L'ESPANYOL DESTROSSA AL BARÇA
EN EL MEMORIAL MARI CARMEN GUARDIA

RCD Espanyol Femení "B": 7 - FC Barcelona Femení "B": 1

(Camp Mpal. del Centre; Sant Joan Despí: Josep Maria)

El RCD Espanyol Femení “B” s’ha endut la setena edició del Memorial Mari Carmen Guardia que anualment organitza la Penya Blanc i Blava de Sant Joan Despí i que ha tingut lloc en el Camp Mpal. del Centre.

A darrera hora no ha comparegut l’altre equip que tenia previst participar, el FC Levante Las Planas, motiu pel qual s’ha desenvolupat el torneig en format de partit normal entre el FC Barcelona i el RCD Espanyol, en noranta minuts de joc en comptes del 3x1 previst.

A l’Espanyol hi havia una noia que està provant, Mireia, a la lateral esquerra. Els primers compassos del matx han estat bastant igualats. L’Espanyol ha pogut inaugurar el marcador amb una penetració de Carol Férez que no ha pogut definir davant la bona intervenció de la portera blaugrana Ripoll.

Salta la sorpresa
Albita, d’un potent i col•locat xut a l’escaire des de fora de l’àrea, ha sorprès a Natàlia Pinto, fent pujar el primer gol al electrònic.

Una errada de Juliana al intentar passar enrera a Natàlia ha estat a punt de costar el segon gol barcelonista. El FC Barcelona portava perill i de nou en un xut de Noemí des de fora de l’àrea, la pilota acaba estavellant-se al travesser.

Reacció perica, per la via ràpida
Quan semblava que només la sort havia evitat el 0-2, l’Espanyol B en tres minuts li donarà la volta al marcador i deixarà el Memorial sentenciat. Eva es substituïda per Carla. I l’exterior espanyolista en la primera pilota que tocarà un minut després d’ingressar al terreny de joc, amb una perfecta definició, estableix l’empat a un gol.

En la següent jugada, Brenda engalta un xut potent des de la frontal, i marca el gol que posa en avantatge al conjunt de Carlos Gómez.
Però no acabarà aquí la reacció espanyolista ja que dos minuts després, Brenda es fa amb una important pilota, penetra, dribla a Ripoll i marca a plaer el tercer gol. Veure’l per creure-ho.

Hat trick de Brenda
A falta de 4 minuts per el descans, Brenda culminarà altre excepcional jugada, aconseguint el tercer del seu compte particular, i engrandint encara més la diferència en el marcador.

El col•legiat invalidarà una acció de Carol per situació anti-reglamentària segons abans que acabés amb la pilota dins la porteria blaugrana.
L’Espanyol escombrava a un Barça de mínims, i ens recordava aquelles golejades del primer equip femení a les barcelonistes...

En una gran jugada entre Carol i Carla, Alexia xuta fregant el travesser després de deixar amb evidència amb un retall sec, a la seva marcadora.

Gran gol de Carla
La jugadora espanyolista farà el cinquè (segon del seu compte particular) després que lluités amb una defensora per una pilota que tenia tota l’avantatge la jugadora blaugrana, però Carla se l’emporta i davant la sortida desesperada de Ripoll, li deixa anar una vaselina amb un toc precís i preciós, que supera a la portera barcelonista.

Alexia, es objecte de penal al driblar a una defensora dins l’àrea, i el col•legiat assenyala la pena màxima que es encarrega de transformar la mateixa jugadora de Mollet. Ras, i enganyant a la portera, fent pujar el sisè gol.

El ritme s’ha de dir, que en els darrers vint minuts ha baixat bastant producte del cansament, (una tarda molt xafogosa la que hem viscut en Sant Joan Despí) i per l’amplitud del marcador. Amb tot, encara arrodoniran més el marcador, marcant Carol Férez el setè, al aprofitar una excepcional passada de Brenda a l’espai, controlant i definint perfectament la golejadora espanyolista.

Carol hagués pogut fer el vuitè però la seva volea s’ha marxat per molt poc fora per sobre la porteria, o en una acció en la que la rematada de la davantera perica ha anat a l’exterior de la xarxa, pecant aquest cop de massa individualista, al haver-hi altre companya desmarcada.

Triomf just, i contundent davant un Barcelona molt justet, amb baixes, i preparant ja l’equip per la propera temporada al igual que el conjunt espanyolista entrenat per Carlos Gómez.

Helena Fernández, com a capitana ha recollit el trofeu d’aquest Memorial Mari Carmen Guardia, al que s’ha arribat ja a la setena edició. L’organització, com sempre, perfecta. I a sobre, hem gaudit de gols i bon futbol. Ara, que demà la festa sigui complerta.

RCD Espanyol Fem. “B”: Natàlia, Tania, Juliana, Sara García, Mireia, Elena, Carol, Eva, Leticia, Brenda i Alexia.
Substitucions: Carla per Eva, m. 30; Anna Torregrosa per Mireia, m. 46; Eva per Alexia, m. 67; Mireia per Tania, m. 71. Alexia per Helena Fernándz, m. 78.

FC Barcelona Fem. “B”: A. Ripoll, Núria, Sara, Anita, Layla, Sayda, Albita, Myriam, Olga, Ayna, i Noemí. Suplents: Alba, Nerea, Sheila, Lorena.

Àrbitre: Asensio La Huerta, del comitè territorial català.

Gols: 0-1: Albita, 1-1: Carla, m. 31; 2-1: Brenda, m. 32; 3-1: Brenda, m.34; 4-1: Brenda, m. 41; 5-1: Carla, m. 53 ; 6-1: Alexia (pen), m. 67; 7-1: Carol Férez, m. 84.

Incidències: Camp Mpal. del Centre, Sant Joan Despí. VII Edició del Memorial Mari Carmen Guardia, que organitza anualment la Penya Blanc i Blava de Sant Joan Despí. Durant l’encontre, ha presidit l’encontre durant una estona, l’alcalde de la localitat del Baix Llobregat, el senyor Poveda, i el regidor d’esports.

Ha fet lliurament dels trofeus, la Tinent Alcaldessa de la ciutat, la senyora Belén García, així com familiars de Mari Carmen Guardia, a qui va dedicat aquest memorial. Presència, de Fina Torres, presidenta d’honor del Femení del RCD Espanyol.