dissabte, 30 de maig del 2009

EMPAT A ZERO EN UN DOLENT ENCONTRE
TOT ES DECIDIRÀ A LA TORNADA A BILBAO.











RCD Espanyol Juvenil: 0 – Athletic Club: 0

Sense pòlvora
Espanyol i Athletic han empatat en l’anada dels quarts de final de la Copa de SM el Rei de Juvenils en un insofrible encontre en quant a joc, i que l’únic que mantenia l’interès dels presents era el resultat; saber si els homes de Ramon Guerrero serien o no capaços de trencar el sistema defensiu d’un Athletic Club molt conservador que ha vingut descaradament a endur-se l’empat inicial, per intentar resoldre al partit de tornada.


Malauradament, no ha pogut ser. L’Espanyol ha estat incapaç d’oferir un joc que de manera continuada li permetés trobar els espais i l’ocasió necessària per obrir la llauna. A més, avui les individualitats de l’equip, tant el romanès Max, com Lucas, les han vist quadrades i no han brillat amb la llum pròpia que els caracteritza a tenor de la seva qualitat. Bé es veritat, que l’Athletic tampoc s’ha prestat a això, i ha tapat molt bé amb un futbol típic dels equips bascos, i li ha anat força bé.

En quant a l’altre jugador que no he citat, l’Oscar Sielva, al marge de l’aspecte esportiu, cal dir que ha estat molt poc afortunat, ja que s’ha pres la justícia per la seva mà, en una acció en la que tampoc hi havia per que caigués en la provocació... Força malament, i noi.. Així no es va pel mon: Una mica de humilitat tot i que vinguis de figura del “primer equip”...

Del primer temps poc a explicar-vos: Dues accions de Chuli, la primera amb retall al defensor però Fernández ha avortat tapant bé i evitant la rematada, i una jugada en la que una centrada ha estat rematada de cap pel davanter andalús, però el meta basc que ha tingut poc treball, ho ha fet bé, blocant l’esfèrica.

En el segon temps, una mica més, però tampoc gaire més... Una paret en la frontal entre Sielva i Lucas, que ha acabat amb el xut d’aquest darrer, bastant desviat a l’esquerra de Fernández.

Guerrero ha vist que no funciona el tema, i al 68', ha substituït a un gris Max en el dia d’avui i a Marc de Val, davant la inoperància en la creació, per Moñino i Moraga. Però l’efecte dels canvis, s’ha estavellat amb l’infantil acció de Sielva abans relatada, i l’equip espanyolista s’ha quedat amb un home menys a falta de 18 minuts per la fi de l’encontre.

La millor ocasió perica ha estat una rematada de Chuli, amb un potent tret, però Fernández molt ben col•locat a rebutjat a còrner.
L’Athletic que no havia arribat amb perill fins llavors, ha tingut la seva gran oportunitat (la de la desgràcia que sol passar quan l’equip visitant arriba un cop a porta, i marca...). Sortosament, Dinu amb una gran intervenció ha salvat el gol visitant.

La darrera carta de Ramonet ha estat la sortida de Marc Mas per Chuli. El davanter gironí, sempre oportú cara a porta, només ha tingut una ocasió per obrir el marcador, fent un control i un retall, però donant temps a l’ex Saborit que ha tapat el remat del jugador espanyolista.

En el temps d’afegit, una sortida molt dolenta de Dinu fora de l’àrea ha posat els pèls de punta, però sortosament un defensor espanyolista ha allunyat el perill. Per que l’encontre ha estat molt dolent, però si algú ha merescut guanyar (en la meva opinió, ningú), però repeteixo si algú s’ho ha merescut, ha estat el conjunt espanyolista que al menys ho ha intentat; els bascos, tret de les dues accions relatades amb superioritat numèrica ni tan sols això.

Tot pendent de la tornada a Bilbao...

Fitxa tècnica:
RCD Espanyol Juvenil: Dinu, Pere, Ángel, Toni, Jordi Amat, Sergio, Marc De Val, Oscar Sielva, Chuli, Lucas i Max.
Substitucions: Moraga i Moñino, per Max i Marc de Val, m. 68; Caballé per Sergio, m. 75; Marc Mas per Chuli, m. 83

Athletic Club: Fernández, Saborit, Aurtenetxe, Morán, Graña, Etxaniz, Vidal, Miñes, Medina, García i Eraso.
Substitucions: Peña per Etxaniz, m. 67; Uribarren per Morán, m. 78; Franco per Miñes, m. 86

Àrbitre: Alfonso Carballal Vallés, del comitè territorial balear. Targetes grogues a Fernández, Uribarren i Aurtenetxe. Ha expulsat a Oscar Sielva en el m. 72. No ha tingut problemes al marge del tema de l’expulsió, en un encontre fàcil de xiular, per les poques vegades que s’ha trepitjar àrea.

Incidències: Ciutat Esportiva de Sant Adrià, Camp Principal. Partit d’anada dels quarts de final de la Copa SM el Rei de Juvenils. Tarda assolellada i calorosa.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M