divendres, 15 de maig del 2009

UNA INTERESSANT ASSEMBLEA
DE LA FCP DEL RCDE














Aquest vespre ha tingut lloc a la Sala de Premsa de l’Estadi Olímpic de Montjuïc, l’Assemblea Extraordinària de la Federació Catalana de Penyes del RCD Espanyol.

Amb un minut de silenci per els penyistes desapareguts des de la darrera assemblea, ha començat l’acte, en el que en primer lloc Sergio Fidalgo ha pujat a l’estrada per recomanar-nos per enèsima vegada que compren el seu llibre i el de Julià, que ell també edita.

Lluis Domínguez com a secretari de la Junta Directiva de la Federació ha passat llista nominativa de les penyes presents en l’assemblea i ha llegit l’acta de la darrera assemblea, i aquesta ha estat aprovada per total unanimitat.


Llavors s’ha passat a un dels punts importants. L’explicació extensa i detallada a càrrec de Lluis Font, com a President de la Penya Pericos de Vilassar, dels actes que tindran lloc en aquesta localitat del Maresme en el marc de l’Aplec de Penyes d’enguany i que com a comiat del nostre president Sr. Daniel Sánchez Llibre (un cop talli la cinta tal com s’ha fet un fart de dir-nos sempre), aquest es celebrarà a la seva localitat en el seu honor.

Font, ha explicat els actes que tindran lloc en jornada del dissabte 13 i diumenge 14. Començarà amb una jornada d’oci a Illa Fantasia, al matí de dissabte. Al vespre, a l’Ateneu Vilassanès, tindrà lloc un col·loqui debat sobre els mitjans de comunicació envers l’Espanyol.

Diumenge, esmorzar popular, cercavila perico que partirà de l'Av. Eduard Ferrés (davant del Museu de la Marina) i recorrerà els carrers fins a la plaça de l'Ajuntament. Gegants, capgrossos, etc., acompanyaran als aficionats espanyolistes, fins arribar a la Plaça de la Vila. Davant hi haurà una parada nàutica. Després, la recepció a l’Ajuntament, els discursos, i el pregó a càrrec del diputat Josep Sánchez Llibre, germà del President.

L’acte principal, un dinar de germanor que es dura a terme al Mercat de les Flors, costarà 35 euros pels adults i 17 pels nens, en un intent des d’un bon principi per aconseguir preus més populars que en els darrers actes de les Penyes (Gala i Aplecs anteriors).

Alberto Ariza ha fet un repàs llarg i prolífic dels mesos que porta com a President de la Federació amb els seus companys de junta. Des de la famosa reunió amb la plantilla professional (capitans i tècnics) amb totes les parts més representatives de l’entitat.

Ha explicat, tot lo referent a l’organització dels desplaçaments massius per recolzar a l’equip (el primer finançat per els jugadors després del tema del “Sutton” i els darrers amb les recaptacions de les entrades a cinc euros), així com el problema de les graderies del Madrigal, del que ja s’han estès cartes de reclamació solicitant una inspecció de seguretat a les autoritats futbolístiques pertinents, (UEFA, RFEF, etc.).

Ha destacat el paper fonamental de l’afició per evitar el que segons ell ja hagués sigut descens de l’Espanyol si no hagués tirat del “carro” la massa social i aficionats en aquells moments tant delicats.

Ha fet menció també, al seu anhel per que la Federació tingui la força necessària depenent de la pròpia coordinació entre totes les penyes i en especial amb les coordinadores de Tarragona, Girona i Lleida, a les que tant per part de les penyes com per part de la Federació, ja hi ha persones designades per fer efectiva tal coordinació.

Alfred Puig ha intervingut per sol·licitar per el proper any (gener 2010) l’augment de quota de 30 euros a 50 per cada penya federada a la FCPE per poder atendre a diverses despeses, més tenint en compte que durant els darrers anys no s’havia aquesta incrementat. La proposta s'ha aprovat pel proper exercici.

Alberto Ariza ha analitzat la situació del Club. De la situació dels accessos a l’Estadi de Cornellà-Prat. Un cop més ha demanat que quan tot acabi en un sentit o altre, s’analitzi profundament tot el succeït i es depurin les oportunes responsabilitats. Sobre l’Estadi, ha explicat els problemes que hi hauran per tots aquells aficionats que se’ls ocorri anar amb cotxe propi. Des de les autoritats locals es fomentarà l’ús dels autocars i el transport públic. El tema de les entrades i sortides, així com del parking serà caòtic fins no s’acabi tot el tema de la rotonda, i s’habilitin les pertinents zones d’aparcament.

Per això, es recomana fer servir el transport públic a tots els que no vinguin amb els autocars de penyes. A aquest enllaç teniu totes les combinacions per anar a Cornellà-Prat.

Amb el torn de precs i preguntes s’ha arribat al final de l’acte. Aquest ha estat molt interessant i a estones tens. Moltes veus força crítiques amb tot el que ha estat la gestió de l’entitat. Però ara això no toca. Voldria dir més del que s’ha tractat, però la prudència i el seny en aquests moments en que ens juguem el nostre futur com a club de la màxima categoria del futbol nacional, m’aconsella no seguir relatant les intervencions. Que quedin entre les quatre parets de la Sala de Premsa, al menys de moment. Quan acabi tot, ja em parlarem... I força

.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M