dissabte, 30 de maig del 2009

AL FEMENÍ, "TOTS JUNTS
TAMBÉ PODREM", ELIMINAR AL LLEVANT

EL JUVENIL EMPATA A ZERO DAVANT L'ATHLETIC. L'ELIMINATÒRIA ES RESOLDRÀ A BILBAO. L'INFANTIL ES CLASSIFICA PER LES SEMIS DEL CAMPIONAT DE CATALUNYA (2-0)

Foto d'arxiu del partit de la primera volta davant el Llevant.



Amb arbitratge de Israel Simón del Pino, del comitè territorial català, diumenge a partir de les dotze del migdia a la Ciutat Esportiva de Sadrià, Espanyol i Llevant dirimiran per fer-se un lloc a les semifinals de la Copa de SM la Reina.

El resultat del partit d’anada deixa l’eliminatòria totalment oberta, amb lleu avantatge de les blanc-i-blaves que van treure un important empat a dos gols, el que els permet passar si aconsegueixen guanyar o empatar a zero o a un gol.

Una jugadora per bàndol es perdrà l’encontre de tornada: Rocío per part local i Maider per part visitant, que van ser expulsades en l’encontre d’anada per doble amonestació.
El conjunt de Gustavo Duco, el Llevant, és l’actual subcampió de la competició i ha acabat en segona posició a la Superlliga Femenina.

Precedents a Sadrià
Els antecedents no son gens favorables a les espanyolistes, ja que a la primera volta van perdre 1-2, després que les granotes remuntessin el gol inicial d’Adriana, amb gols de Laura del Río (ja es troba a la lliga professional americana), i de la ex Goretti.


Les darreres visites de les granotes a la Ciutat Esportiva s’han saldat amb una dolorosa derrota espanyolista (0-5) la temporada 2007/08, victòria (3-2) espanyolista en la 2006/07, victòria valenciana en la 2005/06 (1-2). La primera temporada de Santy a la banqueta de Sadrià, triomf (2-1) i derrotes a la temporada 2003/04 (0-1) i a la temporada 2002/03, (0-3), i triomf perico (2-1) en la primera edició de la Superlliga, en la temporada 2001/02; totes a Superlliga.

En total, a Superlliga com a local l’Espanyol, 3 victòries i 5 derrotes, és el balanç favorable a les valencianes.


Precedens a la Copa de la Reina
Les darreres ocasions que s’han enfrontat ambdós conjunts a la Copa de la Reina, excepció feta de l’encontre del diumenge passat, han estat a la Final de la Copa de la temporada 2006/07 a Madrid, amb resultat 1-3 favorable a les llevantines.
A Vilafranca del Penedès, en el marc de l’Aplec de Penyes del RCDE d’aquesta localitat en la temporada 2005/06, en la tornada de les semifinals. Llavors va ser necessari una pròrroga en la que Adriana Martín va ser decisiva amb el seu gol de falta, conduint al conjunt espanyolista a la final de Nazaret que es va imposar l’Espanyol llavors entrenat per Santy Fernández davant Lagunak en la tanda de penals.
Anteriorment, a la temporada 2001/02 (la primera que es va disputar la Superlliga), ambdós conjunts van arribar a la final de la Copa de la Reina, emportant-se el títol per la mínima (1-0) el conjunt valencià que va disputar la final en el seu propi camp.



S E N T I M E N T P E R I C O . C O M