divendres, 3 d’octubre del 2008

ELS PENYISTES DEMANEN RESPONSABILITATS PELS FETS DEL DERBI. CORNELLÀ, APLEC EN 2010











(Assemblea Ordinaria de Penyes, Sala de Premsa de Montjuïc: Josep Maria)

Aquest vespre ha tingut lloc en la Sala de Premsa de l’Estadi Olímpic de Montjuïc, l’Assemblea Ordinaria de Penyes del RCD Espanyol de Barcelona, en la que l’actual Junta Directiva encapçalada per Ramon Rius ha deixat les seves funcions, creant-se una Junta Gestora que iniciarà el procés electoral: Aquesta junta la composen Juanjo Fernández, Lluis Rodilla, Joan Avilés i Hervé Picquet.


Comencem pel principi: En segona convocatòria s’ha iniciat la sessió amb un minut de silenci en memòria dels penyistes que en el darrer anys ens han deixat.

Posteriorment ha estat el periodista José Agustín Gómez, qui ha fet una exposició i explicació del nou web sobre temàtica espanyolista “elespanyol.com”

L’inici pròpiament dit de l’Assemblea ha estat amb la lectura de l’acta de l’anterior assemblea a càrrec de la Secretaria de la FCPE, Silvia Grande, en un extens i prolífic relat, amb atenció especial a tot el tema del abans i després del viatge famós a Glasgow. Aprovada per unanimitat.

Seguidament, Ramon Rius, president de la FCPE, ha exposat l’informe de gestió referint-se al darrer any. Ha explicat que la FCPE disposarà d’un nou local al nou estadi al costat dels Veterans, ha explicat i advertit dels problemes que sorgiran amb el trasllat a Cornellà Prat, com el tema dels autobusos de les penyes, (que tindran que aparcar al polígon d’Almeda), o els propis cotxes privats, demanant paciència als penyístes.

Ha sorgit també el tema dels violents, a tenor del succeït en el darrer derbi, suggerint que els aficionats visitants es col•loquin encercats amb parets de metracrilat com succeeix a altres estadis.

S’ha referit a la darrera Gala (la 10na.) en la que van haver-hi 80 penyes i més de 550 penyistes significant tot un rècord mai assolit. De la bandera que es anirà passant d’Aplec a Aplec, així com la proposta de Pasqual Olmedo com a patró de la Fundació Privada del RCD Espanyol com a quota assignada a les penyes. Aquest nomenament ha estat votat (sorprèn, per que no estava a l’ordre del dia !), i davant el carisma i historial de lluita per l’Espanyol i les penyes ha rebut l’aprovació de totes les penyes presents, menys de la Central, de la que Montse Tallada ha explicat que no hi estava d’acord no per la persona, si no per que s’oposava a que les penyes tinguessin un patró de la Fundació. Hi ha hagut també una abstenció. Les votacions han estat totes a ma alçada.

S’ha lamentat Ramon Rius de l’actitud del cap de coordinació per la seguretat de l’Estadi, el nefast senyor Saumell, en contraposició a l’anterior cap amb el que es podia dialogar i exposar-li els punts de vista de l’afició espanyolista. Aquest individu mai ha volgut escoltar a ningú...

Francesc Matlló ha presentat els comptes del darrer exercici, en el que ha destacat que en deixen 914 mil euros de més dels que van rebre al començament del mandat. També ha censurat l’actitud de unes 49 penyes que per els motius que siguin encara no han fet front a la quota de 30 euros anuals.

Jordi Navarro ha exposat tot lo relacionat amb la ubicació dels penyistes al Nou Estadi, dient que s’havien agregat 44 penyes en la zona destinada a aquest fi del Nou Estadi de Cornellà-Prat.

Pasqual Olmedo ha parlat del assumpte més dur que ha tingut que torejar l’actual junta dimissionària, l’affaire de Galery Travel i el viatge frustrat a Glasgow, del que a més van quedar seqüeles greus, al haver pujat els preus hores abans, i tenir que fer front a un crèdit personal. El dia 13 donarà començament a la vista oral de la causa, i tot depenent del que surti es veurà les properes actuacions per solucionar aquest assumpte.

S’ha parlat també que a les tres anualitats no pagades, una penya causa baixa, i que en els darrers temps han causat baixa un seguit de penyes: Argentina, Bolívia, Sevilla, Saragossa, Tokio (les de fora de Catalunya per falta d’activitat ja que estan exemptes d’aquesta “tributació”), Pericos Domingueros, El Perico Ecuestre, komando Kria Kuervo, La Sede, Mágico Espanyol, Manlleu, Navás, Perico Bendito, Sallent, Sant Andreu de la Barca, Vacarisses, Incalificables...

S’ha creat la Junta Electoral esmentada al començament d’aquest relat, i ha tingut lloc per últim, el torn de precs i preguntes, en la que molts penyístes han exposat diferents punts de vista, i un dels temes estrella ha estat tota la problemàtica sobre el derbi passat. S’ha exigit des de diversos penyistes, la exigència de responsabilitats a tots els nivells, inclòs també al propi club, als responsables de la seguretat, a la pròpia empresa que mentre controla a les persones pacífiques fins a extrems denigrants en canvi va permetre el que tots vàrem veure, i sobre tot a nivell de Mossos on no ha quedat clar fins on han d’arribar aquesta assumpció de responsabilitats (molts han demanat que es sol•liciti la dimissió del conseller Saura), quedant tot reduït a un nou comunicat que la Junta emetrà en aquest sentit.

En l’Assemblea ha estat aprovat per unanimitat ja que també només hi havia una candidatura, que Cornellà sigui el lloc on es celebri l’Aplec de Penyes de 2010, exposant el seu president Xavi Edo, els arguments en favor d’una ciutat que ja havia presentat candidatura en la passada junta (hi havia quatre candidatures) però que a darrera hora es van retirar tots en favor de Vilassar de Mar, entenen tots que l’Aplec de 2009 es debia celebrar a la ciutat del Maresme al ser “presumptament“ el darrer any del President Dani al front de l’entitat. Edo ja ha dit que tot estava perfilat l’any passat ja, i que demà (avui) ja s’entrevistaria amb les autoritats municipals. També ha anunciat que es celebrarà un torneig de Penyes a Cornellà, en el que hi ha temps per apuntar-se fins el 15 de Desembre, i que el dia 20 de Desembre serà presentat comptant amb la presència de l’Alcalde de la ciutat, senyor Antoni Balmón.


Per concorre a les eleccions com a candidat, seran necessàris un 15% dels avals de les 160 penyes o les que estiguin en aquell moment al corrent de pagament. El procés acabarà el 4 de novembre.

Dir per últim, que a l’acte hi ha estat representades, les següents penyes : l’Alt Empordà, Arenys de Mar, Badalona 2002, Bellvitge, Blanes, Cassà, Central, Cerdanyola, Cornellà, Masquefà, Navarra Rafa Marañón, Eternos, Gar-Rafeques, Generaciones Pericas, Girona, Hospital del Mar, Igualada, Incansables, Intertoto- Angel Morales, La Roca del Vallès, GPE Manigua, Martorell, Mediterrània-Castelldefels, Montcada, Olost de Lluçanès, Perico Ferroviari, Pericos de Sant Cugat, Vilassar de Mar, Moteros, Poble Nou (amb Víctor Garcià, el degà dels presidents), Premià , Quixots, Sant Adrià, Sant Andreu del Palomar, Sant Celoni, Sant Vicens dels Horts, Sarrià, Sitges, Tarragona, Torredembarra, Gràcia i Guinardo, Viladecans.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M