diumenge, 7 d’octubre del 2007

A MESTALLA TAMBÉ L'ESPANYOL GUANYA (1-2) REMUNTANT EL MARCADOR.

Foto: rcd espanyol.com
Com deu estar de bé en Riera, que fins i tot aquell senyor que cobra pel càrrec de seleccionador nacional, se n’ha adonat.


La setena victòria en el feu valencianista; cop d'efecte espanyolista.


El RCD Espanyol ha obtingut la setena victòria al llarg de la història en el terreny de joc del conjunt ché, després de remuntar un resultat advers establert per Baraja quan en el minut quatre ha batut a un Kameni sensacional en tot el partit. Els internacionals del conjunt perico, han donat amb els seus gols tres punts d’or per començar a somniar amb un equip que mica a mica va agafant confiança amb les seves pròpies possibilitats, per intentar recordar a tots que una copa del Rei i un subcampionat d’Europa no s' aconsegueixen per casualitat.

Molt s’ha parlat d’aquestes dues versions d’aquest equip; avui un Valencia que pensava amb un plàcid partit s’ha trobat amb el més cruel Mr. Hyde, res a veure amb l’altre Espanyol (el Jekyll) que perd amb rivals de la més feble condició. Aquest Espanyol “matagegants” ja porta darrera de si mateix una llarga llista de víctimes en les darreres temporades; les darreres, el Sevilla en el Pizjúan (número un en el rànquing mundial) i aquest Valencia ple de figures i que malgrat el joc no gaire bo, portava un bon balanç en el campionat.

Domini local, gol, i pràcticament partit a les escombraries si no per Kameni
No ha sortit molt entonat el conjunt de Valverde. El “Txingurri” ha alineat a Valdo, que ha completat el millor encontre com a blanc i blau, apostant per Lola i Moisés en el doble pivot, i Lacruz i Chica en els laterals, sent aquest darrer qui més ha patit al llarg del encontre.

En un servei de cantonada, Baraja ha rematat de cap davant la feble oposició de la defensa batent per única vegada a Kameni.

La jugada clau, ha estat una pilota perduda en la banda esquerra, on Chica no pot impedir que Villa se’n vagi, superi a tots els que li surten al pas, es planti sol davant el camerunès, i aquest aguantant-li amb la sang freda pròpia d’ell, rebutja la pilota recuperant el refús que es marxava cap endins, llençant-se cap enrera.

El Valencia ha marcat per mediació de Angulo, però ja estava amb antelació anul·lada la jugada per posició anti – reglamentaria. Silva ha de substituir a Villa lesionat, i sembla que a partir d’aquest moment, l’Espanyol reneix de les seves cendres.

Riera empata amb un gran gol

Gran jugada de l’atac espanyolista, on Tamudo, Luis García i Valdo intervenen en una jugada on aquest darrer veu al fons entrant com una bala a Riera, a qui l’envia una pilota d’or que el manacorí controla amb el pit, i sense deixar caure amb cama esquerra deixa anar un xut marca de la casa que acaba superant a Hildebrand.

Però encara no ha donat respir l’Espanyol al conjunt valencià, que Raul Tamudo avui amb poca fortuna cara a gol, però amb la lluita i l’esperit propi d’un jugador com ell, ha tingut el segon gol després d’un xut que rebutjat amb un defensa, Hilderbrand treu com pot, i el de Santa Coloma, al segon pal a boca de canó xuta estavellant la pilota a la base del pal esquer de la porteria local.

Control espanyolista
L’Espanyol controla el joc, amb una classe de mig en endavant que posa la por en el cos a un Valencia cada cop més insegur. A més, el nerviosisme d’homes com Chica, Jarque, i Torrejón, va minvant i mica a mica es consolida la defensa espanyolista que acabarà sent expeditiva sobre tot a mida que un Valencia desesperat en la segona part començarà a penjar pilotes a l’àrea espanyolista.

Zigic no arriba a una centrada enverinada de Moretti. El meta valencianista treu amb la punta dels dits una pilota que semblava aparentment sense gaire perill de Tamudo a centre de Lacruz, que portava camí de gol.

Ocasions periques, domini local i problemes en defensa per l’esquerra.
La entrada de Joaquín per Arizmendi dona més profunditat i fa patir més del compte a un Chica que ha suplert amb lluita i força les mancances davant jugadors tan perillosos com els que li han tocat en sort.
En tot, ha estat Tamudo qui d’esquenes i d’esperó, ha pogut marcar aprofitant un xut de Valdo fluix. Luis García sobtadament ha tret una falta deixant a Riera que ha elevat molt be després de fer un control amb el pit, però el seu remat se n’ha anat per sobre el travesser.

Velasco Carballo no vol saber res en les àrees
Primer amb un clar penal que ha sofert Raul Tamudo quan d’esquenes fent-se la típica auto – passada d’esquenes amb l’esperó, es agafat per Miguel. I després, a l’altre àrea quan Valdo carrega a Silva que cau, tot i que aquesta es menys clara.

El Valencia CF intensifica el perill
Quique Sánchez Flores que ha acabat esbroncat per els aficionats locals, havia donat entrada a Morientes per Zigic. Els moments més anguniosos per els blanc i blaus, avui rosa i negres, tenen lloc en aquests moments: Una jugada individual de Miguel que supera a Chica, a Jarque, s’interna dins l’àrea, acaba sent refusada in extremis per Moisés interceptant la passada de la mort del lateral local.

Altre errada de Chica, acaba sent Kameni qui amb una providencial i excel·lent parada treu a còrner el remat a boca de canó de Joaquín. Valverde retira a Chica, que per a més inri s’havia lesionat en aquesta esmentada jugada, i col·loca a Clemente Rodríguez en el seu lloc. Son els moments en que l’Espanyol defensant-se, aguanta l’embat a la desesperada dels valencians en espera de donar el cop de gràcia definitiu.

L’altre internacional, (Luis) enderroca la fortalesa valencianista
Valverde dona entrada a Moha per Riera, que ha tornat a demostrar avui que està en un moment de gràcia.
Valdo, per la dreta, envia una pilota llarga al desmarc i aquesta amb una visió excel·lent de Luis García és aprofitada per el davanter asturià que arrancant des de darrere, es fa amb la pilota, avança i davant el porter local, li cola l’esfèrica entre les cames del meta Hildebran, fent esclatar l’alegria dels pocs espanyolistes presents a Mestalla i dels que ho hem vist per la petita pantalla.
Tamudo ha pogut sentenciar, però li ha faltat un xic de velocitat per desfer-se de la presència pertorbadora del seu marcador que no li ha permès xutar en condicions.

Sense angunies; l’Espanyol no cau en vells errors
Jônatas surt per Tamudo faltant dos minuts. Clemente Rodríguez s’anticipa treien potser la pilota més compromesa en els tretze minuts que van des del gol de la victòria perica al final de l’encontre que s’ha prorrogat amb tres d’afegit, en el que Kameni tan sols ha tingut dificultats per blocar un difícil centre llunyà, que ha aturat molt segur.

Victòria de prestigi, el millor partit del que portem de campionat, classificats en zona europea passi el que passi demà, i ara esperant al Madrid, el que dona encara molta més moral, el pitjor seria rebre al Nàstic, al Valladolid o al cuer Llevant per dir un exemple...

Fitxa Tècnica:
Valencia CF: Hildebrand, Miguel, Moretti, Alexis, Albiol, Marchena, Baraja, Angulo, Villa, Arizmendi i Zigic.
Substitucions: Silva per Villa, m. 21, Joaquín per Arizmendi, m. 46 i Morientes per Zigic, m. 62.

RCD Espanyol; Kameni (9); Lacruz (8), Jarque (6), Torrejón (5), Chica (5), Moisés (7), Lola (6), Riera (9), Valdo (8), Luis García (8) i Tamudo (7)
Substitucions: Clemente (7) per Chica, m. 68, Moha (6) per Riera, m. 78 i Jonatas (s.c.) per Tamudo m. 88.

Àrbitre; Carlos Velasco Carballo, del col·legi madrileny assistit en bandes per Lorenzo Navas i Enrique Andrés. Ha mostrat targetes a Marchena, m. 44 per part local i als blanc i blaus Lacruz, m. 53, Torrejón m. 64, Lola m. 72, i Moisés m. 75.

Gols: 1-0 Baraja, m. 4, 1-1 Riera, m. 20, 1-2 Luis García m. 80

Incidències: Camp de Mestalla. Setena jornada del campionat nacional de lliga. Daniel Sánchez Llibre i Sebastián Javier en la llotja. Partit transmès en directe per les televisions en obert. Crits del respectable al tècnic local després de la derrota. Tercera victòria consecutiva dels de Valverde, fet que feia temps no succeïa.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

HOLA EN JOSEP MARIA I AMICS, QUIN GRAN PARTIT EL D'AHIR, VAM SABER REMUNTAR,VAM SER SUPERIORS AL VALÈNCIA I AQUEST ANY QUEDAREM ENTRE ELS PRIMERS. ELS GRANS PROTAGONISTES DE L'EQUIP VAM SER RIERA I L. GARCIA AMB 2 GRANS GOLS.INCLÒS ENS VAM PERMETRE FALLAR MOLTES OCASIONS CLARÍSSIMES COM 2 DEL TAMUDO.

Albert ha dit...

Quin gran partit. I en quin moment està Riera, li surt tot. És espectacular. Però hem de tocar de peus a terra i anar partit a partit. Si ho fem així aquest any podem anar inclús a Chamions.

Emilio ha dit...

También para mí la clave estuvo en el balón que le para Kameni a Villa. Y bueno, la lesión del "Guaje" tampoco nos fue mal......

Ahora, a por el Madrid.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M