espanyol, molt superior

L’Espanyol ha guanyat contundentment al Glentoran en el segon partit de pretemporada disputat aquest cop a Belfast, capital del Ulster, davant un equip molt limitat tècnicament que en cap moment ha pogut plantar cara a un Espanyol molt efectiu avui, en contra del que va succeir dimarts a Peralada.

Com a Peralada, Ernesto ha format dues alineacions
De sortida, cal destacar la reaparició de David García després de la seva lesió que li va impedir acabar jugant el darrer tram del passat campionat, així com del polèmic Jônatas Domingos, que ha fet bones jugades combinades com sempre amb estones desaparegut del joc. Lacruz ha format amb Torrejón, l’eix defensiu en aquesta primera part.

Inici amb lleuger domini local
El partit ha començat amb lleuger domini local, i el primer ensurt ha arribat al minut sis, quan Nixon ha fet jugada per banda dreta i cedeix a Hamilton que xuta desviat no gaire lluny del pal dret de la porteria defensada per Gorka després de la lesió de Kameni i que el mantindrà uns partits allunyat de la porteria.

Però tot ha estat un miratge; sobre la gespa sols hi ha estat un equip
I així, al minut catorze, Jônatas Domingos fa una perfecta assistència al forat, per que Raul Tamudo totalment sol, davant la sortida de Dougherty, mentre es cau, xuti lluny de l’abast del porter local, fent pujar el primer d’una sèrie llarga de gols.

Jônatas amb la intermitència que el caracteritza ha fet una de les millors jugades de l’encontre marxant-se de quants rivals li sortien al seu pas, però la jugada no s’ha culminat per que després del bon passi del brasiler, Coro xutant dues vegades i posteriorment Tamudo no han pogut superar el munt de cames que hi havia tapant dins l’àrea.

Marc Torrejón, de cap es a punt de fer el segon després d’una perfecta centrada de Rufete, però el meta local es llueix enviant la pilota a còrner.

El segon, per més infortuni local, en pròpia porta
Falta que llença al minut 24, el brasiler Jônatas, pentina suaument Marc Torrejón buscant el segon remat, però entre Lacruz i un defensor, acaba Leman introduint la pilota en la seva pròpia porteria. Gol d’autèntica mala sort per els irlandesos.

L’Espanyol dominador absolut
El conjunt blanc i blau era el total dominador del joc i ara ja del resultat del partit. La seva millor qualitat tècnica s’imposava fins al límit de no tenir Gorka que intervenir en cap jugada de perill, davant una avantguarda irlandesa molt poc perillosa.
Dos minuts després Tamudo es a punt de fer el tercer, però Dougherty amb l’ajut d’un defensor, acaba allunyant el perill.
El Glentoran es veia desbordat i era qüestió de temps, veure als nois de Valverde sentenciar ja definitivament l’encontre.

Comença la segona part, amb un Glentoran que vol reduir la distància desfavorable, però s'acaba enfonsant.
I al minut tres disposa de la millor ocasió de tot l’encontre, davant Kico Casilla, però sense cap mes transcendència, l’Espanyol torna de nou a la carrega. Valdo fa jugada per la dreta, centra, i Ángel fa un “misto” en el seu remat, acabant la pilota a peus de Riera, qui excel·lentment aconsegueix un tret que es cola a l’esquerra de la porteria local. Era el tercer i la sentència.

Apareix per fi, Luis García
Luis que no estava pas massa fi ni en la recta final de lliga passada ni en el darrer encontre amistós en terres gironines, ha completat una gran segona part, primer aconseguint el quart gol després d’una magistral assistència de Jonathan Soriano, qui trepitja la pilota, retalla i eleva per sobre la defensa donant-li més de mig gol a Luis qui no perdona davant el meta irlandès.

Després el propi Luis García es objecte d’un clar penal, un cop Hill el derriba després d’haver-lo superat desmarcant-se i quedant-se sol davant la porteria de Dougherty. El propi Luis ha transformat el màxim càstig enganyant molt bé al porter, que s’ha llençat per la seva esquerra mentre l’esfèrica ha anat a la dreta.

Lo pitjor de l’encontre
I quan tot semblava perfecte, guanyant per 0-5 i fent un bon encontre, a Albert Riera se li han creuat els cables (un cop més) i ha protagonitzat una lletja acció (cop de colze i escopinada que li ha propinat a Carlson), davant lo qual, l’àrbitre del matx, l’ha fet fora (sense expulsar-lo amb targeta vermella) i ha estat substituït per Lola que ja havia jugat las primera part i que a bon segur no haurà entès rés del succeït.

Moments de domini local
Des d’aquest moment, sembla que tot l’enrenou al voltant del succeït amb Riera hagi afectat a un Espanyol, que ha passat a estar dominat en la possessió de la pilota, tot i que els locals eren incapaços de fer-li un gol al conjunt blanc i blau encara que hi estiguessin tota la nit.

L’ocasió amb més perill ha tingut lloc després de que una falta llençada sobre la tanca, estigués a punt de ser aprofitat el rebot, però ho ha evitat Casilla llençant-se als peus de Ward. Una centrada de Hamilton, amb un remat de xilena de Scullion que ha sortit fora, ha estat tot el bagatge ofensiu del conjunt de Belfast

Els darrers minuts han sigut molt més ensopits, i més després de l’espiral de canvis que el tècnic Alan Mc Donald ha efectuat i que ha acabat de matar l’encontre.

Jonathan anota el seu primer gol de la pretemporada
I en les acaballes del matx, en el darrer minut, una jugada de Valdo per la dreta, ha estat centrada al segon pal, on Jonathan Soriano ficant la cama s’ha anticipat al defensor i al porter Mc Frederick que s’ho estaven mirant, arrodonint un marcador més propi de l’esport de la raqueta que d’un matx internacional de futbol amb un equip de 125 anys d’història.

Fitxa Tècnica:Glentoran CF: Dougherty (Mc Frederick m. 83’); Nixol, Heill (Ward, m. 73), Leman, Word, Hamilton, Scullion (Hamill, m.83) , Morgan (Halliday, m. 66), Ademcyk, Carson i Simpson.(Smith, m.83 )

RCD Espanyol: Gorka; Chica, Lacruz, Marc Torrejón, David García; Lola, Zabaleta, Coro, Rufete, Jônatas i Tamudo
A la segona part: Casilla; Clemente, Jarque, Sergio Sánchez, Moha; Moisés, Ángel, Riera (Lola), Valdo, Luis García i Jonathan.

Àrbitre: Brian Turkington. Sense problemes. Ha expulsat a Riera merescudament, per una molt lletja acció del manacorí.

Gols: 0-1 Tamudo, 13', 0-2 Leman pp.,m. 24, 0-3 Riera, m. 51, 0-4 Luis García, m. 53' 0-5 Luis García -pen., m. 57, 0-6 Jonathan, m. 89.

Incidències: Oval Stadium. Belfast (Irlanda del Nord). Segon partit de pretemporada del RCD Espanyol i primer de la gira anglesa, aquest cop davant un equip, el Glentoran dels més històrics en quan a antiguitat de tota Europa, però que ha demostrat estar a molta distància del conjunt perico.
El partit s’ha hagut de retardar per que un cop més (i van ja...) s’han extraviat els equipatges al avió. ¿No es va comprar un avió el senyor Sebastian Javier per remeiar aquests problemes? ¿On es el famós avió?...