dimecres, 1 d’agost del 2007

L'ESPANYOL EMPATA ...I SOBREVIU A CONVENTRY.

L’Espanyol continua imbatut després d’empatar a un gol, en un partit que va ser tot menys amistós, i que la permissibilitat arbitral, va acabar permetent-lo tot; va començar el Coventry i al final va acabar en una vergonya de segona part on les entrades constants, (52 faltes assenyalades en el matx), el joc dur, les picabaralles, el joc interromput, les males maneres i en ocasions accions punibles de tarja vermella directa que el col·legiat va ignorar, van deslluir aquest intent de partit que va acabar morint en el segon temps en quan van decidir treure la destral de guerra primer uns, i després els altres.

Un Coventry molt més rodat
Aquesta és la lectura que podem treure d’aquest encontre; el Coventry que té més a prop l’inici de la competició i per tant porta moltes més jornades de preparació a les seves cames, físicament va ser molt superior a un Espanyol, millor equip però amb mancances de velocitat, i de forma física, per lo anteriorment esmentat.

Valverde alinea un equip de circumstàncies
Ernesto Valverde va alinear a Kico Casilla en la porteria, que va començar un pel insegur però a mida que va anar transcorrin el matx va guanyar molt en seguretat i va fer autèntiques parades dignes d’un porter de primera divisió en la poca estona en que els anglesos es van dedicar a jugar.
En l’eix una parella inèdita en el primer equip; Torrejón i Serrán, productes ambdós de la pedrera blanc i blava, junt a Chica i Clemente Rodríguez en els laterals. La sorpresa l’aparició de Sergio Sánchez en el centre del camp, com a pivot defensiu amb Lola, mentre que Rufete i Riera eren els jugadors de banda. Jônatas, intermitent com sempre però a la vegada mostrant l’enorme qualitat con es decideix a jugar, tot i que mai saps ni on estarà ni que farà, quan agafa la pilota en la mitja punta es senyal que quelcom passarà. I davant sense Tamudo lesionat, i Pandiani traspassat al preu irrisori que per un “pichichi” europeu s’ha vengut, Valdo ocupava aquest lloc amb molt poca fortuna, ja que de ben segur en altres ho farà molt millor ja que per les seves condicions per banda o mitja punta brillarà més que de davanter centre.

En tot, l’Espanyol aguanta les primeres envestides dels anglesos
I és que al minut sis, Casilla té que rebutjar en una bona intervenció el xut de Julian Gray que s’havia escapolit del marcatge dels defenses. Un minut després, McKenzie remata molt bé de cap al pal contrari, en perfectes moviments una centrada de Birchall per la dreta, sortint la pilota perillosament fora molt a prop del pal dret de la porta defensada per Casilla.
El meta català dona l’ensurt en una sortida erràtica en una falta llençada per Birchall, en la que el remat posterior sortirà alt. Un dels pocs errors del titular ahir de la porteria perica.

L’Espanyol comença a carburar
Al minut dotze, la primera jugada de perill; Rufete que ha rebut un perfecte canvi de joc de Lola, es marxa de Gary Borrowdale, i tot sol per poc angle prefereix centrar la pilota dins l’àrea, i la defensa local s’anticipa a Valdo, mentre que el posterior xut de Chica, surt fregant el pal esquer de la porteria local. Jônatas dona una bona passada a Lola qui no s’ho pensa dues vegades i connecta un tret ben dirigit, que es refusat en una bona intervenció per Konstantopoulus, el meta grec del Coventry City, a còrner.

S’ha avança l’Espanyol
I precisament en un servei de cantonada, llençat per Jônatas (a veure si Ivan de la Peña s’ho mira i treu les oportunes conseqüències) magistralment, i Marc Torrejón sol, s’eleva i connecta un cop de cap resolutiu, fent pujar el primer i únic gol perico en el vespre d’ahir a Coventry.

Domini altern
En el darrer quart d’hora de la primera part, el joc es desenvolupa amb accions per els dos equips, jugant sempre els anglesos al límit del reglament. Casilla ha de lluir-se després de que Doyle (un autèntic mal son aquest jugador, però per les seves faltes i envergadura que per la seva qualitat) rematés després de marxar-se d’un Clemente Rodríguez molt desafortunat, falto de forma i de ritme de joc.

McQuenzie ho prova, però en dos temps, Casilla bloca l’esfèrica. L’Espanyol per la seva banda, també ho intenta amb contracops molt ben conduïts per homes com Riera o Jônatas que aporten un plus de qualitat a l’equip, com en una jugada en la que Rufete erra la darrera passada després d’una bona jugada entre Valdo, Riera i el brasiler.

Riera xuta fluix en la recta final de la primera part, després d’una bona cessió a l’espai del encara jugador espanyolista Jônatas Domingos, demostrant una molt bona visió de joc.

Les errades es paguen
Quan semblava que el conjunt català se n’aniria al vestidor amb l’avantatge mínima de zero a un, una jugada en la que McKenzie passa en profunditat, sense que arribi l’atacant local, però en aquestes que Clemente Rodríguez es complica la vida davant un Casilla que es queda curta la seva sortida, i en comptes de rebutjar li roba la cartera Jay Tabb, que havia sortit al minut 27, i a porta buida posa les taules en el marcador que a la fi, ja no es mouria més.

Segona part, per oblidar
Valdo al primer mig minut remata de cap molt fluix una gran centrada de Riera. Rufete cinc minuts després remata refusant el meta grec a còrner després d’una sortida erràtica davant Valdo que a poc li costa més d’un disgust, però els espanyolistes no ho aprofiten.

Pràcticament s’acaba el que hi havia
Picabaralla, (després d’un progressiu augment del joc dur i la tensió) que acaba amb la expulsió de Rufete i la segona groga a Doyle, i ambdós equips amb deu fins el final del matx. Però això no ha contribuït en absolut a que el bon joc fos l’exponent del partit, si no encara a enterbolit més els ànims entre els jugadors i malgrat els molts canvis que tant Valverde com Ian Dowie van introduir, el partit ha derivat en una autèntica batalla campal, amb interrupcions continues, i picabaralles contínuament, davant els ulls del senyor Riley que no ha sabut en cap moment imposar la seva autoritat.

Mentre, el Coventry porta perill en el llançament d’una falta en la que primer Hughes i posteriorment un poc llest en aquesta ocasió McQuenzie obliguen a lluir-se a Casilla.

Mitjançant Lacruz, l’Espanyol podria haver-se endut el partit
Per que Lacruz, en un llançament de falta que a Ousborne li rebota l’esfèrica sortint desviada al segon pal, es trobava totalment sol, i al costat del pal esquer, i només tocant la pilota suaument hagués significat el segon gol perico. Però una cosa es rematant el central Lacruz amb el cap i altre molt diferent amb el peu, màxim tenint en compte que el bot no li afavorir pas.

Res més...
Més canvis, més joc brut, més faltes ara ja per part dels dos equips, ímpetu excessiu de Moha i de Zabaleta, i un partit que es va fer molt llarg en els darrers minuts i no pensant en el resultat si no en la integritat dels que hi prenien part.

En tot, l’Espanyol li va pogué anar bé l’encontre per foguejar-se cara a la nova temporada en la seva preparació física davant un equip (l’anglès del Coventry) que es va agafar l’ocasió com si es juguessin la vida.


Fitxa Tècnica.Coventry City Football Club: Dimitros Konstantopoulus; David Mcnamee, Gary Borrowdale, Marcus Hall, Elliot Word, Leon Mckenzie, Chris Birchall, Isaac Osbourne, Kevin Kyle, Michael Doyle, Julian Gray.
Subastitucions; Jay Tabb, per Mcnamee, m. 27, Leon Best, per Kyle m. 65, Michael Mifsud per McKenzie, m. 79, Robert Page, per Elliot Word, i Michael Hughes, per Borrowdale.

RCD Espanyol: Casilla; Chica, Clemente, Torrejón, Serrán; Sergio Sánchez, Lola, Riera, Rufete, Jônatas, i Valdo.
Al minut 63, Moha per Riera, Ángel per Lola, Jarque per Serrán, Zabaleta per Chica, i al minut 68 David per Clemente, Lacruz per Torrejón, Moisés per Sergio Sánchez, Coro per Jônatas, Luis per Valdo.

Àrbitre: Maike Riley. Va perdre els papers. Va volgué contemporitzar el joc dur massa, i al final allò va acabar en una batalla campal, on cadascú anava amb la destral, i sense contemplacions, inclòs accions lletges sense pilota... En fi, una segona part per oblidar. Va expulsar a Rufete 58’, a Doyle, per doble amonestació, (18’ i 58’), i grogues a Mackenzie 63’, i per part perica, a Moha (76’) i Zabaleta, (82’)

Gols: 0-1 Marc Torrejón m. 28, 1-1 Jay Tabb, m. 44.

Incidències; Segon partit de la gira britànica del RCD Espanyol. Estadi Ricoh Arena de Coventry, club el Coventry City que milita al Coca Cola Championship (antiga Firts Division anglesa) es a dir, la segona categoria del futbol anglès.
Pedro Tomás i Paco Herrera, presents des d’ahir a la concentració de l’equip assistiren a l’encontre.

L’Espanyol va estrenar la samarreta suplent, similar a la de la temporada passada però amb les ratlles horitzontals i els números daurats. Senzillament horrible... (Això es simplement una opinió molt personal, “sobre gustos no hay nada escrito”)

1 comentari:

Albert ha dit...

No es va poder veure un bon partit degut a les faltes. Llàstima.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M