dimecres, 22 de juliol del 2009

BÀSQUET OLESA-ESPANYOL (2na Part);
ESPERANCES I DESIL·LUSIONS

UN TÈCNIC D'EQUIPS DE FUTBOL BASE A DIFERENTS CLUBS GIRONINS, ÒSCAR AJA, SERÀ EL NOU TÈCNIC DEL FEMENÍ. ALTRE TÈCNIC SENSE EXPERIÈNCIA EN SUPERLLIGA FEMENINA.


L’esplendor del Bàsquet Olesa-Espanyol


La segona temporada va significar esportivament tot un gir a l’anterior. Es va fer una gran renovació de la plantilla – un cop va marxar la nord-americana Willingham a Perfumerias, la més destacada jugadora que mantenia mig equip amb la russa Olga incorporada a meitat de la temporada anterior – i es va encertar gairebé en totes les incorporacions (sobre tot la jove Ana Cruz, que ha acabat assolint la internacionalitat absoluta amb Espanya, i les dues nord-americanes).

L’equip de Mondelo no va defraudar, i després dels favorits Ciudad Ros Casares, Perfumerias Avenida i Rivas Ecópolis, el conjunt català va lluitar per la quarta plaça que donava dret a lluitar pel títol i per fer-se amb un dels tres primers llocs que donaven dret a disputar la Eurolliga –màxima competició continental- , amb Juventud Mariana de Soller (que es va esfondrar en el tram final) i San José de Lleó (que per bàsquet average se’n va dur la quarta plaça).


Prèviament, s’havia classificat per la Copa de la Reina, aconseguint ser quart al final de la primera volta i sent cap de sèrie al sorteig. Tot i trobar-se amb el cinquè, les balears de Sóller, passar brillantment l’eliminatòria i es classificar per semifinals on va caure eliminat pel futur campió de Copa i que també s’adjudicaria la lliga, les valencianes del Ros Casares.

Després d’un brillant i emocionant play-off per assolir la cinquena posició que donava plaça per disputar la Eurocopa femenina davant Hondarribia Irún, amb victòries mínimes en els darrers instants, es van classificar per ser a Europa aquesta temporada vinent.

El declivi
Quan semblava tots flors i violes al conjunt d’Olesa de Montserrat, la crisi econòmica que viu el país ha fet estralls en el conjunt de l’Olesa-Espanyol, al no pogué comptar amb patrocinadors que recolzin el projecte, i tenir que renunciar a disputar competició europea, i per tant passejar el nom i el perico per terres del continent europeu.

La situació d’Olesa tampoc es única i exclusiva del conjunt català: San José de Lleó, quart a la lliga, no ha pogut ni tan sols inscriure’s per jugar la lliga Femenina de la propera edició. Es dona la circumstància que un dels dos equips descendits, el Mann Filter de Saragossa passa de ser equip de Liga Femenina 2 a jugar a la màxima categoria i jugar en Europa. Caja Canarias (11è) i PDV Eivissa (7è) ocupen les places que tant Olesa-Espanyol com Joventud Mariana Soller, Hondarribia Irun, i Celta Indexpo, han rebutjat ocupar.


A més, les baixes que han tingut lloc en aquest moment incert, han coincidit amb bones ofertes d’altres dels clubs més poderosos de la categoria. Així, la russa Olga Podkolvanikova amb els seus 196 centímetres se n’anava a Perfumerias Avenida, i deixava orfe dins la pintura a Olesa. Anteriorment, havia volat la millor jugadora de la temporada de l’equip, Ana Cruz, que es marxava a disputar l’europeu (medalla de bronze), i ja no tornava a Catalunya, fitxant pel Rivas Ecópolis. La tercera baixa sensible, la base veterana Noemí Jordana, que fitxava pel conjunt gallec del Celta.

Amb aquestes poc optimistes perspectives comença la tercera (i veurem si definitiva o no) temporada de Olesa - Espanyol. El primer moviment, com no, la renovació d’ Helena Boada, la base de la pedrera olesana.

El futur...
El primer fitxatge per la temporada 2009/10 ha estat Inés Kresovic, (Sibenik, Sèrbia, 20/02/1984) jugadora de 1.82 d’alçada que havia militat la passada temporada en el Caja Canarias. La jugadora sèrbia, va disputar un total de tres encontres en el Europeu amb la selecció de Sèrbia, aconseguint 3.7 punts per partit, en els 13.0 minuts que va disputar cada matx.


A L’Eurocopa amb el conjunt canari va jugar 6 encontres sumant 225 minuts, amb un promig de 14.7 punts per partit, amb percentatges de 41.9% en tirs de dos punts, 26.7% de tres, i 90.3% en tirs lliures, capturant 1.5 rebot ofensiu, i 3.8 defensius, 2.2 assistències per partit.
A la lliga, va disputar 22 encontres amb un total de 686 minuts, (31.2 per partit) aconseguint un promig de 14.8 punts per encontre, amb percentatges de tir de 38.7%, 29.8% i 80.4% respectivament, amb 3.9 rebots per partit (0.7 ofensius i 3.2 defensius), i 1.9 assistències.

Anteriorment, havia militat en equips com Crvena Zvezda Beograd (Serbia-1A, 2004-dec.'05), Besiktas Istanbul (Turquia-D1, dec.05-06), Erdemir (Turquia-D1, 2006), San Raffaele Roma (Itpalia-A1, 2006-07), Pays d'Aix Basket 13 Provence (França-LFB, 2007-08) i d’aquest darrer va passar al Caja Canarias.

Lucas Mondelo, ha vist recompensat el seu treball a Olesa, i ha estat designat per la FEB, seleccionador del combinat espanyol femení sots 19, al proper campionat del món a celebrar a Tailàndia.

Recordar per últim, que Olesa-Espanyol començarà el campionat de lliga (10 d’octubre) davant Cadí – La Seu, al pavelló d’Olesa de Montserrat.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M