dimarts, 26 de maig del 2009

COMUNICAT DEL PARTIT POLÍTIC UPyD
ENVERS L'ACTUACIÓ DE TV3 RESPECTE AL RCDE

Sentiment Perico ha rebut un e-mail del partit Unió Progrés i Democràcia reclamant pluralitat informativa al nostre país per part dels mitjans de comunicació de titularitat pública, i fent una reprovació a la conducta en concret de l’ens televisiu TV3.

Sense cap altre tipus de significació, ni d’intencionalitat política d’aquest mitjà, només ens limitem a reproduir íntegrament aquest comunicat, al pogué comprovar que els temes exposats s’ajusten perfectament al sentir de la massa social del RCD Espanyol en aquest tema, independentment de les ideologies, o afinitats polítiques que no necessàriament han de ser acceptades com a pròpies per aquest mitjà, però si respectades com qualsevol opció de qualsevol partit democràtic que lliurement expressi una reivindicació en favor del RCD Espanyol.




UNIÓ PROGRÉS I DEMOCRÀCIA PER LA PLURALITAT INFORMATIVA

Barcelona, 25 de maig de 2009.

El diumenge 23 de maig de 2009, va tenir lloc les trobades de futbol entre el RCD Espanyol de Barcelona i el UD Almería d'una banda, i el FC Barcelona i Osasuna.

Ambdós equips Barcelona i Espanyol -és obvi haver de dir-lo però no obstant això sembla necessari recordar-lo-, són equips catalans de la ciutat de Barcelona. En l'anterior jornada futbolística es donava la circumstància què el FC Barcelona ja s'havia proclamat Campió de la Lliga Espanyola de Futbol. En canvi, el RCD Espanyol disputava un partit vital per a les seves aspiracions de permanència a la primera divisió. Essent el penúltim partit de lliga, el RCD Espanyol necessitava com a mínim l'obtenció d'un punt per a evitar el descens. La Televisió Pública Catalana TV3 va comprar els drets d'emissió d'ambdós trobades. No obstant això, es va donar la circumstància que mentre el partit entre el CF Barcelona i l'Osasuna va ser emès durant gairebé 70 minuts, la trobada entre el RCD Espanyol i el UD Almería només va ser retransmès durant 20 escassos minuts.

No sembla justificable des de cap punt de vista -ni d'interès esportiu ni periodístic- que des d'un mitjà de comunicació públic, un dels dos clubs de futbol de la ciutat de Barcelona -el RCD Espanyol- vegi minvada sota cap circumstància la seva presència en la televisió pública, d'una forma que podría qualificar-se com discriminatòria per a tots els televidents i seguidors d'aquest club. Molt menys amb les circumstàncies d'interès esportiu referides i que es donaven en aquesta concreta jornada de lliga i tenint un segon canal per a la seva emissió (Canal 33).

Aquests fets per desgràcia especialment significatius en aquesta ocasió, no són no obstant aïllats, doncs no fan sinó abundar en el que ve essent tònica habitual: els mitjans de comunicació públics de Catalunya prevalen la presènciaen els seus espais del FC Barcelona en clar detriment del protagonisme de l'altre club de la ciutat, i de la Comunitat, el RCD Espanyol. Des de UPyD Catalunya advoquem en general, perquè des dels mitjans públics que paguem tots, es recuperi i implant la deguda neutralitat i equilibri evitant situacions que per injustificades podrien arribar a ser considerades discriminatòries i incompatibles amb un sistema democràtic plural de llibertat i igualtat de drets i oportunitats.

Juan Perán, Portaveu de UPyD a Catalunya.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Per fi algú ens defensa!.
Salutaccions.

Anònim ha dit...

Un aplaudiment per aquest partit. Més queixes, més demandes, més querelles. J.Ll.

Anònim ha dit...

Hay que tener el cuenta que para UPyD, hoy era el día de emitir comunicados. Han enviado uno al e-noticies quejandose de que vayan a Roma el triple de boixos d'esquadra que de la policia nacional.
De todas formas es de agradecer, aunque espero que a partir de hoy, hablen más a menudo, y sino, que no hablen (de lo nuestro).




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M