diumenge, 14 de juny del 2009

CON EL FEMENINO SE GOZA!!!!
I NOS IREMOS A ZARAGOZA !!!

RCD Espanyol: 3 – Rayo Vallecano: 1

També hem pogut
De nou l’afició espanyolista , tal com va succeir en Montjuïc, o en la promoció d’ascens a 2na B, o en l’eliminatòria de Copa de la Reina davant el Llevant, ha conduït al triomf al RCD Espanyol, en aquest cas en una fita a priori fart difícil com era deixar fora, al Campió de la Superlliga i vigent campió de la Copa de la Reina, el Rayo Vallecano.

L’equip de Morata, ha donat la campanada arribant per mèrits propis a la gran final que es disputarà a Saragossa. Amb una mica de fotuna en jugades claus, cal dir-ho sense que se li tregui ni un mil•límetre de mèrit a les espanyolistes, i amb una defensa aferrissada de l’avantatge en el tram final, l’equip espanyolista ha aconseguit la remuntada i el passi a la final en mig de la eufòria de tota la parròquia espanyolista que s’ha donat cita en la Ciutat Esportiva de Sant Adrià.

Millor no podia començar
El camp principal no li portava gaire sort al femení en els moments claus de la temporada. El factor de jugar amb gespa artificial, (tot i que aquesta setmana l’equip s’ha entrenat per adaptar-se a la superficie), no havia dut gaires alegries en els darrers temps; només podem comptar a aquell Espanyol-Sevilla passat per l’aigua de fa bastants temporades ja...

Però, avui, ja no podia començar millor l’encontre... Abans de complir-se el primer minut, una jugada ràpida per la dreta amb Adriana com a protagonista acaba amb una volea de Marta Corredera des de fora l’àrea, en un xut que semblava no tindria problema per aturar Alicia, però la excel•lent meta del conjunt rayista, se la menja, i sorprenentment acaba dins la porteria visitant.

L’Espanyol prenia avantatge i dominava còmodament l’encontre: El Rayo només xutava a pilota parada i sense conseqüències (Sonia i Natalia). La primera acció de perill madrileny, un servei de còrner per la dreta rematat d’esquenes en el primer pal, pentinant Jade, per sobre el travesser. Abans, Adriana de xut molt col•locat de havia buscat de “rosca” el gol, sortint la bola llepant el travesser.

L’Espanyol dominava (amb un gran partidás de Miriam al mig del camp) i fruït d’aquest control del joc, arribarien més oportunitats: Una jugada per la dreta d’Adriana amb centrada que remata de primera Sara, amb molta intenció però fluix sortint a la dreta d’Alicia. Una pilota recuperada per Sara, amb auto-passada inclosa, acaba centrant ras, però Adriana no hi va pensant que aniria més oberta.

La més perillosa del Rayo en el primer temps
Willy es marxa per velocitat i superant a Rocío com a darrera defensora, i encarant Cristina, xuta excessivament creuat, sortint la pilota a un parell de pams del pal esquer, donant el primer ensurt a la cobertura perica.

Alexandra, la ex del Sevilla, substitueix a Jade, la ex de Torrejón. L’Espanyol, pressiona molt amunt i fruit d’aquesta pressió neix el segon gol, també bastant desafortunat pels interessos del conjunt rayista, ja que en una pilota dividida, acaba sortint Alicia rebutjant amb el peu, i la pilota acaba rebotant a Adriana Martín, i entrant mansament endins davant l’eufòria de la grada que veu com en vint-i-cinc minuts s’ha posat l’Espanyol per davant de l’eliminatòria, davant el Campió de la Superlliga.

Sara Serna tindrà el tercer en les seves botes, després de rebre en profunditat una excel•lent passada d’Adriana, però l’esquerrana no pot superar a Alicia, i aquesta li treu netament l’esfèrica.
Amb un llançament de lliure directe que s’estavella a la tanca espanyolista, el Rayo crema el darrer cartutx del primer període.

El Rayo surt a per totes
Que es patiria, ho teníem assumit. Que el Rayo acabaria marcant, també era factible, ja que a excepció de l’encontre de la primera volta davant l’Espanyol, sempre ha marcat... Però, el que no esperàvem era un Rayo com el del primer temps. Al segon període, el conjunt madrileny comença a empentar... L’Espanyol es replega darrera.

Les primeres accions ofensives, malgrat tot, son de color blanc-i-blau: Un xut de Vero, que bloca Alícia, (molt segura en el segon temps), i una volea de Sara, que també atura la meta del conjunt de Vallecas.
Carol ocupa el lloc de Mesi.

Gerro d’aigua freda
Una errada defensiva amb una pilota perduda, acabarà amb una falta penjada un remat, i en front el pal esquer de Cristina, Natália, sempre amb la canya a punt, marcarà el gol que torna a ficar al Rayo a la final de Saragossa. La decepció s’apodera de Sadrià, en mig de l’alegria de les noies del Rayo que es veuen ja amb l’eliminatòria encarrilada...

Però el femení, no ha volgut ser menys que els equips pericos masculins, i han posat el que s’havia de posar per intentar l’objectiu. La grada ha tornat a empentar i de nou, l’Espanyol ha tornat a l’atac.

Al minut 60, una centrada per l’esquerra, llarga, li cau a Marta Corredera que xuta com li ve, i l’esfèrica s’estavella a la base del pal esquer de la porteria d’Alicia. En dos minuts, la sort li ha donat l’esquena a les de Morata, en les dues àrees.

Golás d’Adriana, i de nou l’Espanyol per davant
Kenti ocupa el lloc de Rocío. Als pocs minuts, arriba la jugada clau: Una jugada d’Olga Moreno, (que ha completat un encontre magistral per la banda esquerra), i la posa centrada al punt de penal, on Adriana Martín l’espera amb la sang freda d’una autèntica killer d’àrea. El cop de cap de la golejadora espanyolista a l’esquerra de la porteria, eleva al marcador el 3-1 que torna a ficar a l’Espanyol en la final.

L’aturada de la temporada. Patiment fins el darrer segon ...
Al minut 73, Cristina Prieto fa l’aturada de la temporada, traient una mà magistral, quan l’esfèrica anava cap a la mateixa escaire dreta de la seva porteria, volant de manera felina. Si a Vallecas, va estar desafortunada en la seva actuació, avui l’hem de felicitar sent totalment justos en les apreciacions.

Joana substitueix a Sara. Núria, l’autora del quart gol madrileny a Vallecas, surt per Pili en un canvi en el que el tècnic visitant s’ho juga tot per tot, col•locant tota l’artilleria sobre el camp de batalla.

Al 80’, Sadrià emmudeix. La rematada de Natalia, supera a Cristina en la seva mitja sortida a la desesperada, i una defensora espanyolista, Kenty, treu sota pals, amb la fortuna que el refús li torna a caure mansament a les mans de la meta perica. Ha passat el perill, però l’Espanyol està temptant massa a la fortuna...

El Rayo es bolca buscant el gol salvador: Un servei de falta, rebutja en curt Cristina perillosament, i és Marta Torrejón qui allunya definitivament el perill.
Adriana, al contracop es marxa per l’esquerra, penetra en l’àrea però no pot acabar la jugada molt sola (87’).

Morata vol esgarrapar temps al crono, sortint Yañez per Corredera. Les esperances rayistes s’esvaeixen quan Natalia de Pablos, xuta fora a la dreta de Cristina.

Temps d’afegit:
Adriana es marxa, es derribada quan s’anava tota sola, però el col•legiat no veu el que tothom ha vist, i la cartolina vermella brilla per la seva absència. Els minuts es fan inacabables, i el Rayo Vallecano encara tindrà una clara opció per eliminar a l’Espanyol en una embolicada jugada en la que varis remats sobre la frontal, i sobre el punt de penal, acaben estavellant-se en les cames de les defensores periques, que poblen l’àrea blanc-i-blava, defensant bravament el resultat.

Final, i l’alegria es desborda. L’Espanyol disputarà un altre final: La quarta des de que es va crear la Superlliga, i es va inaugurar Sadrià. La setena al llarg de la historia si les comptes no em contradiuen.

Felicitats a tot el RCD Espanyol Femení. Junts, també podrem derrotar al Prainsa. La final en camp neutral, com sempre... oi, Senyor Villar?


Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Cristina; Rocío, Chola, Ane, Marta Torrejón; Meseguer, Míriam; Marta Corredera, Vero, Sara; i Adriana.
Substitucions: Carol per Meseguer, m. 56; Kenti por Rocío, m. 62; Joana per Sara, m. 74; Marta Yañez per Corredera, m. 89.

Rayo Vallecano: Alicia, Pili, Melisa, Chave, Natalia, Marieta, Sonia, Burgos, Willy, Vane, i Jade Boho.
Substitucions: Alexandra per Jade, m. 24; Núria Zufiau per Pili, m. 75

Àrbitre: David Miranda Torres, del comitè territorial català. Targeta groga a Alexandra, m. 35, a Burgos m. 63.

Gols: 1-0: Marta Corredera, m. 1; 2-0: Adriana, m. 25: 2-1: Natalia, m. 58; 3-1: Adriana, m. 65.

Incidències: Camp Principal de la Ciutat Esportiva de Sant Adrià. Partit de tornada de les semifinals del Campionat d’Espanya, Copa de S.M. la Reina davant un públic que s’ha bolcat en tot moment recolzant l’equip. Seguidors del conjunt madrileny en la grada donant suport al conjunt del Rayo Vallecano. Matí calorós, temperatura estiuenca. Al final, alegria desbordada entre l’equip, i el públic espanyolista.
.



S E N T I M E N T P E R I C O . C O M