EL FEMENÍ DEL RCD ESPANYOL,
GUANYA I ELIMINA AL LLEVANT DE LA COPA

RCDE Femení “A”: 3 – UD Levante: 2

Classificades per les Semifinals
El RCD Espanyol es va classificar ahir migdia per les semifinals de la Copa de S.M. la Reina, en vèncer per 3-2 al Llevant en un encontre disputat de poder amb poder amb dues parts totalment diferents, i amb l’emoció fins el darrer segon davant la incertesa del marcador, ja que un tercer gol de les valencianes, deixava fora l’equip de Morata.

Demà a les 13:30 hores, a la Seu de la RFEF a Madrid, tindrà lloc el sorteig amb els quatre equips presents que han superat la eliminatòria de quarts de final: Rayo Vallecano, Espanyol, FC Barcelona i Prainsa Zaragoza.

Primera part ensopida, amb el Levante com a dominador absolut
El Levante va portar el pes del partit. La primera part va ser totalment blaugrana, arribant en unes quantes jugades amb molt de perill, amb un Espanyol tancat darrera, esperant a les llevantines, i defensant-se amb ordre, intentant mantenir un resultat que ja era favorable a les espanyolistes.

Ja als primers compassos el col·legiat va anul·lar una jugada prèviament abans que acabés amb gol, per posició anti-reglamentària d’una jugadora visitant. El domini mica a mica es va fer cada cop més abassegador, i van començar a arribar les ocasions visitants.

L’Espanyol només va tenir-ne un parell d’ocasions. Una jugada de contracop amb passada llarga a l’espai per que Vero s’escapi, i davant Mariajo, intenti una vaselina que se li marxa fora. L’altre, una sortida amb pilota controlada des de l’eix defensiu a càrrec d’Ane, que travessa mig camp marxant-se de fins a tres rivals, passada en profunditat que rep Adriana, però el seu tret davant l’oposició d’una defensora es marxa fora.
El Levante amb Goretti i sobre tot Maria “Peque” que posaren en problemes en més d’una ocasió a la cobertura espanyolista i al a pròpia Cristina.

La ex del conjunt perico, Goretti va estar a punt de marcar en una situació en la que no va poguè arribar en la mateixa boca de gol. En el darrer instant d’un primer temps molt dolent, el Levante va llençar un tret que va sortir fregant el travesser de la porteria espanyolista en un lliure directe.

Canvi de decoració en el segon temps
El partit va ser molt més viu. L’Espanyol va sortir molt més amb la pilota controlada i va acabar sent un encontre d’anada i tornada, amb intercanvi de cops, que lògicament al anar sempre per davant l’Espanyol en el marcador afavorien al conjunt perico, però al anar sumant gols, el quadre de Morata perdia l’avantatge dels gols en camp contrari en cas d’empat.

Festival de Marta Torrejón
Una centrada d’un servei de cantonada es rematada per Vero, rebutjant de punys la meta llevantina; es fa amb el refús Silvia Meseguer qui col·loca un centre al segon pal on Marta Torrejón de cap aconsegueix batre a Maria José Pons.

Molt poc li durar l’alegria al conjunt de Diego Morata: Només dos minuts després, un llançament de falta per la banda dreta a càrrec de Rosa Castillo, és rematat de cap per Goretti (cosa extranya...), significant el primer empat a gols en el partit.

A l’Espanyol encara li afavoria el marcador, i per tant el Levante continuava obert, atacant buscant un gol que capgirés l’eliminatòria. Per contra, l’Espanyol agafar en més d’una ocasió al Levante al contracop. Així, una ràpida transició des de zona defensiva amb llarg desplaçament, acaba a peus d’Adriana Martín que es marxa per velocitat, i encarant a Mariajo, li creua l’esfèrica lluny del seu abast, amb la fortuna també cal dir-ho, que la base del pal dret l’ajuda entrar, tornant a posar en avantatge a les espanyolistes.

L’Espanyol comptar amb una gran ocasió al marxar-se sola Adriana i oxigenar a banda dreta on Corredera s’interna, però la seva centrada és defectuosa i no arriba al destí esperat, o sigui a la pròpia Adriana com a jugadora més avançada.

Torna a empatar el Llevant
I del que podia haver estat el 3-1, passarem ràpidament sense solució de continuïtat a l’empat a dos, al fer un penal totalment innecessari Cristina en una sortida un pèl esbojarrada, no es pot fer amb la pilota i acaba derribant a la davantera visitant. La defensora central Ruth es l’encarregada de llençar el màxim càstig, pel centre i alt.

Ara, ja no li val al conjunt espanyolista l’empat; aquest resultat ens condemna a tots a suportar una insofrible pròrroga de trenta minut en cas de finalitzar amb aquests guarismes l’encontre. Però queda tota una eternitat: Vint minuts més l’afegit...

El tercer...
Una excel·lent jugada conduïda per Adriana, que cedeix en la frontal a Joana, i aquest sense pensar-s’ho dues vegades deixa anar un potent i col·locat xut, que Mariajo es llueix enviant a còrner.
Aquest es serveix a l’esquerra de la meta valenciana, i després d’un refús, la pilota morta en la frontal, es engaltada per Marta Torrejón, amb una mitja volea, picant i botant a terra, fent més difícil que Maria José Pons pugui evitar el tercer i definitiu gol espanyolista.

L’Espanyol pot fer el quart amb un llançament de falta d’Adriana que es pentinat per Ane, per sobre el travesser.

El Llevant es queda amb deu
Una molt forta entrada per darrera de Sandra Vilanova (la pivot defensiva, avui central davant la baixa de Maider, expulsada a l’anada igual que Rocío per part espanyolista), es castigada amb targeta vermella directa per el col·legiat Israel Simón.

Això complica més l’esforç de les llevantines per intentar llençar-se a l’atac en els onze minuts que manquen, al quedar molt tocat el sistema defensiu. Això provocarà que l’Espanyol tingui en les botes d’Adriana la sentència en un contracop en el que en l’u contra u davant Mariajo, la portera salva al Llevant del gol, rebutjant amb el peu.

L’Espanyolisme present a Sadrià es lamenta de l’ocasió perduda, però res en comparança amb la següent jugada quan un contracop espanyolista acaba amb una rematada de Joana al pal esquer. La fusta evita el gol perico... I per tant, a patir !!!.

El Levante també va gaudir d’aproximacions amb perill, amb una rematada al segon pal que miraculosament es va marxar per sobre el travesser en immillorable situació.

Morata esgota els canvis en un intel·ligent intent per trencar el ritme frenètic, deixar córrer els minuts, i mantenir els resultats. Entren Yañez i Lara, quan ja ens trobem en l’afegit.
Adriana dins l’àrea no pot controlar una passada impossible, i Marta Yañez tota sola envia als núvols un xut que hagués pogut ser el quart. La pròpia Marta no arriba a una centrada passada d'Adriana. El Levante es troba KO, però en qualsevol moment una jugada pot acabar dins, per que al futbol quan perdones ho pagues.

Sortosament, no és així, i quan Israel Simón del Pino xiula el final després d’un llarg afegit, les noies ho celebren per tot l’alt, després de deixar fora al subcampió de lliga i Copa.

Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Cristina, Ane, Marta Torrejón, Míriam, Chola, Kenty, Meseguer, Vero, Corredera, Sara i Adriana.
Substitucions: Carol per Kenty Robles, m. 49; Marta Yañez per Sara, m. 89; Lara Rabal per Meseguer, m. 92

UD Levante: Mariajo, Marina, Ruth, Sandra Vilanova, Rosa Castillo, María Pérez, Goretti, María, Pepa, Pamela Conti, Sara.
Substitucions: Gurutxe per Rosa Castillo, m. 53; Sonia Prim per Goretti, m. 81.

Àrbitre:
Israel Simòn del Pino, del comitè territorial català. Amonestar a les locals Meseguer, Ane, Olga i Joana i a les visitants Marina, Sandra i Rosa Castillo. Targeta vermella directa a la jugadora del Levante Sandra Vilanova en el minut 79.

Gols: 1-0: Marta Torrejón, m. 52; 1-1:Goretti, m. 54; 2-1: Adriana, m. 59; 2-2: Ruth (p), m. 65; 3-2: Marta Torrejón, m. 7

Incidències: Partit de tornada dels quarts de Final de la Copa SM La Reina, disputat en el camp 3 de la Ciutat Esportiva de Sant Adrià en una matinal calorosa. L'Espanyol es va veure obligat a lluir la segona samarreta, ja que el col·legiat va obligar a modificar la seva al Llevant per similitud de colors (?) i el conjunt valencià només portava la primera equipació. Força animació en la grada amb la presència dels membres de Chavaleo Crew.