dijous, 18 de juny del 2009

A PER LA COPA!!! (II part)
UN RIVAL GENS FÀCIL




Fotos d'arxiu: Vero amb la samarreta espanyolista, i amb el seu anterior equip, el rival de les espanyolistes a la final. Joana Montouto, i Silvia Meseguer, altres dos ex del Prainsa.





Un conjunt molt renovat, i amb qualitat

El rival del RCD Espanyol a la final de la Copa de la Reina del proper diumenge, serà el club organitzador, el Prainsa Zaragoza (Transportes Alcaine, nom anterior i encara oficial a la RFEF).

El conjunt aragonès, va patir una gran transformació al final de lliga la passada temporada amb la incorporació de varies jugadores (algunes de Nacional del SPA Hércules), per disputar la Copa de la Reina, precisament davant l’Espanyol d’Emilio Montiagut en l’anada i de Diego Morata en la tornada i que va acabar amb l’eliminació del conjunt espanyolista.

Quan va finalitzar la temporada, encara van haver-hi moltes més novetats, com la marxa de Verónica Boquete, Silvia Messeguer i Joana Montouto, (tres pilars bàsics del conjunt aragonès) al RCD Espanyol. Els aragonesos van substituir aquestes jugadores amb incorporacions foranies procedents de Portugal i d’Argentina.
Encara un cop començada l’actual temporada, Prainsa va veure com la seva referència a la porteria, Andreia Sutarque, Subcampiona del Mon i subcampiona Olímpica deixava el club per la porta de darrere, setmanes després d’haver marxat la brasilera Emily Alves a l’Euromat Estartit.

Amb tots aquests moviments, l’equip que tindrà davant l’Espanyol (al que no ha pogut vèncer encara en la temporada després de dos empats en la Superlliga), serà molt diferent:
Ja no hi serà tampoc les històriques Beni, Jessica Gómez que va fitxar per l’Athletic, Charo Ramos, Conchita Domingos, Leire Lozano, Lara Pardina, al marge de les mencionades anteriorment...

Quatre portuguesses i dues argentines
A la porteria, Pilar Velilla serà la titular, jugadora que ja pertanyia al Transportes Alcaine, però Andreia li barrava el pas a la titularitat, i va decidir provar sort en el Peñas Oscenses de Nacinal, fins que després de la marxa de Andreia Sutarque ha tornat al conjunt aragonès.

La cobertura, amb una mitjana d’edat molt jove, la més veterana és Laura Folch, (quatre temporades), juntament amb Leticia Carballal, la defensa procedent del Juventud de Aguiño gallec fa tres temporades. Maria Victória Belmonte, Amudena Merino i Sara Vicente, (21, 21 i 18 anys respectivament) es van incorporar del Plaça Argel Hércules, mentre que per incorporar a Sonia Matías, van tenir que anar al país veí, a Portugal, on la lateral esquerrana jugava al club 1º Dezembro.

A la medul•lar, la figura sense cap tipus de dubtes es Mariela Coronel, (San Lorenzo de Almagro), la jugadora internacional argentina, que tot i que es va incorporar avançada la temporada passada, és juntament a Clarisa Hubert, (Boca Juniors), les jugadores més importants. El Prainsa va fitxar a la jove Mayte Casas, internacional sub-21 amb el Llevant, ja que no tenia suficients minuts en el conjunt valencià. A més, cal citar a Claudia Nieto, i Ana Borges, dues internacionals portugueses (Absoluta, i sub19) com a integrants d’aquest mig del camp, juntament amb la veterana Sira Abad.

Davant, la jugadora més perillosa es sense cap tipus de dubte, Edite Fernandes. Portuguesa que jugava al 1º Dezembro, va ser la jugadora que marcar el gol decisiu en els darrers instants que deixar fora a l’Espanyol de la Copa de la Reina la passada temporada sense poder assolir les semifinals.
María López “Marieta” fitxada del SPA Hércules i la perillosa Julia Vera, internacional sub19 amb Espanya, son les altres integrants de la avantguarda del conjunt aragonès.

Per últim dir que el tècnic és Alberto Berna, exercint de segon, Quique Lambea.
Això és el que les noies de Diego Morata es trobaran davant per intentar impedir que el conjunt espanyolista torni a tocar la glòria, i conquereixi el títol i porti a la seves vitrines, el quart Campionat d’Espanya, Copa de SM la Reina.

Properament parlarem de les darreres finals...





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M