dissabte, 6 d’octubre del 2007

LA JORNADA: VALENCIA - ESPANYOL 22:00 H.

El RCD Espanyol amb les baixes de Zabaleta per sanció i d’Àngel per lesió, afronta aquesta nit el difícil encontre a Mestalla davant un perillós Valencia CF amb la convocatòria de Riera i Luis García per la selecció absoluta com rerafons en les darreres hores, i amb la il·lusió de pogué sumar quelcom de positiu en una visita de les més complicades de la temporada.

La primera victòria espanyolista a Valencia data de la temporada 1934/35 amb guarismes d’1-3 amb gols de Iriondo en dues ocasions i d’Edelmiro. Idèntic marcador es va produir la primera temporada en que es va reprendre el campionat després del trist parèntesi de la guerra incivil, en el que els pericos es van imposar al conjunt che amb gol de Gonzalvo i de Quique en dues ocasions.


Vint-i-sis anys trigaria el RCD Espanyol en guanyar al feu valencianista, en una llarga i dolenta ratxa en la que només quatre empats conviurien amb una sèrie llarga de derrotes. Aquell triomf per 2-3 en la temporada 1967/68 seria aconseguit amb els gols de Bergara, Rodilla i Cayetano Re, en l’època daurada dels dofins amb Janos Kalmar a la banqueta de Sarrià.


Vint-i-set anys trigaria de nou en tornar a sortir victoriós el conjunt català, concretament en la temporada 98/99 amb Miguel Ángel Brindisi com a entrenador i amb gols de Tamudo i de Martín Posse (!).


Seria la primera de tres victòries consecutives que l’Espanyol aconseguiria. La segona va tenir lloc amb Flores a la banqueta i amb gols de Benitez i Arteaga. Ambdós, el guarisme final va ser de 1-2, mentre que a la tercera consecutiva va ser 0-1 el resultat en que va cloure l’encontre aconseguit per Raul Tamudo, que com no, tenia que sortir per força en qualsevol relat històric que a partir d’ara es faci sobre nostre club; es inevitable i més que esperem ho sigui.

En total, 46 derrotes, 6 triomfs i 16 empats, amb un bagatge de 143 gols a favor i 57 en contra, però això son només estadístiques i a l’hora de la veritat cada partit és una nova història.

Els convocats per el Txingurri Valverde per aquest encontre son: Kameni, Lafuente, Chica, Lacruz, Clemente, Valdo, Luis García, Riera, Jônatas, Moha, Torrejón, Coro, Jarque, Moisés Hurtado, Tamudo, Jonathan Soriano, ‘Lola' i Serrán.

Quique Sánchez Flores ha convocat a Hildebrand i Mora com a porters, Miguel, Alexis, Albiol, Helguera, Marchena i Moretti com a defensors, Albelda, Sunny, Gavilán, Angulo, Joaquín i Baraja com a mitjos i Zigic, Arizmendi, Mata, Morientes, Silva i Villa com a atacants. No entren a la convocatòria Cañizares, Vicente, Caneira, Edu i Manuel Fernandes.

L’encontre donarà començament a les 22:00 hores i serà xiulat per Carlos Velasco Carballo del col·legi madrileny assistit en bandes per Carlos López López i Enrique Andrés Samper.



L’Espanyol B, després de remuntar l’eliminatòria davant el CE Sabadell de Copa Federació, haurà de vèncer al filial del Villarreal CF per no complicar-se i molt la seva situació en la taula classificatòria. Serà la tornada de Ángel Pedraza, pare del jugador Marc Pedraza, i ex tècnic del filial blanc i blau a Sadrià, després que es fes càrrec del segon equip del Villarreal després precisament que l’Espanyol li barrés el pas cap a l’ascens a Segona Divisió B, en l’eliminatòria que ambdós conjunts van disputar, fent-se càrrec en aquell moment de l’equip que demà visitarà la Ciutat Esportiva.




Entre els encontres que es disputen avui i demà al nostre futbol base cal mencionar, el partit que el juvenil A disputarà aquesta tarda a la Ciutat Esportiva a les 18:00 hores, davant la UE Sant Andreu, la bona oportunitat per guanyar a fora del Femení B, que viatja a Breda per enfrontar-se a un dels clubs més modestos i que tan sols té un punt malgrat sigui un camp sempre complicat, i aquest migdia un interesant Espanyol – CF Badalona de la Divisió d’Honor Cadet en el que els homes de Ramon Guerrero han de confirmar les bones expectatives demostrades en la primera jornada i en els encontres de pretemporada.
Els encontres més complicats a priori seran per el Cadet B a Manlleu, i l’Aleví B a Olot davant la EF Garrotxa ja que son rivals de segon any i a domicili. Sort per a tots !.



Partits base femenina:

Bellavista Milan–Femení C, Diumenge 7, 15:00 h (Les Franqueses del V.)
Cervelló – Cadet, Dissabte 6, (Cervelló)
Mirasol Bacó – Infantil A, Dissabte 6, 11:30 h. (Sant Cugat del V.)
Palautordera – Infantil B, Diumenge 7, 10:30 h. (Palautordera).

1 comentari:

Fernando J. Cansado ha dit...

A més, eixes victories a Mestalla van ser en un trieni màgic:

98/99 1-2
99/00 1-2
00/01 0-1

...i el triomf davant l'Atlètico de Madrid a Mestalla (2-1)

Quatre partits jugats a Mestalla donaven per resultat un triomf




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M