dilluns, 11 de maig del 2009

L'ESPANYOL LLENÇA UNA AVANTATGE DE 0-2
TOT I JUGAR AMB SUPERIORITAT NUMÈRICA

Partit de dues cares el que ens va oferir ahir el RCD Espanyol al Calderón: Un excel·lent primer període on els de Pochettino en moltes fases van dominar al conjunt matalasser, i en altres van aprofitar la verticalitat del seu contracop per fer un descosit en el sistema defensiu local, i un desastrós segon temps record de pretèrites escenes que semblava havíem oblidat ja.

Un Espanyol que no va saber mantenir una avantatge de dos gols i amb un home més sobre el terreny de joc, per acabar sucumbint de la pitjor manera en el temps afegit. Sortosament, tant Sporting com Recreativo van caure en els seus encontres respectius i per tant la diferència amb els equips que ara mateix perdrien la categoria es manté.

L’Espanyol sorprèn als matalassers
Un primer temps de somni. Ja al primer minut Raul Tamudo gaudiria d’una ocasió després d’un llançament de Nené de falta, quan el de Santa Coloma para amb el pit fent un bon control, però remata fora. El capità espanyolista, tindria la segona ocasió al minut onze, quan remata fluix una centrada per la dreta, arribant forçat a la jugada. La rèplica, a càrrec de Forlan en una mitja volta.

Una gran passada de Ivan de la Peña a Raul Tamudo a l’espai, i de nou es va pogué veure i comprovar com malauradament per Tamudo també passen els anys faltant-li unes dècimes de segon per pogué arribar primer que el defensor amb la pilota controlada abans de rematar. A sobre, Tamudo, lesionat ha d’abandonar el terreny de joc substituït per Román, al minut 24.

Una agressió amb un cop de colze a Chica, es sancionat per Mateu Lahoz amb targeta vermella directa a Perea, en el minut 31, deixant als matalassers amb deu. Chica, molt valentament, malgrat el trau a la cella i el cop sota el ull, continuarà fins que arribat el segon temps serà ja impossible la seva continuïtat.

Els gols

Minut 37: Iván Alonso s’interna per la lateral dreta de l’àrea de càstig, i Pernia al ser driblat el trava dins l’àrea, i el col·legiat no dubta en assenyalar el punt fatídic que Nené, per alt i molt bé, transforma en el primer gol perico (Ho veus, Poche, no s’acaba el mon per llençar un penal en Tamudo i en Luis...).

L’Espanyol amb el gol, se sent còmode en el camp i s’ho creu i dona tot un recital en els següents minuts. Una falta que llença Nené, rebota en el cap d’un defensor sortint enrera, i molt oportú Jarque en la boca de gol en el segon pal, marca el 0-2

Gol anul·lat que podria haver estat decisiu
Nené amb una perfecta definició superant al meta, aconsegueix marcar però el jutge auxiliar indicar situació anti-reglamentària. L’Espanyol va caure contínuament en anàloga infracció, superant la desena el nombre de fora de jocs assenyalats, i algun que altre en els moments decisius, molt polèmic.

Surten dormits
El segon temps, per oblidar. L’Espanyol surt primer confiat del triomf i pensant que la feina estava ja feta, segon amb conformisme (esperar al contrari), i tercer, superat per un Atlético amb un home més que es llença perdut per perdut, a l’atac total.

Tot i que la primera ocasió serà per Sergio Sánchez que deixa anar un llançament llunyà que surt lliscant el travesser, i posteriorment una rematada de cap en un servei de cantonada per la dreta, i el lateral perico tot sol remata de cap desviat quan ho tenia tot a favor; això serà un simple miratge, ja que la realitat serà força diferent.

Pareja i Jarque se les comencen a desitjar per pogué frenar a Kun, i Forlán als vuit minuts de la represa, es treu una canonada des de més de 30 metres que sorprèn a Kameni i a tothom.

Amb el gol matalasser, el partit pren altre dinàmica; d’un més que possible i just 0-3 es passa a un triomf mínim i amenaçat per un Atlético que malgrat la inferioritat numèrica, escombra del camp als blanc-i-blaus, que perden el control en el mig del camp, la possessió, i que acaben renunciant a tot, tancats a la cova.

Simao es a punt d’empatar, però la seva rematada surt alta. A la següent jugada, Pernía ficarà una bola des de la banda esquerra a Kun Agüero que davant la passivitat d’una defensa destrossada en l’acció, rematarà a plaer empatant l’encontre.

Quedava mitja hora de joc i tot podia passar. Callejón entra per De la Peña. Nené, el jugador més actiu en l’atac perico ho intenta però el seu centre xut molt tancat es rebutjat pel porter.

Trist final
L’Atlético dona l’ensurt amb una rematada al minut 29 a la base del pal dret de la porta de Kameni. Forlán (tot un malson), remata davant els peus de Kameni i Pareja, alt.
L’Espanyol torna a buscar el gol amb jugada de Nené a Ivan Alonso, però la centrada del uruguaià no troba rematador al no incorporar-se ningú de segona línia.

L’encontre durant moments és d’anada i tornada i enuna d’elles Román serveix a Ivan, però aquest remata malament a les mans de Leo Franco.

Els darrers instants del matx, es mastega la tragèdia. En llançament de falta amb jugada d’estratègia, Forlán té el gol amb una mitja volta que surt fora. Passant tres dels cinc minuts que el col·legiat afegeix, el davanter matalasser rebent una gran passada de Simao, fa el gol del triomf local i de la decepció del miler llarg d’espanyolistes desplaçats al Manzanares i dels que ho vàrem seguir per la petita pantalla.

Final d'una ratxa de sis encontre consecutius sense perdre. Res de perdut. Només una batalla, però no la guerra. Davant Athletic Club, els de Pochettino, guanyant asseguraran de manera potser ja matemàtica, la permanència si Sporting no guanya.

Fitxa Tècnica:
C.Atlético de Madrid:
Leo Franco, Pernía, Heitinga, Forlán, Raúl García, Kun Agüero, Maxi, Assunçao, Ujfalusi, Simao i Perea.
Substitucions: Pablo per Maxi, m. 35, Banega per Raúl García, m. 72; i Camacho per Kun, m. 94.

RCD Espanyol: Kameni (6) Sergio Sánchez (6), Jarque (6), Nico Pareja (5), Chica (6), Moisés (5), De la Peña (6), Nené (8), Luis García (5), Ivan Alonso (7), i Tamudo (5)
Substitucions: Román (4) per Tamudo, m. 23; Beranger (4) per Chica, m. 56; Callejón (4) per De la Peña, m. 67.

Àrbitre: Antonio Miguel Mateu Lahoz, del comitè valencià. Ha mostrat targetes grogues a Sergio Sánchez, m. 14, Iván Alonso, m. 17, Raul García, m. 31, Hetinga, m. 42, Moisés, m. 53, Pareja, m. 58, Callejón, m. 82, Beranguer, m. 83 i Forlán, m.93 ; i vermella directa a Perea, m. 31.

Gols: 0-1: Nené, (pen.), m.37; 0-2: Jarque, m. 39; 1-2: Forlán, m. 55; 2-2: Kun Agüero, m.60 ;3-2: Forlán, m. 93

Incidències: Estadi Vicente Calderón. Presència de més de 1000 seguidors espanyolistes desplaçats la majoria amb els dos trens AVE a la capital d’Espanya.