diumenge, 30 de setembre del 2007

VICTÒRIA MÍNIMA, I POSICIÓ UEFA (1-0)

PARTITS D'AVUI :ESPANYOL 1 (TAMUDO) DEPORTIVO, 0 / ESPANYOL B 0 GIRONA FC 2/ REAL MALLORCA 2 JUVENIL A 1/ EUROPA 2 CADET A 7/ CADET B 5 GRANOLLERS 0/ GIRONA 0 ALEVÍ 1



Segona victòria consecutiva
Segona victòria consecutiva del RCD Espanyol a la lliga, després del triomf el passat dimarts al Sánchez Pizjúan de Sevilla, davant un Deportivo per la mínima, demanant l’hora i patint com sempre per no perdre la costum.

Aquesta vegada el gol perico, el 115 de Raul Tamudo ha estat en l’afegit però del primer temps, amb una segona part en el que la falta de definició en alguns contracops ha fet que l’incertesa hagi estat present fins el darrer instant en que Medina Cantalejo ha xiulat la fi del partit.

Primers compassos molt ensopits
Un xut de Coro, al minut cinc a les mans de Aouate, un contracop en que Zabaleta ha centrat i tal com li venia Tamudo ha rematat al pal contrari, sortint la pilota excessivament desviada, i un centre xut de Filipe rebutjat molt bé de punys per un Kameni en pla salvador de nou avui, han estat el pobre bagatge en els vint primers minuts de joc per part d’ambdós equips.

Les primeres ocasions mig clares del conjunt català han sigut, una paret entre Lola i Clemente Rodríquez acabant l’esfèrica a Tamudo que ha centrat i el remat de Coro ha estat aturat amb problemes per Aouate que en dos temps s’ha fet amb la pilota. Riera ha rematat de cap per sobre el travesser, una pilota penjada per Luis García producte d’un lliure indirecte. Una jugada individual d’Albert Riera que mereixia millor sort, ja que no ha trobat rematador.

Greus errades, provoquen situacions de pànic a la defensa espanyolista
Primer una pilota perduda per Ángel, en la que ni Jarque ni Torrejón han pogut evitar que Lafita un cop superat al darrer defensor espanyolista, s’hagi plantat sol davant Kameni xutant sortosament fora desviat a l’esquerra de Kameni.

El segon ensurt ha arribat, després que Guardado hagi rematat davant un Kameni providencial que ha evitat el gol visitant aturant en dos temps.

Després que l’Espanyol gaudís d’una bona ocasió després d’una pilota recuperada per Lola, que Riera centra amb molt perill, i després del refús del porter visitant, la posterior jugada origina un contracop en el que un cop més un Espanyol descol·locat en el centre del camp i amb uns centrals que no passen per el millor moment, Xisco després d'una errada de Jarque de consideració, es planta tot sol davant el camerunès que un cop més salva al RCD Espanyol d’anar-se als vestidors amb un marcador advers.

Tamudo apareix, i com no, marcant...
Jugada en l’afegit del primer temps, Albert Riera veu a la banda contraria totalment lliure de marca a Coro, li envia la pilota amb una centrada llarga, aquest fa un control i centra temperant la pilota, per que Raul Tamudo lliure de marca rematant de cap faci pujar el primer i a la fi, únic gol de l’encontre i que ha donat tres valuosos punts al conjunt de Valverde, després d’unes jornades en les que es trobava necessitat de punts.

Poc futbol, nervis i patiment a la segona part
Kameni bloca un llançament de Guardado de falta, al segon minut de la represa.
Pablo Zabaleta veu la cinquena targeta i per tant serà baixa la propera jornada. Valverde substitueix a un minvat físicament Raul Tamudo per problemes musculars, i dona entrada al brasiler Jonatas, col·locant-lo a la mitja punta, avançant a Luis.

Quan Coloccini a rematat entre el pal i Kameni després de connectar amb l’esfèrica en la boca de gol al segon pal, a centre de Filipe, faltava encara mitja hora de joc, i el panorama empitjorava per moments; un Espanyol molt defensiu, mirant de mantenir un resultat i evitar que aquesta avantatge en el marcador s’esfumés, i davant la impaciència de bona part del públic que mirava al rellotge amb cara de preocupació i sobre tot preparant-se per el patiment que a bon segur ja era conscient els hi esperava.

Miguel Ángel Lotina ha donat entrada a Riki, reestructurant la línia atacant, el ex del Getafe per banda ha portat perill en diverses jugades, i l’equip progressivament es anava tancant a l’àrea de Kameni aprofitant la innocència ofensiva dels homes del conjunt gallec.

L’Espanyol ha pogut sentenciar

Amb la sortida de Jonatas el conjunt perico ha guanyat en poder ofensiu, a l’hora de sortir amb la pilota controlada al contracop. I així en dues ocasions els catalans haguessin pogut deixar l’encontre vist per a sentència marcant el segon gol (o no !, per que aquí amb dos gols encara acabem patint més quan ens remunten...). La primera quan una jugada ben conduïda acaba sent centrada per Riera massa tancada i el meta visitant s’anticipa a un Luis en la boca de gol a punt per afusellar-lo. La segona en una pilota recuperada en zona de mitjos per Jonatas que obre a dreta a Riera, ja que per el centre Luis es trobava en fora de joc posicional, i el manacorí centra a la perfecció desaprofitant Luis al rematar fora en una jugada que podia haver significat la tranquil·litat definitiva.

Angunies en el darrer quart d’hora
Tot i que el Depor ha deixat constància de les seves limitacions i mancances, un resultat tant curt com el que el marcador reflectia i amb els antecedents que tots sabem, ha fet que aquest moments es fessin eterns i més després de que Riki rematés creuat a l’esquerra de Kameni donant un altre ensurt. El propi camerunès ha refusat de punys un perillós centre del ex de Getafe, després que el col·legiat assenyalés una falta molt perillosa al vèrtex de l’àrea espanyolista. Valverde ha donat entrada a Lacruz, per avançar a un Zabaleta que per les protestes amb la falta esmentada es podia guanyar quelcom més que l’amonestació verbal de Medina Cantalejo, i el Txingurri per evitar mals majors ha col·locat a Mari Lacruz com a gos de pressa del davanter Riki.

Amb un xut desviat de Riera, i altres situacions finalment resoltes per la defensa del RCD Espanyol s’ha arribat a la fi de l’encontre amb la satisfacció de l’afició perica que tot i patir ha donat per bo el resultat que no el joc del seu equip.

Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol:
Kameni (9); Zabaleta (8), Jarque (5), Torrejón (4), Clemente (6), Ángel (5), Lola (5), Riera (7), Coro (4), Luis García (5), Tamudo (8).
Substitucions: Jonatas Domingos (7) per Tamudo, m. 56, Moisés (5) per Àngel, m. 67 i Lacruz (s.c.) per Coro, m. 84.

R.C.Deportivo: Aouate, Manuel Pablo, Filipe, Coloccini, Adrián López, De Guzmán, Sergio, Lafita, Verdú, Gardado, Xisco.
Substitucions: Riki per Lafita, m. 64, Bodipo per Xisco, m. 67 i Adrián López per Sergio, m. 79.

Gol: 1-0 Raul Tamudo, m. 45.

Àrbitre: Luis Medina Cantalejo. Col·legi andalús. Ha mostrat targetes grogues a Lafita, m. 19 i a Zabaleta, m. 52

Incidències: Estadi Olímpic Lluis Companys. 21650 espectadors en una tarda plenament estiuenca amb força calor, malgrat ser el darrer dia de setembre. Miguel Ángel Lotina tornava a Montjuïc aquest cop entrenant a un Deportivo de la Coruña en hores baixes, que ja no és ni l’ombra d’aquell “Super Depor”.

CLASSIFICACIÓ

CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ

CLASSIFICACIÓ PJ PTS PG PE PPGF GC
1 REAL MADRID CF 616510143
2 VILLARREAL CF 61550195
3 VALENCIA FC61550197
4 FC BARCELONA614420134
5 AT. MADRID611321114
6 RCD ESPANYOL61031287
7 REAL MALLORCA6822298
8 REAL MURCIA6822276
9 REAL ZARAGOZA6822289
10 RECREATIVO6822278
11 REAL RACING6822237
12 ALMERIA6721377
13 SEVILLA FC56203119
14 AT. OSASUNA5512255
15 REAL BETIS B.6512378
16 ATHLETIC CLUB6512348
17 REAL VALLADOLID65123813
18 RC DEPORTIVO6212338
19 GETAFE CF6202439
20 LEVANTE61015314

1 comentari:

Anònim ha dit...

HOLA EN JOSEP MARIA I AMIC, TENS MOLTA RAÒ EL MÉS IMPORTANT DEL PARTIT ÉS LA REAPARICIÓ DEL NOSTRE GRAN CAPITÀ TAMUDO AMB EL SEU GRAN GOL DE CAP I ELS 3 PUNTS, I QUE SI CONTINUAN AIXÍ ENS DONARAN MOLTES ALEGRIES, MÉS QUE EL NOSTRE FILIAL QUE CONTÍNUA AMB LA SEVA MALA PUNTERIA, LA DE L'ANY PASSAT.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M