diumenge, 31 de maig del 2009

ADÉU A MONTJUÏC, AMB
HAT TRICK DE RAUL TAMUDO (3-0)



EL FILIAL DEL RCD ESPANYOL ASSOLEIX L'ASCENS A SEGONA DIVISIÓ "B" (2-1). BRILLANT VICTÒRIA DEL FEMENÍ DAVANT EL LLEVANT (3-2), QUE ACONSEGUEIX LA CLASSIFICACIÓ PER LES SEMIS DE LA COPA DE LA REINA. EL CADET, CLASSIFICAT PER LES SEMIS DEL CAMP. CATALUNYA




RCD Espanyol: 3 – Málaga CF: 0

Final perfecte.
Final d’una etapa. L’Espanyol ha posat punt final a l’era Montjuïc, i ho ha fet posant la cirera al pastís d’un tram final de temporada èpic, vencent 3-0 al Málaga. A més, assolint la desena plaça i a un hat trick de Raul Tamudo, el primer vàlid de la seva carrera professional, (amb va aconseguir un, però un dels tres gols no va pujar al marcador).

L’equip de Pochettino ha sortit ben concentrat en un partit intranscendent per ambdós encontres; això ja per si sol era per tenir-ho en compte, després d’experiències passades nefastes, quan l’equip ja era matemàticament salvat.

De bon començament, l’equip espanyolista ha posat setge a la porteria del Málaga, amb un lliure directa que ha executat Nico Pareja.
Al minut sis de joc, una passada en profunditat de Luis García, ha estat perfectament aprofitada per Raul Tamudo, que amb una excel•lent definició supera al meta Arnau.

L’Espanyol arribava amb perill davant un Málaga a la deriva; Una jugada de Rufete, que passa en profunditat a Nené, que remata i la pilota rebotada surt a còrner en una bona ocasió. Als deu minuts, una passada de Ivan a Nené, que amb fortuna s’emporta la pilota rebotada, i davant Arnau, xuta fort, però el meta del conjunt andalús rebutja no podent aprofitar el refús Rufete en fora de joc.

Eren els millors minuts dels espanyolistes: Una gran jugada d’un Rufete en estat de gràcia, que arriba a línia de fons, i la seva centrada no pot ser rematada per Tamudo al segon pal. Els de Pochettino portaven molt de perill amb un Ivan de la Peña magistral, i per bandes amb Nené de nou molt encertat, Rufete, i Luis entre línies.

Tamudo erra incomprensiblement el que hauria pogut ser el segon gol, després de rebre de Luis García una bona passada als 33 minuts de joc. A partir d’aquests moments, l’Espanyol comença a perdre pistonada, i mica a mica, els visitants es fan amb el control del joc, dominant el mig del camp. Pablo Barros té la primera opció d’atac, rematant des de la frontal, desviat. Posteriorment ho intentarà Eliseo, amb el punt de mira també desviat.

Abans del segon gol perico, una acció en la que Nené arriba fins línia de fons i la seva centrada es passeja davant Luis i Rufete que no encerten a connectar amb l’esfèrica.

El segon de Raul Tamudo
Passada en profunditat de David García incorporat a l’atac, i el capità espanyolista, controla i amb una gran rematada supera per segon cop a Arnau. Tornàvem a veure al millor Tamudo, el que ha deixat al nostre club la imatge del jugador més profitós, el més important de tota nostre historia, malgrat molts ho oblidin molt ràpidament.

Només començar el segon temps, als dos de la represa, Raul Tamudo té l’ocasió de fer el desitjat i anhelat hat trick, llençant fora en una gran oportunitat.
Pochettino dona entrada a Román per Moisés. Dos minuts després, Raul Tamudo es marxa trencant el fora de joc de l’avançada defensa malaguenya, i es travat dins l’àrea per Wellington, sense que Rodriguez Santiago ho dubti en absolut, i expulsi al jugador infractor amb targeta vermella al tractar-se de jugada manifesta de gol.

El primer hat-trick de Tamudo
Raul Tamudo es fa càrrec de la responsabilitat d’executar el màxim càstig, i bat al meta Arnau, aconseguint per primer cop al llarg de la seva carrera, marcar tres gols en encontre oficial de lliga. Era el rècord que li mancava al capità espanyolista. L’espina clavada en un home que havia fet pols totes les marques, tots els registres a Can Perico. Ens alegrem profundament per tot el que ha significat i significarà dins la historia espanyolista com a referent i icona. El seu futur? Això, ja és altre història....

Una centrada de Nené, al segon pal, ha estat a punt de ser aprofitada pel capità espanyolista, però la situació era molt forçada.
La gran oportunitat de Nené per fer el quart, ha vingut donada d’una magistral jugada de Iván de la Peña, que ha avançat, ha driblat a pocs metres de la frontal, i ha deixat una passada marca de la casa al brasiler, però aquest encarant Arnau, ha rematat al cos del meta visitant que ha rebutjat.

El darrer tram de partit l’Espanyol ha afluixat, mentre que el Málaga ho ha intentat amb jugades a pilota parada: Un llançament de lliure directe a càrrec de Luque al minut 69, s’ha estavellat al travesser de la porteria espanyolista amb Kameni fent vistes... Instants abans, el camerunès havia fet una de les seves rareses habituals, en un tret que no se sap si blocava, rebutjava... Sortosament sense conseqüències... La tercera acció visitant de perill, un xut també de falta de Luque, que ha sortit fregant el travesser.

Ovacionats
Les substitucions de Ivan de la Peña i de Raul Tamudo han estat acompanyades d’un clamor de tota la grada envers els dos jugadors, com a mostra d’agraïment. Qui sap si serà el darrer encontre de qualsevol dels dos... O inclòs d’ambdós jugadors...

Reaccions
Al final del partit, el públic fent l’onada, aplaudint amb satisfacció, cridant “nos vamos de Montjuïc”, i crits de “invasión”, però tot amb molt de civisme, i sense cap altre consideració. Al final, els mocadors s’han quedat a casa, i tan sols alguns crits aïllats de “Directiva Dimisión” en alguns moments del matx, silenciats amb xiulets per la resta de seguidors. Comiat de Montjuïc, nostàlgia per a molts, emoció, comunió de l’equip amb la grada, els jugadors llençant pilotes al públic un cop finalitzat el partit, i en definitiva, tal com tenia que ser un dia de joia, de festa per la marxa de l’Olímpic i en la màxima categoria del futbol nacional.



El Consell d’Administració té una afició, una grada, uns socis... Que no se’ls mereix. Tant de bo hagi après dels seus errors, i hagi après la lliçó de tot el que ha succeït. Es clar, que sentint a Germán de la Cruz, en TV3 (Canal 33, hat trick Espanyol), en sembla que no... Que encara no han realitzat la autocrítica necessària i que tot continuarà igual, es a dir, rumiant el president l’any 2015 si ho deixa o no, l’oposició sense programa ni diners, Lara com sempre amb els seus negocis, i un consell que es troba encantat de veure’s lo bons i grans gestors que son, i la gran temporada realitzada, i la gent patint per que no venguin a preu de saldo els millors jugadors, i per que fitxin en condicions amb els pocs recursos existents...El mateix de sempre...

I de Tamudo només diré que estic d’acord en que es faci la seva voluntat. S’ho ha merescut, igualment que Dani. Però que es decideixin ràpidament. L’Espanyol no pot estar esperant i pendent de personalismes, i d’egos. Un amic de la Penya del Llantu, ens diu sempre, (l’amic Andreu) que Tamudo és com el Cid Campeador, ja que guanya batalles després de mort. El hat-trick d’avui es bona prova d’aquest argument. Recordem que Pochettino va estrenar Montjuïc com a golejador, (el primer gol perico va ser del celtiña Verges en pròpia porta), i Tamudo l’acomiada amb tres gols.


Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Kameni (6), Chica (5), Jarque (7), Nico Pareja (8), David García (7), Moisés (7), De la Peña (9), Nené (9), Rufete (8), Luis García (7), i Tamudo (8).
Substitucions: Román (7) per Moisés, m. 52; Coro (s.t.) per De la Peña, m. 70, Callejón (s.t) per Tamudo, m. 78.

Málaga CF: Arnau, Nacho, Wellingon, Adriano, M. Gaspar, Lolo, Rosario, P. Barros, Eli, Fernando i Adrián.
Substitucions: Luque per Manolo, m. 57; Cheli per Adriano, m. 61; Rossato per Nacho, m. 78.

Àrbitre: Julián Rodríguez Santiago, del comitè territorial de Castella-Lleó. Ha mostrat cartolines grogues a Manolo, 55, Lolo, m. 55, Callejón, m. 84. Ha mostrat vermella directa a Wellington en la mateixa jugada del penal que als altres dos amonestats (m. 55).


Gols: 1-0: Raul Tamudo, m. 6; 2-0: Raul Tamudo, m. 45; 3-0: Raul Tamudo, m.56.

Incidències: 30.840 espectadors s’han donat cita a l’Estadi Olímpic Lluis Companys de Barcelona, per acomiadar a l’equip en el darrer encontre del campionat, de molts jugadors, i com no, del propi estadi, amb total normalitat, i amb el respecte i educació que alguns d’un altre club, precisament no han demostrat aquestes dates passades...
Primer hat-trick de Raul Tamudo en la seva carrera professional. La cirereta al pastís.

En aquest encontre, els recollidors de pilotes, han estat els nois dels equips de la GPE Manigua, i els que han desplegat la pancarta al començament del partit.
Diverses pancartes en la grada, unes de suport a Tamudo, a l’equip, i varies demanant la dimissió del Consell d’Administració
.




CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ

.

CLASSIFICACIÓ FINAL

PTS

PJ

PG

PE

PP

GF

GC

1

F.C. BARCELONA

87

38

27

6

5

105

35

2

REAL MADRID C.F.

78

38

25

3

10

83

52

3

SEVILLA F.C.

70

38

21

7

10

54

39

4

ATLÉTICO DE MADRID

67

38

20

7

11

80

57

5

VILLARREAL C.F.

65

38

18

11

9

61

54

6

VALENCIA C.F.

62

38

18

8

12

68

54

7

R.C DEPORTIVO

58

38

16

10

12

48

47

8

MALAGA CF

55

38

15

10

13

55

59

9

R. MALLORCA

51

38

14

9

15

53

60

10

R.C.D. ESPANYOL

47

38

12

11

15

46

49

11

U.D. ALMERIA

46

38

13

7

18

45

61

12

REAL RACING CLUB

46

38

12

10

16

49

48

13

ATLETIC CLUB

44

38

12

8

18

47

62

14

C. AT. OSASUNA

43

38

10

13

15

41

47

15

REAL VALLADOLID

43

38

12

7

19

46

58

16

REAL SPORTING

43

38

14

1

23

47

79

17

GETAFE C.F.

42

38

10

12

16

50

56

18

REAL BETIS B.

42

38

10

12

16

51

58

19

C.D. NUMANCIA

35

38

10

5

23

38

69

20

RECREATIVO

33

38

8

9

21

34

57

1 comentari:

Anònim ha dit...

HOLA BLANC-I-BLAUS/VES:
FELICITAT AL NOSTRE RCD ESPANYOL QUE HA
DEMOSTRAT QUE ÉS EL MILLOR EQUIP DE LA LLIGA, COM HO DEMOSTRA LA CLASSIFICACIÓ DE LES 10 ÚLTIMES JORNADES, COM HO DEMOSTRA AMB VICTÒRIES JUSTES COM LA FETA ENFRONT EL MALAGA, ARA EL QUE NO TINDRIA FER L¡EQUIP ÉS FER FORA A JUGADORS, TENIM QUE QUEDAR AMB LA PLANTILLA QUE TENIM, PERQUÈ COM CONTINUI AIXÍ ESTÀ DEMOSTRANT QUE ÉS DE CHAMPIONS I DE CAMPIONS.
FINS DESPRÉS.JOSE CARRERA




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M