diumenge, 19 d’octubre del 2008

EMPAT A ZERO,
EN UN ENCONTRE MOLT OBERT

RCD Espanyol: 0 – Villarreal CF: 0


Tamudo desaprofita un penal
El RCD Espanyol no ha pogut aconseguir tampoc avui el triomf en un encontre molt obert que malgrat les ocasions d’ambdós conjunts, ningú ha vist porta i en concret Raul Tamudo que ha gaudit de l’ocasió més clara al errar el llançament d’una pena màxima a falta de dinou minuts per la fi de l’encontre.

El primer avís l’ha donat els visitants, quan Rossi s’ha marxat d’un insegur Jarque penetrant i la passada a Llorente que ha perdonat a l’Espanyol dins l’àrea petita.

La primera ocasió pels espanyolistes ha estat un llançament de falta a càrrec de Ivan que ha rematat Tamudo de cap al fons de la porteria en posició anti-reglamentaria.

Primera polèmica
La primera de les jugades polèmiques ha estat una entrada a Nene sobre el vèrtex esquer de l’àrea de càstig al minut 33, tot i que sembla que s’ha llençat el jugador brasiler.

La possessió de l’esfèrica ha estat pel Villarreal, i l’Espanyol que s’ha defensat molt bé amb un esplèndid Nico Pareja que ha tornat a fer un altre exhibició, esperant en les contres conduïdes per De la Peña i amb un Nene molt inspirat per banda, tot i que no s’han culminat cap de les jugades. En ocasions s’ha abusat massa de les pilotes llargues buscant a un Tamudo que ja li costa molt més pogué lluitar per segons quines passades...

La darrera oportunitat del primer temps ha estat una volea de Rossi que ha sortit fora després d’una penetració de Javi Venta per la lateral dreta.

L’Espanyol ha pogut guanyar
En el segon temps, l’Espanyol ha sortit amb molta més empenta i amb major domini del joc. Als dos minuts, una ma d’un defensor en jugada de Tamudo, podia haver assenyalat perfectament el punt de penal, com també ho podia haver fet en l’altre àrea en posterior jugada quan la bola fa impacte al braç de Pareja sis minuts després. El col•legiat no ha volgut dir-ne res d’ambdós accions.

El partit ha començat a descontrolar-se i s’ha convertit en un anar amunt i avall per part d’ambdós conjunts, molt obert i sense que ningú es fes amb el control real de la situació.

El Villarreal ha pogut marcar en jugada en la que Ivan estava per terra, però Kameni molt segur ha aturat. La rèplica, un cop de cap de Sergio Sánchez i una jugada en la que Nene (de més a menys) massa individualista ha driblar primer a Gonzalo, i posteriorment a altre adversari, perdent l’opció de xutar dins l’àrea.

Jugada clau
Al 69 minuts i mig, Tamudo es agafat pel braç per Capdevila i davant la caiguda del capità, indica Fernández Borbalán penal. El llença Raul Tamudo a la dreta de Diego López que l’endevina i amb una gran intervenció el rebutja.

Moments de decepció, i una errada defensiva en un desajust provoca que Capdevila es marxi per la dreta, xuti i Kameni en dos temps atura (la segona amb molts problemes, a mig metre de la línia de gol).

El Villarreal ha tingut la gran ocasió en els peus de Guille Franco en la que s’ha colat entre uns i altres, i superant Jarque s’ha plantat davant Kameni que ha tret una providencial mà, quan ja es intuïa el gol dels de la Plana.

La darrera ocasió per Tamudo
Una pilota en profunditat per Tamudo qui ha controlat i davant la sortida de Diego López, l’ha driblat, i en comptes de passar a Nene, ha xutat molt forçat traient un defensor de cap.

La darrera ocasió ha estat un xut en lliure directe a càrrec de Marcos Senna que ha aturat Kameni sense problemes. Lacruz ha hagut de substituir a un tocat Beranger en la recta final del matx.

En el darrer tram del matx, tant Ivan com Nene han baixat moltíssim el seu nivell ofert en el primer temps, i l’equip ho ha acusat excessivament.

Repartiment de punts en un encontre en el que es podia haver donat qualsevol resultat, i que a bon segur si s’hagués transformat el penal, tenia el conjunt català moltes oportunitats per endur-se els tres punts. Però, malauradament no ha estat així... I els penals només els erren, els que els llencen...



Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Kameni, (9), Sergio Sánchez (7) Jarque (6), Nico Pareja (9), Berenger (6), Moisés (6), Roman (5), De la Peña (6), Nene (5) Luis García (6) i Tamudo (6).
Substitucions: Coro (7) per Luis, m. 73; Angel (s.q.) per Roman, m. 79; Lacruz (s.q.) per Beranger, m. 88.

Villarreal CF: Diego López, Javi Venta, Gonzalo, Godín, Capdevila, Bruno, Senna, Pires, Cani, Rossi i Llorente
Cazorla per Cani, m. 63; Guille Franco per Rosi, m. 73; Altidore per Llorente, m. 79.

Àrbitre: David Fernández Borbalán del col•legi andalús. No ha deixat content a ningú d'ambdós conjunts. Ha mostrat targetes grogues a Bruno, m. 6, Roman, m. 19, Luis García, m. 51, Marcos Senna, m. 70 i Moises Hurtado, m. 79

Incidències: Estadi Olímpic de Montjuïc. 16.350 espectadors.
La Curva RCDE ha mostrat diverses pancartes en les que s’ha pogut llegir “La violencia no se ataja con incompetencia” i “No olvidamos ni perdonamos; Travel Gallery, estafadores”. S’ha guardat un minut de silencia en memòria de la mare de Beranger, desapareguda recentment.





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M