diumenge, 21 de juny del 2009

CAMPIONES !!!. L'ESPANYOL GUANYA LA QUARTA COPA
DE LA REINA, AMB TOTAL AUTORITAT (5-1)




(La Romareda, Saragossa: Josep Maria)

RCD Espanyol: 5: - Prainsa Zaragoza: 1

Hem pogut: Cau la quarta de les noies

El RCD Espanyol s’ha proclamat amb tot mereixement campió de la Copa de la Reina al derrotar 5-1 al conjunt del Prainsa, remuntant el gol inicial de les aragoneses, amb un grandiós encontre de tot l’equip en general i d’Adriana en particular autora de quatre dels cinc gols del conjunt perico.

L’Espanyol aconsegueix la quarta Copa de la Reina desprès dels èxits de Terrassa (1996), Arganda de Rey (1997) i de Nazaret, Valencia (2006). Ho fa després de derrotar brillantment al Llevant, al Rayo i al Prainsa, autèntica bèstia negra de les espanyolistes.

Encoratjades i guiades fins al triomf per una afició que ha conduït a la glòria a les jugadores amb càntics de manera continuada fins el darrer instant del matx, les espanyolistes han dominat un encontre que s‘havia posat coll amunt amb el gol de falta directe de Mariela Coronel, que s’ha colat a l’escaire dreta superant a Cristina per alt. L’afició espanyolista ha estat un cop més a l’alçada de les circumstàncies, i ha tornat a demostrar que ara per ara, és el principal actiu d’aquest club. Ho han tornat a demostrar silenciant als més de 5.000 seguidors del conjunt aragonès que poblaven les grades de la Romareda, amb els seus crits i càntics. Hem gaudit d’un encontre vibrant com a pocs.

L’Espanyol reacciona
El gol aragonès, un accident: L’Espanyol s’ha fet amb el control del partit de ben de seguida. Adriana ho ha provat amb un llançament que s’ha marxat fora per sobre. El conjunt de Morata tot i la desavantatge s’ha vist ja superior en quant a domini del joc, i classe.

Al quart d’hora, una jugada entre Chola i Adri, que ha deixat a Sara, per que l’esquerrana xutés, però Ana Pilar Velilla ha respost amb una gran intervenció enviant a còrner. Era la primera clara ocasió.

Mesi empata
Silvia Meseguer empata l’encontre, al rematar una pilota morta en la frontal, fruït del llançament del servei de cantonada producte de la jugada anteriorment esmentada.

El públic perico, que ha respost al gol aragonès amb total suport a les de Morata, incrementa ja encara més el seu suport, donant ales a les espanyolistes.
Marta Corredera en jugada individual profunditza deixant enrera a una rival, però el seu centre xut surt per sobre el travesser molt tancat. Pilar s’anticipa jugant-se el físic davant a una Adriana en estat de gràcia que va a per totes...

Cristina salva el segon del Prainsa
La jugada més perillosa del Prainsa, en una acció que deixa en evidència (l’ única gairebé de tot l’encontre) a la cobertura espanyolista, al marxar-se de Chola l’exterior dreta aragonesa, i la seva centrada al segon pal, és rematada lliure de marca per Edite (la botxí de l’Espanyol en la passada temporada); però aquest cop, una gran intervenció de Cristina, esmenant el poc encert en el gol, evita el segon de les de Saragossa.

Del possible 1-2, al 2-1

En tres minuts es passa d’un possible 1-2 a un 2-1 favorable a les de Diego Morata, quan una jugada de Sara, amb passada en profunditat a Adriana Martín, que controla, i amb tota la sang freda del mon, remata creuada lluny de l’abast de Pilar, a la seva dreta.

L’Espanyol es creix; el Prainsa s’enfonsa, imparable davant les periques. Ana Borges dona la rèplica amb un xut a la xarxa exterior de la porteria defensada per Cristina.

El Prinsa s’ha d’obrir, i avançar línies. Això provoca que la medul·lar espanyolista (Meseguer i Míriam), robin moltes pilotes i agafin en calces a la defensa aragonesa.
Un contracop de Míriam, amb jugada personal, cedeix a Adriana, que aquest cop xuta massa potent en comptes de col·locar-la, per sobre el travesser.

El tercer és a punt de caure. Es veu venir. El públic en èxtasis. L’equip com a motos destrossant el sistema feble defensiu d’un Prainsa que veu com se l’hi escapa l’oportunitat de la seva vida. Corredera en contracop ràpid per la dreta, cedeix a Adriana, que fa un retall però xuta a les mans de Pilar.

Gol psicològic, i la Copa empren camí cap a Sant Adrià
Adriana es recrea amb una vaselina que se li marxa fora en una jugada en la que tots intuíem ja el tercer...

Però aquest no es farà pregar. Just abans del descans. En el minut que fa força mal: Silvia Meseguer obre a l’esquerra a Sara, l’esquerrana penetra, retall sec deixant enrera a la seva marcadora, mira aixecant el cap com els mestres del futbol, i deixa enrera al centre a Adriana, que no put xutar al controlar, i fa un autocontrol amb barret i volea sensacional. Si aquest gol l’hagués fet un blaugrana, ara estaria donant la volta a tot el mon...

Campiones, Campiones !!!!
Vero, en jugada inicial se’n va de fins tres als primers minuts del segon temps, i es caçada abans d’entrar a l’àrea per Victoria Belmone que veu la groga però no la vermella tot i ser la darrera jugadora o al menys a rics d’equivocar-me així m’ho ha semblat.

La falta, serà llençada per Adriana. Va a per la pilota, i la davantera espanyolista, la clava a l’escaire. De nou, Adriana marca les diferències en el futbol femení. El públic perico havia corejat en el primer temps “Volem un 4-1” en clara al·lusió al triomf en la final del Bernabeu per idèntic resultat...

Morata dona entrada a Joana per Sara, i el Prainsa mou la banqueta amb l’entrada de l’argentina Clarisa i Marieta en comptes de la golejadora Edite i de la ex del Llevant internacional sub21 Maite Casas.

L’Espanyol afluixarà poc a poc el ritme. Més per cansament amb la forta calor i l’esforç realitzat que per ganes de seguir matxacant al rival. Corredera llença una centrada d’or, que Vero remata alt.

Falta ja menys d’un quart... Es comença a sentir el Campiones, Campiones, Oe, oe, oe!!!. Encara algú dels més pessimistes i derrotistes de la Penya del Llantu, no ho veu clar... A la memòria de tots alguna final que amb 3-0 faltant vint minuts, va acabar com va acabar. Però aquí, la diferència és abismal, i aquí en front només hi ha argentines, portugueses i espanyoles, i no alemanyes... I un Espanyol llençat amb fam de glòria.

El quart d’Adriana
Controla Adriana tota sola, el col·legiat dona validesa a la jugada, i amb sang freda marca afusellant a Pilar que avui a bon segur haurà somiat amb la també aragonesa Adriana Martín... Hagués sigut maco, que fos la sucampiona del mon i subcampiona olímpica Andreia Sutarque qui hagués estat defensant la porta del Prainsa, però aquesta va deixar el Prainsa al més de novembre...

El Prainsa dona senyals de vida; Cristina torna a salvar el gol cobrint bé l’angle del primer pal amb el cos. Com el dia del Rayo, Cristina providencial s’ha mostrat inexpugnable per baix i per alt, a excepció de la jugada del gol local.

Adri es a punt de fer el sisè, anticipant-se a la portera, però la seva rematada forçada es passejarà i finalment, sortirà desviada.

S’arriba a la fi de l’encontre amb dos minuts d’afegit, i esclata l’alegria espanyolista. Hem vist la quarta Copa de la Reina, igualant a les quatre del masculí, i ja és l’Espanyol el segon equip que més Copes ha conquerit després del Llevant (6).


Demà les celebracions a la Ciutat Esportiva de Sant Adrià, a les 19:00 hores. No hi falteu, els que pogue anar-hi. S'ho merèixen...



Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Cristina; Rocío, Ane, Marta Torrejón, Chola; Meseguer, Míriam; Vero, Sara, i Adriana.
Substitucions: Joana per Sara, m. 59; Carol per Silvia Meseguer, m. 81; Yañez per Corredera, m. 85; Lara per Ane, m. 87.

Prainsa Zaragoza: Ana Pilar; Almudena Merino, Victoria Belmonte, Laura Folch, Sonia Matías, Mariela Coronel, Claudia Nieto, Mayte Casas, Ana Borges, Julia Vera i Edite Fernándes.
Substitucions; Clarisa Huber, i Marieta López per Maite Casas, i Edite Fernández respectivament al m. 59; Leticia Carballal per Claudia, m. 71; Sira Abad per Julia, m.74.

Àrbitre: Eduardo Prieto Iglesias, del comitè territorial navarrès. Targetes grogues a Vicki Belmonte i Clarisa Hubert.

Gols: 0-1: Mariela Coronel, m. 2; 1-1: Silvia Meseguer, m. 11; 2-1; Adriana, m. 29; 3
-1: Adriana, m. 45; 4-1: Adriana, m. 49; 5-1: Adriana, m.77

Incidències: Camp de la Romareda de Saragossa. Final del Campionat d’Espanya de futbol femení, Copa de S.M. la Reina. Sa majestat, ni estava ni se l’esperava. La monarquia espanyola, encara segueix diferenciant a homes i dones a l‘hora d’establir els mateixos drets a l'hora de lliurar un Campionat d'Espanya...

L’afició espanyolista un cop més recolzant al nostre club, vencent també a la grada per golejada, a una afició del Prainsa, que només s’ha sentit amb el gol de la jugadora argentina.

L’Espanyol tot i ser per antiguitat l’equip local, ha cedit per cortesia l’honor al Prainsa de lluir la samarreta titular, portant com el dia del Llevant a Sadrià, la samarreta vermella de la Creu de Sant Jordi.

Han presenciat l’encontre els consellers Ramió (femení) i de l’àrea d’expansió, August Newton, així com Jaume Martínez, Patricia Coma, i Xavi Jiménez. Detall significativa, la presencia d’Antonio Martín, l’ex conseller i ex responsable del futbol femení, no s'ha volgut perdre l'esdeveniment i ha donat suport a l'equip.

Junts hem tornat a pogué !.
Felicitats a tot el femení del RCD Espanyol, i a la seva afició.

5 comentaris:

Emilio ha dit...

Mira por donde, al final ha caído un título esta temporada.

Bona nit Josep María, que entre el femenino A y el B nos han alegrado el fin de semana.

Josep Maria ha dit...

Bona nit Emilio. Pido mucha paciencia a todos los lectores y disculpas por el retraso. Hemos llegado a las diez y media de Zaragoza puesto que nos hemos quedado hasta las 20:00 en la capital aragonesa, haciendo turismo.
Prometo, el mejor y más extenso reportaje de la final. Solo pido tiempo y comprensión.

Visca l'Espanyol. Cayó la cuarta femenina.
Saludos.

Sentimiento Perico ha dit...

Enhorabona Josep Maria.

Salutacions.

http://sentimientoperico.blogspot.com

Anònim ha dit...

Hola felicitats a tots els pericos, que el nostre femení espanyolista ha demostrat que és amb honor , bon joc, golejada,etc. és justament la guanyadora de la copa de la reina.

Anònim ha dit...

Hola felicitats a tots els pericos, que el nostre femení espanyolista ha demostrat que és amb honor , bon joc, golejada,etc. és justament la guanyadora de la copa de la reina.
Salutacions. Jose Carrera




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M