diumenge, 2 de març del 2008

COP LETAL A LA LLIGA:
EL CADET DESTROSSA AL BARÇA

Sani, autor del segon gol que sentenciava el matx.


(Ciutat Esportiva Hans Gamper, Sant Joan Despí: Josep Maria)



FC BARCELONA: 0 RCD ESPANYOL: 2

La fornada d’or del futbol base torna a guanyar al Barça
Van guanyar a Brunete, a Arona, han guanyat lligues i campionats de Catalunya a les diferents etapes. La temporada passada van guanyar la lliga, van derrotar als culés en dos torneigs, aquesta temporada altres dos triomfs més a la pretemporada, golejades incloses amb un 3-0 en l’anada i ahir a la Ciutat Esportiva Hans Gamper, han tornat a derrotar a un Barça que s’allunya dels pericos fins a sis punts més el gol-average a falta de nou jornades.

Ha sortit fort el Barça amb una ocasió al minut quatre que la defensa perica (molt segura tot l’encontre) s‘ha confiat i ha obligat a reaccionar a Edgar Badía enviant a còrner. Els blaugranes pressionaven, dominaven i posaven cercle a la porteria perica mitjançant serveis de cantonada i faltes, però sense gens de profunditat.

Ocasions per l’Espanyol
La primera gran ocasió pels pericos ha estat per Pau Senent que després de rebre de Nierga, encara al meta barcelonista i el seu xut es desviat pel meta local que llençant-se a la seva esquerra evita el gol espanyolista.

Però la segona ocasió tindria millor fortuna: Marc Nierga li roba la cartera al defensor blaugrana, i amb lluita es fa amb l’esfèrica, penetra i encara al porter local i de remat ajustat al pal esquer aconsegueix el primer gol que donava avantatja al líder de la Divisió d’Honor Cadet.

La tercera jugada de perill espanyolista seria al rematar Enric rebutjant el meta local i després en el mateix atac, la centrada es rematada de cap per Gabri tot sol, obligant a lluir-se al porter blaugrana.

L’Espanyol s’adornava en el joc, i una jugada d’autèntic tiralínies acaba amb una centrada molt tancada d’Albert Blázquez ben blocada. El col·legiat invalida per un suposat fora de joc una llarga passada d’Albert a Gabri que es marxava sol cap a porta.

Mur culmina amb un xut a les mans del porter local després d’una bona acció de Pau. Els darrers minuts del primer temps el Barça ho ha intentat amb xuts des de la frontal desviats i amb un remat en bona posició interceptat per Amat, que al igual que tot l’equip i en especial els companys de la reraguarda han fet un gran encontre.

A la segona, el Barça surt a per l’empat
L’equip de Ramon Guerrero ha cedit terreny, i els culés ho han aprofitat posant setge a la porta d’Edgar Badia. Amb tot, Edu ha disposat d’una ocasió només començar el segon temps que s’ha marxat a còrner.

Edgar ha tingut que emprar-se a fons enviant a còrner amb la punta dels dits, passant l’esfèrica davant del davanter Etock sense que pogués rematar.

Expulsions
Carles Mur per tallar un contracop (al igual que en el primer temps) ha vist la targeta groga amb tot mereixement en una jugada en la que tindria que haver tingut més prudència al tenir ja una targeta groga. L’Espanyol es quedava amb un jugador menys.

Però, instants després, el brasiler Gustavo al intentar desfer-se de la marca d’un jugador perico li donava un cop de colze, sent el línier qui ha vist l’agressió mentre el col·legiat no ho ha vist o no s’ha atrevit a veure’l. La insistència del jutge auxiliar un cop ha acabat la jugada, i la “conversació” amb l’àrbitre, ha fet que aquest reconsiderés la seva postura i acabés mostrant la targeta vermella per l’agressió al jugador barcelonista, amb lo que l’encontre es igualava de nou en quant a forces.

Una bona jugada d’Antonio que ha sortit al segon temps, ha acabat amb una bona centrada que Gabri tot sol no ha pogut rematar en condicions, malbaratant-se una ocasió d’or per sentenciar el matx.



L'Espanyol es defensa perfectament
El Barça ha tingut uns set minuts en els que ha posat en moltes dificultats als blanc i blaus: Primer una centrada tallada per Amat, després una pilota ben blocada per Edgar molt tancada, i la jugada més compromesa ha arribat al minut 61, quan l’atac local ha gaudit d’una múltiple ocasió després que Jordi Amat no pogués rebutjar la pilota, i aquesta acabés a peus del davanter Etock que rematant a boca de canó, el capità perico es refà en la jugada interceptant la pilota al llençar-se en mig del remat, i el posterior rebuig acaba sent rematat i rebutjat per Edgar amb la pilota que semblava no volia entrar colpejant al traveser.

Ho passava malament l’Espanyol en aquests minuts, però la solidesa defensiva aportava confiança a l’equip i en un contracop Sani que no ha passat bé quan Antonio estava tot sol, l'Espanyol podia haver sentenciat.



Sani, anota el segon
El Barça estava molt obert i ja les forces escasses per baixar a defensar; Albert Blázquez ha enviat una llarga passada a Sani, qui tot sol ha avançat cap a porta i amb una sang freda sorprenent ha ajustat el remat fora de l’abast del porter deixant el matx decidit. I pot ser, inclòs la lliga, però això serà altre historia.

La darrera ocasió ha acabat amb el xut del camerunès Etock (en molt bona posició) fluix a les mans d’Edgar. Canvis de Guerrero per fer participar a la resta de companys de la banqueta, i celebració per tot lo alt entre els presents a la Hans Gamper que hem vist com el RCD Espanyol s’ha imposat amb tot mereixement als blaugranes.

Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Edgar, Albert Blázquez, Jordi Amat, José Carlos, Enric Saborit, Montcusí, Gabri, Carles Mur, Edu, Pau Senent i Nierga.
Han sortit: Antoni per Edu, m. 50, Sani per Nierga, m. 59, Josep Llorach, Pablo i Miki per Enric, Sani i Gabri en el minut 78.

Gols: 0-1 Nierga, m. 14, 0-2: Sani, m. 74.

Incidències: Camp 7è de la Ciutat Esportiva Hans Gamper de Sant Joan Despí. Presència abundant d’espanyolistes que han gaudit del triomf perico. Josep Manel Casanova i Pepín presents donant suport a l’equip.

2 comentaris:

ARADA SPORT ha dit...

Hola Josep Maria ja he puesto tu link en mi blog, me parece muy interesante tus analisis sobre nuestro futuro que es la cantera.SALUDOS PERIKOS http://pacharanblanquiazul.blogspot.com/

Anònim ha dit...

HOLA CAMPIONS
FELICITATS AL NOSTRE CADET, QUE MOLT AVIAT
GUANYARÀ LA LLIGA I QUE
HA SUPERAT MOLT BÉ ALS CULERS AL DERBI.
SALUTACIONS.
JOSE CARRERA CARRERA




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M