dimecres, 1 d’agost del 2007

UN BOLTON SUPERIOR DERROTA A UN ESPANYOL, NEGAT CARA A PORTA (3-0)



Bolton 3 ,Espanyol 0
Primera derrota dels homes d’Ernesto Valverde i amb un resultat massa contundent per el que hem vist a la gespa del Reebok Stadium de Bolton. El conjunt anglès ha fet més que mereixements per endur-se la victòria però mai per un resultat tant contundent com el que ha quedat reflectit al marcador final, però l’Espanyol que també ha gaudit de les seves oportunitats per posar l’emoció al resultat, ha estat incapaç de perforar la porteria primer defensada per el finès Jaaskelainen i a la segona part per Ali Al Habji.
El Bolton, amb més rodatge i més fresc que l’Espanyol
I es que dos partits amb 24 hores de diferència, i recordant que la Premier comença dues setmanes abans que la lliga espanyola, ha pesat i molt en les cames d’un Espanyol que en diverses fases del encontre ha tocat, ha tingut arribada, però se l’ ha vist amb falta de frescor i nul·la efectivitat cara a gol. A sobre, en determinats moments, els homes de la reraguarda no han estat l’encertats que les ocasions requerien.

La primera ocasió per Tamudo
Al minut cinc, Raul Tamudo tindrà una excepcional ocasió al rematar una falta llençada per Luis, però el remat de cap del davanter de Santa Coloma és rebutjada per el meta finès del Bolton Wonderers.

Els anglesos avisen...Mitjançant Ivan Campo, el conjunt local gaudirà d’una bona ocasió al rematar tal com li venia des de la frontal una pilota rebutjada per Gorka de punys que després de tocar en un defensa li queda morta al ex del Madrid.
I Vaz Té, anota el primer del seu compteEl portuguès avança als locals al rematar de cap una perfecta centrada de Faye, lluny de l’abast de Gorka Iraizoz. Els anglesos estaven jugant molt millor que els espanyolistes i la pilota voltava molt més per les immediacions de l’àrea perica que no pas a la de Jaaskelainen.

Guthrie es a punt de donar altre ensurt, però el seu xut amb poc angle es marxa fora per sobre.
La millor ocasió pericaArribaria passada la mitja primera hora de joc, després d’una jugada de l’atac perico, Tamudo obre a Ángel que cedeix de primera a Zabaleta que centra i Luis García remata de cap, i obliga al meta local a lluir-se. En aquestes jugades es pot notar a faltar a Walter Pandiani i als seus divuit gols molts dels quals van ser marcats amb remats de cap.
Quan millor jugava l’Espanyol, arriba la sentènciaEn una fase de major possessió de pilota espanyolista, en el que els homes de Valverde posaven cercle a la porteria anglesa, arriba en una jugada fruït d’un servei de banda, el segon gol del portuguès i de l’equip local, després que un dels jugadors locals pentinés la pilota davant la passivitat de la defensa catalana, que dona temps a Vaz Té, a girar-se davant Zabaleta i engaltar un xut que es cola irremissiblement dins la porteria de Gorka.

A la segona part, el mateix guió
Un Espanyol que intentava arribar a davant però amb poca claredat d’idees, i amb un Bolton molt ben posicionat sobre el terreny de joc, i molt segur darrera i més davant la falta de definició dels homes d’atac. Una falta llençada per Luis des del extrem, es passeja davant de Jarque sense que aquest pugui rematar a un metre de la línia de gol.
Valverde mou la banquetaL’Espanyol havia format amb Moisés i Ángel al doble pivot, amb Zabaleta i Chica als laterals, i a l’eix defensiu Jarque i Lacruz, amb Moha i Coro per bandes, amb Luis i Tamudo com a homes més avançats. Valverde dona entrada a Lola i a Clemente, i després a Jonathan, Riera, Rufete i Marc, per acabar entrant Serrán, Sergio S., i Jônatas.
Riera i Jônatas en el poc temps que han estat sobre la gespa han deixat de nou, detalls de la seva gran classe.
Gorka evita el tercer, en un mà a mà amb AnelkaEl davanter francès hagués pogut fer el tercer, però no ha estat molt fi, afortunadament per els interessos espanyolistes i Gorka ha pogut refusar la pilota.

Jônatas ha enviat una bona passada de Soriano, molt alta. Magnifica passada de Jônatas a l’espai on Rufete desmarcat totalment profunditza i centra però Ivan Campo s’anticipa a Soriano.

I en el minut 78, Anelka de nou, es marxa dels defensors espanyolistes, però es recrea massa en la jugada sol davant Gorka, i al intentar driblar de nou, perd el temps preciós i el seu xut es aturat per Gorka.

L’Espanyol no encerta, però el Bolton si...
Jonathan Soriano, tos sol no connecta amb l’esfèrica i cau davant l’oposició d’un defensor en una jugada un pel polèmica. El mateix jugador del Pont de Vilomara serà de nou objecte del perjudici de la decisió del col·legiat i del seu auxiliar, al indicar fora de joc, en el moment de rebre la passada, quan la seva centrada acaba sent rematada al fons de la porteria ja estava totalment invalidada.

I en les acaballes del matx, Gary Speed s’aprofita d’una errada col·lectiva de l’equip en defensa al rematar davant la passivitat espanyolista, una centrada d’Anelka, significant el tercer gol dels anglesos.

Al final, triomf merescut dels anglesos que estan per sobre física i tàcticament en aquests moments, però amb un marcador massa excessiu per els mèrits d’uns i els altres.

Fitxa Tècnica:
Bolton Wonderers F. C. : J. Jaaskelainen; James Sinclair, Lloyd Samuel, A. Faye, Gerald Cid, Abdoulaye Meite, Ivan Campo, Danny Guthrie, Kevin Davies, El Hadji Diouf, Ricardo Vaz Té
Substitucions: Anelka, Mikel Alonso, Kevin Nolan i Ali Al Habji (ps) per Faye, Guthrie, Kevin Davies i Jaskelainen m. 46, Samuel i Gerard Cid per Scott Jamieson i Ludomir Michalik m. 55, Heidar Helguson i Gary Speed, per A. Meite i Vaz Té, m. 57 Zoltan Harsanyi per Diouf, m.80, Gavin Mc Cann per Helguson, m. 85


RCD Espanyol: Gorka, Zabaleta, Chica, Lacruz, Jarque, Moisés, Ángel, Moha, Coro, Luis García i Tamudo.
Substitucions: Lola i Clemente per Chica i Angel, m. 52, Torrejón, Riera, Rufete, Jonathan per Lacruz, Moha, Coro i Luis, m. 60, Serrán, Sergio Sánchez i Jônatas per Jarque, Moisés, i Tamudo m. 68.

Àrbitre; M. Halsey. Ha filat molt prim en diverses jugades en les que ha indicat fores de joc en contra dels jugadors de Valverde, però en línies generals bé, i no ha influït en el resultat.

Gols: 1-0 Vaz Té, m. 20, 2-0 Vaz Té, m. 39, 3-0 Gary Speed, m. 85

Incidències; Reebok Stadium de Bolton, Anglaterra. Partit jugat amb pluja en diverses estones del mateix. Primera derrota dels homes d’Ernesto Valverde en el que portem de pretemporada.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M