dimecres, 15 d’octubre del 2008

L'ESPANYOL "B" REMUNTA i,
ES PLANTA A LA FINAL DE LA COPA RFEF












Luismi, lesionat del genoll.


RCD ESPANYOL "B": 3 - CE. SABADELL CF: 0 (Global eliminatòria: 3-2)

El RCD Espanyol B, s’ha classificat amb total mereixement per la final de la fase catalana de la Copa RFEF, en guanyar per 3-0 al CE Sabadell CF., remuntant el 2-0 advers del partit d’anada a la Nova Creu Alta.

Els de Clotet han completat un molt bon encontre, en el que tant sols ha faltat tenir una mica més d’encert cara a porta per haver solucionat l’eliminatòria molt abans. El CE Sabadell a bon segur pensava més en la lliga que en aquest torneig, i tot i que ha lluitat, no se’ls hi ha pogut negar això, no han donat el rendiment que a priori s’esperava amb un conjunt d’una categoria superior.

L’Espanyol surt molt fort
Els espanyolistes de bon començament han posat tot el que han pogut per aconseguir marcar d’un bon principi. Han anat pel encontre des del primer minut i així ja han disposat de dues oportunitats, una de Matamala molt clara, per inaugurar el marcador.

El primer gol ha arribat gràcies a una centrada de Brachi per la dreta que Javi López ha rematat de cap al fons de la porteria anticipant-se molt be.

Al minut 23, l’Espanyol B ha pogut fer el segon, mitjançant Matamala que ha engaltat una pilota picada per sobre la defensa, guanyant la posició al seu marcador, però s’ha marxat desviada.

L’Espanyol B feia mèrits davant un Sabadell superat al mig del camp per Javi Márquez i Canari que estan demanant a crits una oportunitat en el primer equip, i fruit d’aquest domini ha arribat la jugada en la que un passada superant la defensa ha arribat a pogué ser rematada per Luismi de vaselina significant el segon gol.

La cara negativa del matx
Luismi conseqüència d’aquesta jugada ha sofert una lesió al genoll. Els primers símptomes no han estat molt optimistes tot i que potser sigui només un esquinç al genoll. Se li hauran de fer les oportunes proves per diagnosticar amb certesa l’abast de la lesió del golejador perico. Massa preu pagat per arribar a la final.

Guillem Creus l’ha substituït. L’Espanyol B entrava per bandes (Brachi per la dreta en nombroses ocasions, i tant Javi Cantero com Javi López per l’esquerra) i arribava amb perill a les immediacions de l’àrea sabadellenca.

Guillem Creus ha demanat falta en una obstrucció sobre la línia de l’àrea, però el col•legiat no s’ha volgut complicar la vida i no ha indicat res. El joc s’ha endurit per moments i també el jugador del Sabadell s’ha hagut de retirar, i varis jugadors visitants han vist targetes grogues per les seves accions. La darrera oportunitat en el primer temps ha estat una falta llençada per Javi Márquez que rematada per Creus ha rebotat en Savall desviant la trajectòria i a punt ha estat de suposar el tercer.


Donen la volta a l’eliminatòria
La primera ocasió un centre de Brachi rematat per Matamala que l’ha engaltat i de nou se li ha marxat alt, ha estat el preludi del tercer gol espanyolista que remuntava l’eliminatòria. Javi López penetra per la lateral esquerra de l’àrea de càstig, arriba a línia de fons, i en comptes d’efectuar la passada de la mort enrera, retalla dues vegades en un pam de terreny i xuta amb poc angle, clavant la pilota creuada al segon pal. Un gol d’autèntic crack. De traca i mocador i així ho hem de fer constar.

L’Espanyol B amb l’eliminatòria a favor s’ha dedicat a no deixar-se sorprendre, concentrant-se més en defensa i sortint en contracops amb un mig del camp de pel•lícula que ha tocat i tocat portant de bòlid als vallesans.

No rematen l’eliminatòria
Han gaudit de diverses opcions per sentenciar, però cara a porta no han estat tot l’encertat que requeria: Javi Márquez ha deixat anar un tret desviat quan ho tenia tot a favor després d’una centrada de Brachi, Cantero després de marxar-se de tres adversaris, no ha culminat amb èxit la jugada amb un tret alt, Max que havia sortit en el segon temps tampoc ha estat afortunat cara a porta no sabent definir en una preciosa jugada de tot l’equip que el col•legiat molt bé ha donat la llei de l’avantatge després de la falta sobre Creus, una jugada individual de Javi López amb xut fora...

Moltes jugades ha tingut el filial perico, per deixar el resultat llest, i una de les més clares en els darrers instants quan una passada en profunditat de Canario a Javi López ha acabat amb una precisa centrada a Creus que tot sol no ha sabut rematar de cap al fons de la porteria, sortint-li molt alt el seu remat quan es trobava lliure de marca.

L’Espanyol B jugarà la final de la Copa RFEF davant el Miapuesta Vilajuïga.

Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol B: Víctor Ibáñez; Brachi, Gotor, Guillem Savall, Cantero; David López, Javi Márquez, Cantero; Luismi, Javi López; i Matamala.
Substitucions: Guillem Creus per Luismi, m. 31; Max per Javi Márquez, m. 76, Yago per David López, m. 89.

CE Sabadell: Miguel Ángel, Doménech, Javi González, Jaume (Cazorla, min. 46), Usero, Mejías, Dani (Pedrito, min. 42), Siso (Miralles, min. 46), Pradas, Javi Rodríguez, Jonathan.

Àrbitre: Gustavo Rebollo López, del comitè territorial català. Targetes a Mejías, Siso, Pradas per part visitant i a Guillem Savall en el temps d'afegit.


Gols: 1-0: Javi López, m. 9; 2-0 Luismi, m. 28; 3-0 Javi López, m. 58

Incidències: Camp tercer de la Ciutat Esportiva de Sadrià. Partit de tornada de la semifinal de la Copa RFEF. Tarda molt assolellada i calorosa tenint en compte el temps en que es trobem.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M