diumenge, 14 de desembre del 2008

ITURRALDE, I L'EXCESSIVA POR, DERROTEN A UN ESPANYOL AMB MOLTA PRESSIÓ

Valencia CF: 2 – RCD Espanyol: 1

Iturralde de nou
Altre cop aquest personatge s’ha tornat a creuar en un partit en el que l’Espanyol es jugava molt per tornar-li a amargar la nit a un equip que fins les decisions d’aquest senyor manava al marcador, controlava l’encontre i no passava angunies, que ja es prou.

Iturralde no ha vist o no ha volgut veure una ma dins l’àrea valencianista, en la que podia haver assenyalat penal en contra dels locals, però en canvi si ha vist o li han fet veure, una ma rigorosa de Rufete, que tenia ja una targeta assenyalada sense pietat al minut 9 de partit. Amb aquesta decisió l’Espanyol quedava condemnat a jugar amb deu, i a la voluntat del seu botxí, un Valencia que fins les hores no havia demostrat rés per tan sols empatar un partit que se li havia posat coll amunt.

Per que si bé els locals havien arribat quelcom més a les immediacions de l’àrea de càstig espanyolista (xut de Joaquín que refusa Kameni al 13’) que els pericos a la de Renan, el joc estava perfectament controlat, sent Roman qui amb un potent xut des de fora de l’àrea (colpejant al peu de Albelda) acaba endinsant-se a la porteria che.

Després del gol espanyolista, tan sols hem comptabilitzat com a destacable per part local una centrada de Fernandes que es rematada per Joaquín (37’) amb bona intervenció de Kameni.

Rufete expulsat
Si abans del gol espanyolista l’àrbitre no havia volgut saber res d’una ma dins l’àrea local, en canvi no ha perdonat al minut 38 a Rufete sent la segona cartolina i deixant l’equip amb deu. El partit fins les hores controlat, acabaria sent un atac i gol valencià.

En el darrer minut del primer temps Kameni encertat es llença als peus de Mata, evitant el gol de l’empat.

Massa por...
Al descans, Iturralde per completar la seva gran actuació ha expulsat al tècnic Mané, per reiterades protestes per l’expulsió de Rufete.

Tot i que el Valencia s’ha llençat a l’atac amb superioritat numèrica, l’Espanyol no ha passat angunies en els primers deu minuts.

Llavors, ha tingut lloc la decisió de substituir Román (amb una targeta) per Marc Torrejón, apostant per una línia defensiva de cinc, decisió que al marge de pogué ser qüestionada, un cop vist el resultat es pot dir que poc encertada ja que l’equip ha renunciat totalment a fer altre cosa que tancar-se enrera esperant la seva sort com va succeir amb el derbi i al final, els gols han acabat arribant tal com va succeir aquell dia. Es clar, que parlar a posteriori es molt fàcil, i si Vicente no hagués aconseguit el gol del triomf local potser ara tothom estaríem alabant la sàvia decisió del tècnic Mané d’apuntalar la defensa...

El cas és que als pocs instants d'aquest canvi, un servei de cantonada que la cobertura perica no encerta a treure’s de sobre l’esfèrica, aquesta arriba al segon pal a Albiol que sol, xuta creuat superant Kameni.

Des d’aquests moments, l’Espanyol ja no ha fet altre cosa que defensar-se numantinament esperant el pas lent dels minuts: Dues vegades Beranger s’ha interposat entre el gol i Morientes creuant-se molt bé al segon pal, i allunyant el perill en jugades similars.

El Valencia atacava cada cop més, Kameni bloca un remat de cap de Baraja al 33‘, Villa remata fora ajustat al pal dret, fins que arriba la desgraciada jugada producte d’una errada de Valdo en atac, ràpid contracop, i triangulació letal dels valencianistes que mitjançant Vicente superen a Kameni.

Fins el final, poc a explicar, un lliure directe de Pareja a les mans de Renan, (fluix i amb poca col•locació), i una tangana entre Beranger i Miguel. Al final, una targeta per cada un dels jugadors i Pareja també s’hagués pogut emportar algun regalet de Iturralde. Molts nervis...




Fitxa Tècnica:

Valencia CF: Renan, Miguel, Albiol, Marchena, Moretti, Albelda, Baraja, Fernandes, Joaquín, Mata i Villa.
Substitucions: Morientes per Fernandes, m. 52 Silva, per Joaquín, m. 60, Vicente per Mata, m. 72

RCD Espanyol: Kameni (7), Lacruz (5), Jarque (7), Nico Pareja (7), Beranger (7), Moisés (7), Román (6), Rufete (4), Nené (6), Luis García (4), Callejón (5).
Substitucions: Torrejón (4), per Román, m. 55; Valdo (4) per Callejón, m. 74; Lola (s.q.) per Nené, m. 84

Àrbitre: Eduardo Iturralde González del col•legi basc. Ha expulsat amb doble targeta groga a Rufete (9’ i 38’), i al tècnic espanyolista per protestar aquesta decisió al marxar-se al descans als vestidors, (46’) i a tret targetes grogues als jugadors locals Fernandes, m. 33, Moretti, m. 66, Albelda, m. 89, Miguel, m 90 i als espanyolistes Román (baixa pel proper encontre per acumulació), Lacruz, m. 63, Moisés, m. 79, Kameni, m. 79 i Beranger, m. 89... Una actuació desastrosa d’un col•legiat que recordem un cop més ens va privar de jugar la Champions amb les seves decisions.


Gols: 0-1: Román, m. 28; 1-1: Albiol, m. 57; 2-1: Vicente, m. 81

Incidències: Estadi de Mestalla, Valencia.



3 comentaris:

Anònim ha dit...

tengo testigos.Predije que el cambio de Roman por Torrejon nos haria perder el partdio. me duele por Marc que es de la cantera y le hemos visto jugar desde pequeño. O igual es por eso pero Marc no es de 1ª.defiende mal y se posiciona peor.No hay peor defensa que meter 5 atras y esperar a que te ataquen.Por otro lado me parce increible que Coro ayer no jugara. ¿que tiene Callejon para jugar emjor que Coro? Nada.
mane no te equivoques ayer estabamos ganando y tiraste el partido por cobarde. El cambio era de coro por callejon
Pere Joan

Sentimiento Perico ha dit...

No levantamos cabeza.....es para estar seriamente preocupado!.
Un saludo.
http://sentimientoperico.blogspot.com

Josep Maria ha dit...

Ya hace once meses que estamos algunos preocupados, David... Desde entonces no ha levantado cabeza este equipo. Cuando no es por una cosa es por otra, siempre hay algo que impide que se juegue decentemente bien (no pido maravillas) y se gane.

Pere Joan. Independientemente del tema de Marc (sale de una lesión y por tanto tampoco estará al mismo nivel de ritmo de juego que el resto), lo que si tengo claro es que improvisar un cambio táctico en medio de un partido cuando no se ha probado anteriormente... es bastante arriesgado.
Siempre que se ha intentado en los últimos años, defensa de 5, el experimento ha fracasado. No por acumular más hombres se defiende mejor, como tampoco se ataca mejor poniendo mas delanteros, mas atacantes. El futbol no tiene otro secreto que el equilibrio en todos los aspectos.
Ahora bien, en Mestalla y un hombre menos (Rufete estaba haciendo un gran partido y un hombre de su veteranía no puede incurrir en tal error teniendo una tarjeta, tiene que mesurar más teniendo en cuenta quien estaba pitando...) también hay que decir que es tarea árdua mantener el resultado.
Però, yo estoy contigo PEre Joan, y solo de vez en cuando controlando el balón y saliendo en seleccionadas contras, metes el miedo ante un segundo gol al rival y le obligas a no subir en bloque arriba. Quedarse atrás como pasó el derbi, es un suicidio y acaban llegando los goles.
No entendí los cambios. Si alguien tiene velocidad y desequilibrante en un partido así es Ferran Corominas y no Valdo muy lento y apático a pesar de su gran técnica.
Saludos.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M