dilluns, 15 de juny del 2009

EL CADET TAMPOC POT
ASSOLIR EL CAMPIONAT DE CATALUNYA

















(Inst. Esp. Can Savi, Sant Andreu de la Barca, Baix Llobregat: Josep Maria)


FC Barcelona: 2 – RCD Espanyol: 1

Per segon any consecutiu, el FC Barcelona es fa amb el triplet dels campionats de futbol base català. L’Espanyol ha plantat cara, però a demostrat tota la temporada estar molt lluny del conjunt culé, mal ens pesi, i malgrat l’auto- complaença de qualificar-nos com la millor pedrera ja no sol de Catalunya si no d’Espanya...

El Cadet, el darrer equip que ho ha intentat, ha tingut les seves oportunitats i ha estat a punt de forçar els penals, però tota la fortuna que ha tingut en el primer temps, se li ha tornat al inrevés en els darrers instants del matx.

El Barça superior en el primer temps
L’Espanyol ha sortit molt fluix. Els barcelonistes han marcat molt d’hora condicionant ja des d’un principi l’encontre. Una rematada del camerunès Etock, ha estat rebutjat en primera instància per Germán Parreño, però El-la molt atent, ha aconseguit endinsar l’esfèrica anotant el primer gol.

L’Espanyol no s’ha trobat en el camp en gairebé tota l’estona al llarg dels primers quaranta minuts. Poca profunditat, excessiu individualisme, escassetat d’arribades amb perill.

Per contra, el marcador hagués pogut ser més extens: El conjunt barcelonista ha gaudit de moltes i clares ocasions com un xut de Gerard aturat per Germán, una altre jugada amb centrada de Carmona que ha estat rematada per Patri de cap, blocant German, o un xut fora creuat molt perillós, o una rematada de Rafa, aturada per Germán.

Per a més inri, en una acció desafortunada, Héctor ha rematat sobre la pròpia porta, rebutjant Germán. El Barcelona arribava amb perill, i semblava més a prop el segon que l’empat. L’ocasió més clara una jugada d’El•la rematada de cap per Etock, que ha estat replicada per una excel•lent intervenció del meta espanyolista evitant el gol.

En els darrers minuts del primer temps, l’Espanyol s’ha anat traient el domini de sobre, i s’ha estirat una mica, intentant donar senyals de vida.

El segon temps, tampoc ha començat gaire millor: Quan es cantava el gol, un cop superat el meta Germán, Jaime (havia sortit per David al començament del segon període), ha salvat sota pals rebutjant l’esfèrica.
Altre ocasió barcelonsita, una cessió d’Etock a Patri, que a boca de canó remata, rebutjant Germán.

Reneixen de les seves cendres
L’Espanyol ha començat a dominar als deu minuts del segon temps; semblava que la benzina culé s’havia esgotat. La primera jugada digne de tal nom dels espanyolistes té lloc al 63’, quan una combinació de tot l’atac, acaba amb una centrada de Rufo (també havia sortit en el segon temps, i donar més agilitat i profunditat al joc d’atac), no pot ser culminada per Gerard, davant l’oposició d’un defensor.

Serà precisament Rufo qui tindrà l’ocasió més clara del RCD Espanyol, després d’una gran jugada, la cessió de Gil a Gerard, i la passada en profunditat a Rufo, que encarant el meta barcelonista, estavella al seu cos l’esfèrica.

A la tercera...
La tercera ocasió clara de gol dels pericos, acabarà amb el gol de l’empat, després de fer un control dins l’àrea Gerard Muñoz hi engaltar un remat fort, potent, a l’escaire dreta de la porteria de Jesús.

Era l’empat, i a partir d’aquests moments, el partit es trenca, amb anades i tornades. Qualsevol pot guanyar. L’Espanyol sembla haver deixat KO al Barça.

L’àrbitre perdona la targeta vermella a un defensor, quan Joan Ángel es marxa tot sol i es derribat agafat per la samarreta just abans d’entrar a l’àrea barcelonista. La falta es llença sense conseqüències. L’oportunitat culé ,una rematada d’Etock al 71’.

Cop d’infortuni
Quan semblava que l’empat prevaldria i s’arribaria als penals, una falta al vèrtex esquerra de l’àrea de càstig, que a priori semblava no tindria les fatals conseqüències que ha tingut, es llença per Rafa, creuada i s’acaba colant entre tots a dins.
En els minuts que mancaven, l’Espanyol ho ha intentat però ja la situació seria irreversible.



Fitxa Tècnica:
FC. Barcelona: Jesús, Carmona, Edu, Bako, Escribano, Patri, Gerard, Bacari, Etock, Rafa, i El.la
Suplents: Vuchu , Adamon, Pau, Ateba, Canadell, Ernesto, i Pablo

RCD Espanyol: German, David, Héctor, Molina, Victor Álvarez, Jorge, Joan Ángel, Quiles, Gerard, Gil i Jandro. En el segon temps, Jaime, Rufo, Alex García, Xavi Solé.

Gols: 1-0: El.la, m. 5; 1-1 Gerard Muñoz, m. 66; 2-1: Rafa, m. 76

Àrbitre: Rubén Avalos Barrera, del comitè català.


Incidències: A les Instal•lacions Esportives de Can Salvi, (Sant Andreu de la Barca), ha estat el lloc escollit per la FCF per disputar les finals, en un camp amb una mínima tribuna, en mig d’una muntanya, en les afores de la localitat del Baix Llobregat. Simplement, patètic.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M